Hyppää pääsisältöön

Kuka on tämän hetken paras Suomi-räppäri, Jukka Poika?

Reggae-artisti Jukka Poika vieraili YleX:n Foorumilla Kysy Mitä Vaan -vieraana tiistaina 28. heinäkuuta. Lue kootut kysymykset ja vastaukset!

Jukka Poika // Kuva: Yle / Samppa Rautio

Makki991: Kuinka tärkeää tasa-arvo on sulle?

- Yleisesti ottaen ihmisten yhdenvertaisuus on mulle lähtökohtana, sekä poliittisessa mielessä että kotitöiden jakautumisen osalta :)

Räppipoju: Pitääkö sun mielestä lyriikoiden olla kantaaottavia vai voiko tehdä biisejä ilman että sanoo mitään? Musta Paperi-T on hyvä kun se sanoo aina kaikkea hienoa mut joku Cheek ei sano juuri mitään millä ois merkitystä.

- Oisin aika varovainen sanomaan, että millä on merkitystä, koska eri asioilla tuntuu olevan merkitystä eri ihmisille. Joskus on vähän vaivaannuttavaa kuunnella liian tohkeissaan tehtyä kantaaottamista, mutta jos joku pystyy pistämään kasaan biisin joka on sekä biisinä toimiva että asiapitoinen, nostan hattua ja diggailen!

JLL92: Minkälaista musiikkia kuuntelet kun olet vapaalla, vai kuunteletko musaa silloin ollenkaan?

- Kuuntelen aika vähän musaa vapaalla kun sitä kuulee niin paljon työn puolesta, mutta kun kuuntelen niin joko reggaeta (viimeksi taisi soida Burning Spear ja Anthony B) tai sitten valikoituja Suomi-artisteja, ainakin Samuli Putroa arvostan. Kolmas nainen muuten gruuvasi hienosti Vauhtiajoissa!

Räppipoju: Kuka on tän hetken paras Suomi-räppäri?

- Eevil Stöö <3

Maikki991: Jee! Mitä mieltä olit Immosen siitä päivityksestä Facebookissa?

- Mun mielestä fasismilta löyhkäävä ja sotaisa retoriikka ei kuulu politiikkaan eikä etenkään korkean tason politiikkaan. Eli mautonta ja tarpeetonta.

Nepomuk Salakähmä: Onko syksyiset ja myrskyiset yöt parempia/huonompia hetkiä lyriikoiden kirjoittamiseen kuin lojuminen palmun alla mojito kourassa?

- Ei ne oikeastaan sen parempia, ideat tuntuu tulevan ns. randomisti ja missä sattuu paikoissa.

Kika2: Onko viime viikkojen tai päivien keikoilla tapahtunut jotain erityisen hauskaa tai mieleenpainuvaa?

- Juha Tapio jätti meille ihqut kuplivaiset terveiset Vauhtiajojen bäkkärin jääkaappiin! Pusuja Juhalle!

Lue loput kysymykset ja vastaukset YleX:n Foorumilta!

YleX:n KMV:ssä ovat aiemmin vierailleet muun muassa Roope Salminen, Softengine, Timo Soini, Justimus, Mikael Gabriel, Isac Elliot ja Robin.