Hyppää pääsisältöön

Ranska on tuore huispauksen Euroopan mestari - näin lajia pelataan ilman taikavoimia

Viikonloppuna taisteltiin Harry Pottereista tutun huispauksen Euroopan mestaruudesta. Voitto meni Ranskalle.

Huispausta Harry Potter -näyttelyssä Pariisissa. // Kuva: EPA / Etienne Laurent

Ranska voitti viime viikonloppuna Italian Sarteanossa käydyt huispauksen Euroopan mestaruuskilpailut, kertoo Le Parisien.

Fiktiivisten Harry Potter -kirjojen maailmasta tutussa urheilulajissa joukkueet lentävät luudanvarsilla, yrittävät heittää palloja korkeiden maalivanteiden läpi ja napata voittaakseen lennosta nopean kultasiepin, pienen siivekkään pallon.

Skip Twitter post

Pelaaminen ei onnistu täysin samalla tavalla oikeassa elämässä. Se ei kuitenkaan ole este lajin harrastajille. Lentämisen sijaan joukkueet juoksevat ympäri jalkapallokentän kokoista aluetta luudanvarret haarojen välissä ja heittelevät palloja renkaiden läpi. Kas näin:

Sieppinä taas toimii keltaisiin pukeutunut pelaaja, jonka tehtävä on juosta henkensä edestä ympäri kenttää, kunnes joku saa hänet kiinni. Jottei siepin alkuperäinen luonne pallona unohtuisi täysin, pelaajan selkään on kiinnitetty sukka, jossa on tennispallo.

Ranskalle Euroopan mestaruus edes jossain lajissa on Parisienin mukaan mukavaa vaihtelua muutoin melko epäonniseen urheilukauteen. Pyöräilykilpailu Tour de France ja tennisturnaus Davis Coup menivät esimerkiksi enemmän tai vähemmän pieleen.