Hyppää pääsisältöön

Newsroom

Newsroom, yle tv1
Studiossa taloustoimittaja Sloan Sabbith (Olivia Munn, vas.) ja uutisankkuri Will McAvoy (Jeff Daniels). Newsroom, yle tv1 newsroom

TV1 maanantaisin 14.9. - 16.11.2015 n. klo 23.25 - 00.35, uusinta perjantaisin n. klo 23.15 (1. kauden uusinta)
TV1 maanantaisin 23.11.2015 - 18.1.2016 n. klo 23.25 - 00.35, uusinta perjantaisin n. klo 23.15 (2. kauden uusinta)
Yle Areenassa 30 päivää

HBO:n draamasarja Newsroom (7) on realistinen kurkistus uutishuoneen kulisseihin. Sarjan tapahtumat sijoittuvat kuvitteelliselle kaapelikanavalle, mutta uutistapahtumat ovat oikeita.

Pääroolissa nähdään Jeff Daniels, joka on saanut uutisankkuri Will MacAvoyn roolistaan Emmy-palkinnon.

TV1 uusii ensimmäisen tuotantokauden kymmenen jaksoa ja toisen kauden yhdeksän jaksoa. Sarjan kolmas tuotantokausi alkaa maanantaina tammikuun 25. päivänä 2016.

Kerran lipsahti

ACN-kaapelikanavan uutisankkuri on katsojien suosikki, mutta ei ehkä työtovereiden. Mies on hieman omahyväinen ja kyyninen.

Will ottaa mielellään varman päälle, ja on viimeiseen asti puolueeton. Paitsi kerran, jolloin hän lipsahtaa journalistin objektiivisuudesta. Pakkolomahan siitä seuraa.

Kaikki on muuttunut

Kun Will palaa takaisin uutishuoneelle, hän huomaa, että kaikki on muuttunut. Vanhat työkaverit ovat jättäneet tiimin.

Uudeksi vastaavaksi tuottajaksi on pestattu Willin entinen tyttöystävä MacKenzie McHale (Emily Mortimer). Hän haastaa Willin hylkäämään tutun ja turvallisen keskitien.

Miten öljyvuoto uutisoidaan?

Heti ensimmäisenä päivänään uusi tiimi joutuu ratkomaan, miten Meksikonlahden öljyvuodon uutisointi hoidetaan.

Sarjan toisella kaudella autenttisuuden tuntua tapahtumiin tuovat vuoden 2012 presidentinvaalit, New Yorkin terrori-iskujen vuosipäivä ja Obaman terveydenhuoltouudistuksen ohdakkeinen tie.

Newsroomin on käsikirjoittanut ja tuottanut Aaron Sorkin, joka on ollut myös The West Wing -sarjan käsikirjoittajana ja vastaavana tuottajana.

The Newsroom. Tuotanto: HBO, Yhdysvallat, 2012 - 13. Sarjaa on esitetty TV1:llä edellisen kerran 2013 - 2014.

Newsroom, yle tv1
Newsroom, yle tv1 newsroom

Tuottaja Jim Harper (John Gallagher Jr), vastaava tuottaja Mackenzie McHale (Emily Mortimer) ja toimittaja Margaret Jordan (Allison Pill) seuraavat suoraa lähetystä.

Muualla netissä:
Elävä arkisto: TV-uutisten historiaa

Kommentit