Hyppää pääsisältöön

Assemblyjen CS:GO -lohkot julki

Täysi katsomo seurasi Assembly Winter 2015 CS:GO-turnausta läpi tapahtuman
Täysi katsomo seurasi Assembly Winter 2015 CS:GO-turnausta läpi tapahtuman Kuva: Yle / Juha Lahti counter-strike

Assemblyjen Counter-Strike: Global Offensive –turnauksen joukkueet ja lohkot ovat nyt selvillä. Yle Areenassa ja TV2:ssa nähtävä turnaus kerää suomalaiset huiput sekä muutaman ulkomaalaisen haastajan kilpailemaan 10 000 dollarin palkintopotista. Turnaus järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 30.7. – 2.8. välisenä ajankohtana.

Suomen CS:GO-yhteisön kerma on paikan päällä pelaamassa, sillä Epiphany, Team ROCCAT (ent. ENCORE), bUukLubBen sekä Team Jynttä osallistuvat kaikki turnaukseen. Suomen rajojen ulkopuolelta saapuu niin ikään neljä joukkuetta, kun norjalainen AGENT sekä puolalainen Team eBettle saivat suoran kutsun turnaukseen. Kaksi viimeistä paikkaa jaettiin karsintojen kautta, joista voittajina selviytyivät ruotsalainen UNLEASHED sekä tanskalainen KappaKappa.

Turnauksen selostaa Ylen kanavilla jälleen kerran Teemu ”wabbit” Hiilinen sekä paluun tekevä Juha ”aNgelusT” Kurppa. Dreamhack Summer tapahtuman aikana Kurppaa tuurannut Slaava ”Twista” Räsänen nähdään tällä kertaa tositoimissa Epiphanyn riveissä.

Sekajoukkue Jynttä mittaa Suomen huippujen tason

Turnauksen yksi mielenkiintoisimmista joukkueista on Team Jynttä. Kyseessä on vanhoista 3DMAXin ja nykyisistä Ninjas in Pyjamasin pelaajista koottu sekajoukkue, jonka laittoi aluilleen suomalainen tähtipelaaja Aleksi ”allu” Jalli.

Aleksi "allu" Jalli ja Taneli "disturbed" Veikkola Copenhagen Games 2014 -tapahtumassa
Aleksi "allu" Jalli ja Taneli "disturbed" Veikkola Copenhagen Games 2014 -tapahtumassa Kuva: SETT.fi / Jussi Jääskeläinen counter-strike
– Olen jo pidemmän aikaa halunnut osallistua johonkin suomi turnaukseen ja kun huomasin että meillä ei ole NiP:in kanssa mitään kyseisenä ajankohtana, niin ryhdyin tuumasta toimeen ja kysyin jos joku joukkuetovereistani haluisi lähteä messiin pelailemaan. Ainoastaan Christopher "GeT_RiGhT" Alesund halusi lähteä. Muut suomalaiset pelaajamme, Taneli "disturbed" Veikkola, Tom "stonde" Glad ja Joona "natu" Leppänen olivat helppoja valintoja mix-joukkueeseemme. Olen tuntenut kaikki jo pidemmän aikaa ja olemme pelanneet samassa joukkueessa ennenkin.

Leppänen, joka keväällä siirtyi pelaajasta juuri NiP:in valmentajaksi, tekee nyt ainakin väliaikaisen paluun kilpakentille.

– Ei siihen sen syvällisempiä syitä ole kuin että kilpaileminen on hyvin hauskaa varsinkin mukavalla porukalla. Lisäksi on hyvä muutenkin pysyä ajan tasalla pelistä ja sen mekaniikoista. Jos yhtä syytä siihen haluaa etsiä, niin tähän on helppo vastata että syynä on allu, joka koko homman on pistänyt alulle.

Turnauksen muista joukkueista poiketen Jyntällä ei ole samalla tavalla aikaa valmistautua turnaukseen. Leppänen, Veikkola sekä Glad ovat kaikki pitäneet taukoa kilpapelaamisesta, Jallin ja Alesundin ollessa kiireisiä NiP:in kanssa. Tämä ei kuitenkaan aiheuta sen suurempaa päänvaivaa Leppäselle.

– Valmistautuminen on meille enemmän sitä että minä, stonde ja disturbed pyritään saamaan pelitunteja alle että saadaan tuntumaa ja yksilötaitoa jonkunlaiselle tasolle. Muutoin meidän pelaaminen perustuu vahvasti pelinlukutaitoon sekä totta kai meidän NiP tähtiin luotetaan. Muutamia asioita varmasti sovitaan etukäteen ja muuten mennään hyvällä fiiliksellä.

CS:GO -kalenteri on nykyään täynnä turnauksia, sillä lähes joka viikonloppu järjestetään maailmanluokan turnauksia. Assemblyt eivät Jallin mielestä tälle tasolle yllä.

– Turnauksen taso ei ole kansainvälisillä mitoilla kova, mutta

Joona "natu" Leppänen LanTrek -tapahtumassa
Joona "natu" Leppänen LanTrek -tapahtumassa Kuva: Yle / Jussi Jääskeläinen joona natu leppänen
sieltä löytyy Suomen kaksi parasta joukkuetta, joilta itse ainakin odotan menestystä kuluvan vuoden aikana. Muut joukkueet ovat vähän harmaata itselle mutta uskon turnauksen tuottavan hyviä otteluita.

Jalli on kuluvan vuoden aikana matkustanut ympäri maailmaa kilpaillen huipputason turnauksissa. Assemblyillä on silti paikkansa miehen kiireisessä kalenterissa.

– Assemblyt on mulle itelle kova juttu, koska en ole tässä turnauksessa päässyt pitkään aikaan kilpailemaan! Ja se on Suomessa!

Joukkueen tavoitteista kysyttäessä Jalli vastaa maltillisesti.

– Ei meillä mitään tavoitetta ole. Lähdetään vaan pelailemaan pelaamisen ilosta ja kattomaan minkälainen meininki Assemblyillä on.

Leppänen sen sijaan vastaa hieman ytimekkäämmin.

– Totta kai me lähdetään voittamaan.

Lohkot

A-lohko

  • ROCCAT (Suomi)
  • Team eBettle (Puola)
  • bUukLubBeN (Suomi)
  • KappaKappa (Tanska

B-lohko

  • Team Jynttä (Suomi)
  • Epiphany (Suomi)
  • AGENT (Norja)
  • UNLEASHED (Ruotsi)

Aikataulu

Yle Areena
To 30.7. klo 17 A-lohkon ottelut alkavat

Pe 31.7. klo 17 B-lohkon ottelut alkavat

La 1.8. klo 14 Välierä 1
La 1.8. klo 17 Välierä 2
La 1.8. klo 21 Finaali

Yle TV2
La 1.8. klo 21 Finaali