Hyppää pääsisältöön

Ratsastuksen vaietut aiheet

Ystäväni hevonen
Ystäväni hevonen Kuva: Emmi Kähkönen ystäväni hevonen

Pelosta, ketaudesta ja agressiivisuudesta ei kuule paljon puhuttavan. Aiheisiin liittyy paljon häpeää ja ne ovat vaikeita käsitellä. Ystäväni hevonen halusi kuitenkin nostaa esille muutamia ratsastusmaailman tabuja, kuten hevosiin kohdistuvan agressiivisuuden ja pelon. Oletko jo lukenut kaikki sarjan artikkelit? Mistä muusta aiheesta haluaisit jatkossa lukea?

Kun oma hevonen pelottaa

Jutussa Satu Vainikka kertoo kuinka oman hevosen vaarallinen käytös johti vaikeaan hevospelkoon. Pelon voittamiseen tarvittiin aikaa, apua ja onnistumisen elämyksiä. Lue artikkeli tästä.

Rämäpäästä rimakammoiseksi

Rimakammosta kärsii moni hetkellisesti. Joskus pelko voi kuitenkin ottaa vallan ja viedä ilon koko hyppäämisestä. Entinen esteiden rakastaja tekee kaikkensa, että uskallus omaan osaamiseen vielä palaisi. Lue juttu tästä.

Ystäväni hevonen
Ystäväni hevonen Kuva: Emmi Kähkönen ystäväni hevonen
Ystäväni hevonen
Ystäväni hevonen Kuva: Emmi Kähkönen ystäväni hevonen

Jännitys ei ole vain harrastajien ongelma

Suomen eturivin esteratsastaja, Lotta-Riikka Rintamäki on kärsinyt kilpailujännityksestä. Negatiiviset ajatukset ja hallitsematon jännitys haittasivat merkittävästi Lotan suorituksia. Läheisten tuella, itsetutkiskelulla ja positiivisella sisäisellä puheella Lotta-Riikka onnistui kääntämään heikkouden vahvuudekseen. Lue juttu täältä.

Agressiivisuus on usein merkki pelosta

Agressiivisuuden taustalla voi olla myös häpeää ja vääristyneitä ajatuksia hevosen ja ihmisen suhteesta. Valmentaja Katariina Alongi on katsonut peiliin ja ymmärtänyt, että kovilla otteilla ei saavuteta kestäviä tuloksia. Lue juttu täältä!

Kateus kuluttaa kaikkia

Kateudesta kärsii niin kateuden kohde kuin kadehtijakin. Kateus kalvaa ihmistä ja syö voimavaroja. Kadehdittavan on opittava elämään arvostelun kohteena ja jättämään se omaan arvoonsa. Lue juttu tästä.

Ystäväni hevonen
Ystäväni hevonen Kuva: Emmi Kähkönen ystäväni hevonen
Ystäväni hevonen
Ystäväni hevonen Kuva: Emmi Kähkönen ystäväni hevonen
Kommentit
 • SUMMERIN PODCASTSARJASSA KYSYTÄÄN "ONKS KAIKKI OK?"

  17-vuotias Milla selvittää podcastsarjassa tunnetilojaan.

  “Kaikki ok?" -podcastsarjassa 17-vuotias Milla Solaranta pohtii elämänsä suuria tunnetiloja ja päästää kuulijan kurkistamaan tunne-elämänsä syövereihin.

 • Kesä ilman pomoa?!

  Miltä tuntuisi olla yrittäjä ja oma pomosi?

  Oletko unelmoinut oman rantakahvilan pitämisestä parhaan kaverin kanssa? Tai miettinyt, miten saada kaveriporukalla rahat kokoon yhteistä reissua varten?

 • Tume menee taas oikeisiin töihin

  Tume menee taas oikeisiin töihin

  Tume kävi viime kesänä todistetusti oikeissa töissä. Te halusitte nähdä lisää ja saamanne pitää. Toinen kausi Tumen oikeita töitä löytyy nyt Areenasta.

 • Ystäväni hevosen lukijoiden parhaita leirimuistoja

  Unelmien leirillä sattuu ja tapahtuu.

  Ratsastusleireillä aina sattuu ja tapahtuu. Kysyimme lukijoilta Instagramissa, millaisia muistoja heille on kertynyt leirikesien aikana. Mukaan mahtuu hullunkurisia kokemuksia sekä ihania tunnelmia tärkeiden hevosten kanssa. @aanniella Varmaa yks hauskimmista kommelluksista tapahtui vuonna 2016, kun hengailtiin asuinrakennuksessamme.