Hyppää pääsisältöön

Kummelin opetuselokuvia kulakkien parantamiseksi

Kulakit ovat vihollisia. Lisäksi he antavat epärehellisin keinoin saavuttamansa vaurauden röyhkeästi näkyä. Onneksi Kummeli on toteuttanut kaksi opetuselokuvaa kulakkien kanssa toimimisesta. Sopiva annos puhdistavaa ulkoilmaa parantaa varmasti kaikkein pahatapaisimmat porvarit.

Aleksej Aleksejevitsj ja Ivan Ivanovitsj tulevat liian hyvin toimeen. Nämä rikkaat maanviljelijät, kulakit, eivät piitaa edes liikennesäännöistä, löytyypä toiselta vodkapullokin! Kiitettävästi kuitenkin miliisit hoksaavat asian kiireellisyyden. Kulakit on empimättä toimitettava parannettaviksi esivallan huomaan.

Miliisien urakka ei kuitenkaan pääty kulakkien kuljettamiseen — nyt työ vasta todenteolla alkaa. Perinpohjaiset tutkimukset ja kuulustelut suoritettuaan, joutuvat sankarimme ensiksi parturoimaan nuo siivottomat rikolliset. Pahanhajuiset typerykset saavat kumpikin myös peseytyä valtakunnan alati hupenevilla rahoilla.

Kun laiskat kulakit on saatu siedettävän näköisiksi, urakka jatkuu: ryövärit on kuljetettava rautatieasemalle, kansan polttoaineilla, totta kai.

Kauniin Siperian puhtaus ja rehti ulkoilma parantavat kyllä varmasti nämäkin paatuneet roistot. Esimerkkitapauksissa terveellistä retkeilyä annostellaan tosin melko hellämielisesti. Riittääköhän hoitoaika varmasti?

Kaikki kokonaiset Kummeli-jaksot Yle Areenassa

Kaikki Kummelit vuosilta 1991-2004 ovat pysyvästi katsottavissa Yle Areenassa.