Hyppää pääsisältöön

Vloggaaja Pernilla Böckerman haluaa isona Suomen ensimmäiseksi naiskenraaliksi

Pernilla Böckerman on yksi viidesta TubeConin Tube Awards -palkintogaalan vuoden tulokas -ehdokkaista.

Pernilla Böckerman vloggaa suomeksi, vaikka ruotsi on hänen äidinkielensä. // Kuva: Thomas Böckerman

Pernilla Böckerman on syksyllä yhdeksännen luokan aloittava sporttinen espoolainen. Positiiviseksi ja iloiseksi itseään kuvaileva Böckerman harrastaa monipuolista liikunta päivittäin – myös hänen videonsa ovat ajoittain urheilupainotteisia.

Aluksi Böckerman julkaisi videoita harvakseltaan, kerran tai pari kuukaudessa. Nykyään videoita saattaa tulla jopa useampi per päivä. Videot noudattavat enimmäkseen myday-tyyliä, jossa Böckermaan kuvaa ja kertoo, mitä päivän aikana tapahtuu tai on tapahtunut.

Lue alta, mitä Böckerman kertoo tubettamisestaan YleX:lle.

1. Mikä sai aloittamaan vloggaamisen?

Olen jo pienestä pitäen pitänyt kuvaamisesta. Jossain vaiheessa minulle ehdotettiin, että voisin alkaa vloggaamaan. Tässä sitä nyt ollaan. Olen uhomannut, että tää on se ”mun juttu”.

2. Mitä haluat viestiä videoillasi?

Haluan viestiä terveellistä elämäntapaani ja hyvää mieltä. Monet videoistani on urheilupainoitteisia. Haluan ihmisten saavan motivaatiota urheiluun ja päivittäiseen liikkumiseen. Haluan myös tuoda esille normaalia arkeani, jota voi seurailla erityisesti paljon pyydetyissä myday-videoissa.

3. Kuinka paljon suunnittelet videoitasi?

En suunnittele niitä juuri ollenkaan. Teen videoita, jotka kiinnostavat minua juuri sillä hetkellä ja joita on paljon pyydetty.

4. Videopostaus, jota kadut?

Ensimmäinen videon jonka julkaisin. Ensimmäinen kerta kameran edessä tuntui oudolta ja luonnottomalta. Tai no – en varsinaisesti kadu ensimmäistä videotani, mutta jos sitä katsoisi näin jälkeenpäin, niin tekisin sen eri tavalla. Video on poistettu YouTubesta.

5. Paras videosi ja miksi?

Tein Ruotsin-matkastani neljäosaisen videosarjan. Mielestäni ykkösosa on näistä parhaiten onnistunut ja samalla paras videoistani. Videossa olen panostanut erityisesti hyvään fiilikseen, jonka haluan muidenkin saavan. Videota oli myös todella hauskaa kuvata, ja olen saanut siitä paljon hyvää palautetta.

6. Tunnistetaanko sinut kadulla? Miltä huomio tuntuu?

Aika usein saan pitkiä katseita ja joskus osa uskaltaa tulla puhumaan tai pyytämään kuvia. Huomio tuntui aluksi hieman oudolta, kun en ollut tottunut siihen. Nykyään se on kuitenkin todella hauskaa ja imartelevaa!

7. Kuinka paljon katsot muiden videoita?

Päivittäin! Niistä saa paljon vinkkejä omiin videoihin. Katson eniten ruotsalaisten ja suomalaisten vloggaajien videoita.

8. Kuka on video-idolisi?

Therese Lindgren. Hän on ruotsalainen suosittu vloggaaja. Tykkään katsoa hänen videoitaan erityisesti sen vuoksi, kun olen kaksikielinen ja ruotsi on äidinkieleni.

9. Mikä sinusta tulee isona?

Todennäköisesti tulevaisuuteni on jollakin tapaa urheilun parissa. Mutta saa nähdä mitä armeija tuo tullessaan, kunhan olen siinä iässä – isoin unelmani olisi olla suomen ensimmäinen naiskenraali. Menen todennäköisesti armeijaan jossain vaiheessa, ellei elämässäni tapahdu jotain suurta käännettä.

10. Bonus: Vauvoja vai Kesärenkaat?

Kesärenkaat tietty! Terveys ennen kaikkea.     

Vuoden 2015 TubeCon järjestetään Helsingin Hartwall Areenalla lauantaina 15. elokuuta. Ylen TV2-kanavalta tulevan Tube Awards -gaalalähetyksen juontavat YleX:ltä tutut Alma Hätönen ja Tommi Manninen.

Lue myös:

Tubettaja Hermanni tarttuu kameraan silloin kun huvittaa – "Välillä puhun joutavia, mutta välillä ihan asiaa"

Youtuben tilatuin naisvloggari ikuistetaan vahahahmoksi, joka ottaa selfietä

"Mokat kuuluvat asiaan" – Tubettajakaksikko Twice as Nice ei koskaan käsikirjoita videoitaan

Tubettajaryhmä Källikuriirit: Teemme videoillamme kaikkea sitä, mitä järkevät ihmiset eivät tee

Aleksanteri Hakaniemi on ehdolla vuoden tubettajatulokkaaksi – "Toistaiseksi jengi tunnistaa mut Justimuksen DJ:nä"