Hyppää pääsisältöön

Santa Cruz lämppäsi AC/DC:tä, muttei päässyt tapaamaan bändin jäseniä: "AC/DC tuli tänne, veti keikan ja lähti menemään"

Helsinkiläisbändi Santa Cruz lämmitteli australialaista AC/DC:tä bändin eilisellä keikalla Hämeenlinnassa. Santa Cruzin harmiksi bändi ei päässyt tapaamaan pääesiintyjää – edes bäkkärillä.

Santa Cruz rokkasi aiemmin tänä kesänä muun muassa Ruisrockissa. // Kuva: Katariina Salmi / YleX

Legendaarinen rock-yhtye AC/DC esiintyi eilen keskiviikkona Hämeenlinnan uudella rock-areenalla tapahtumapuisto Kantolassa.

Ennen rock-konkaria 55 000:n hengen yleisö sai kuitenkin kuulla kotimaista osaamista illan lämppäribändiltä, Santa Cruzilta. Nelihenkinen hard rock -bändi perustettiin Helsingissä vuonna 2007 ja se on kiertänyt esimerkiksi Yhdysvalloissa.

Kymmenien tuhansien kuulijoiden keikat eivät kuitenkaan ole Santa Cruzille arkipäivää.

- Tämä oli eka kerta noin isolla keikalla. Se oli ainutlaatuinen kokemus, nautimme kaikki täysin rinnoin. Tuonne lavalle me kuulutaan, bändin toinen perustajajäsen ja laulaja-kitaristi Archie Cruz hehkuttaa YleX:lle.

- Meni älyttömän hyvin, ehdottomasti kesän paras keikka.

"Nautimme kaikki täysin rinnoin. Tuonne me kuulutaan."

Haaveet tapaamisesta jäivät haaveiksi

Ennen keikkaa Santa Cruzin muusikot elättelivät haaleita toiveita siitä, että pääsisivät tapaamaan AC/DC:n jäsenet. Toisin kävi.

- Ei valitettavasti tavattu bändiä. Yritettiin järkätä kuvaussessiota tai jotain tapaamista, mutta se ei onnistunut. En tosin tiedä muista jäbistä, että näkivätkö he bändiä missään, Cruz harmittelee.

AC/DC ei itse asiassa juurikaan vuorovaikuttanut Santa Cruzin kanssa. Bändit eivät ohittaneet toisiaan edes konserttilavan kulisseissa.

- Ne vaan tulivat tänne, vetivät keikan ja lähtivät menemään, Cruz toteaa pääesiintyjästä.

Santa Cruz Ruisrockissa. // Kuva: Katariina Salmi / YleX

Huikea livebändi ei pettänyt

Vaikka Santa Cruzin jäsenet eivät päässeetkään tapaamaan Australian rockjättiläistä, keikasta jäi kaiken kaikkiaan hyvä maku.

- Tämä oli ensimmäinen kerta kun näin AC/DC:n keikalla ja odotukset olivat kovat. Olin kuullut että bändi on hyvä livenä, ja niin se olikin, lavan vierestä keikkaa bänditovereidensa kanssa seurannut Cruz kertoo.

Keikan jälkeen muutama humaltunut kuulija kiikutettiin putkaan yöksi. Santa Cruzin jäsenet sen sijaan ottivat loppuillan iisisti keikkabussissa.

Lue myös:

Santa Cruz fiiliksissä AC/DC -lämppäämisestä: Kun kerroin siitä kaverille, niin se oksensi

Santa Cruz lämppää AC/DC:tä

Santa Cruz rokkasi tulimeren keskellä Ruisrockissa - katso keikkakuvat