Hyppää pääsisältöön

Gasellit ei lähde enää studiolta ovet paukkuen

Gasellit puurtaa parhaillaan lokakuussa julkaistavan toisen pitkäsoittonsa kimpussa. YleX:lläkin on soinut tulevalta levyltä sinkkulohkaisu Älä muista pahalla.

Gasellit eli Thube Hefner, Musajusa, Päkä ja Hätä-Miikka // Kuva: Ramin Välitys Oy / Joni Helminen

Gasellien Päkän ja Thube Hefnerin mukaan bändin jäsenet ovat tunteneet toisensa vuosia. Töiden tekeminen yhdessä on kuitenkin aivan eri asia kuin yhdessä hengaileminen.

Nyt bändin jäsenet tietävät toistensa tavan tehdä töitä, ja erimielisyydet osataan ratkaista fiksusti. Päkän ja Thube Hefnerin lisäksi Gaselleihin kuuluu soolourallaankin kunnostautunut Hätä-Miikka sekä DJ Musajusa.

- Olimme eilen studiossa ja jumituimme yhteen asiaan. Muutama vuosi sitten siitä olisi tullut tappelu, ja jokainen olisi lähtenyt studiosta eri suuntiin. Erimielisyyksiä tulee edelleen, mutta nyt osaamme ratkaista asiat keskustelemalla, Päkä ja Thube Hefner kertovat vierailullaan YleX Kesätoiveet -ohjelmassa.

Gasellien levytysura alkoi vuonna 2012, kun rap-nelikko julkaisi debyyttilevynsä Kiittämätön, toinen levy, Aina, julkaistiin vuonna 2013. Yhtyeen kolmas pitkäsoitto ilmestyy lokakuussa.

Tuleva levy on kyllä kolmas. Kiittämätön oli ensimmäinen oikea albumi, Aina toinen ja tämä syksyl tuleva on KOLMAS EI TOINEN

Rap-yhtyeen kappaleessa Älä muista pahalla fiittaa laulaja Iisa. Päkä ja Thube Hefner kertovat, että yhtye on tarkka siinä, kuka Gasellien biiseille otetaan mukaan laulamaan.

- Chisu ja Paula Vesala otettaisiin heti fiittaamaan. Eri asia on, suostuisivatko he.

Päkän ja Thube Hefnerin mukaan levynteossa on edessä vielä iso rutistus elokuussa. Levy julkaistaan syyskuussa.

- Tuleva levy on modernia räppiä. Olemme vielä niin sisällä levynteossa, että sitä on vaikea kuvailla. Itse olemme fiiliksissä albumista, Päkä ja Thube Hefner sanovat.

Gasellit järjesti faneilleen unohtumattoman keikan viime viikolla. Yhtye nimittäin järjesti neljän tunnin Uppo Klubi -risteilyn, joka herätti jännitystä niin osallistujien kuin säänkin suhteen. Sää kuitenkin suosi, koska juuri ennen risteilyä aurinko alkoi paistaa, ja keikka myytiin loppuun.

- Oli tämän kesän parhaimmat bailut. Koitamme tehdä saman setin ensi vuonna, Päkä ja Thube Hefner kertovat.

Korjaus klo 16:21 lisätty toinen albumi Aina ja korjattu syksyllä ilmestyvä pitkäsoitto kolmanneksi levyksi.

Lue myös:

Ensinäytössä Hätä-Miikan uusi musiikkivideo – ohjaaja neuvoi artistia: ”Älä näytä noin kuolleelta”

Hätä-Miikka sooloilee – miten te nyt pärjäätte, Gasellit?

Gasellit ei saa tarpeekseen Iisasta – "Hävetti, että jouduttiin taas pyytämään häntä yhteistyöhön"