Hyppää pääsisältöön

Jynttä jyräsi jatkoon

team jynttä pelaamassa assemblyillä
team jynttä pelaamassa assemblyillä Kuva: Yle / Jussi Jääskeläinen aleksi allu jalli

Perjantain ensimmäinen välieräjoukkue on turnauksen tähtisikermä, Team Jynttä. Joukkue voitti molemmat ottelunsa, ja varmisti näin paikkansa välieriin.

Sekajoukkue pelasi ensimmäisen pelinsä ruotsalaista UNLEASHEDia vastaan. Ottelu alkoi nihkeästi Joona “natu” Leppäsen suojateilta, kun terroristeilla pelanneet ruotsalaiset karkasivat parhaimmillaan jo 6-0 johtoon. Tähdet alkoivat pikku hiljaa kuitenkin lämmetä, ja Jynttä kairasi itselleen lopulta 8-7 puoliaikajohdon.

Toinenkin puolisko jatkui tasaisissa merkeissä. Ruotsalaiset voittivat myös pelin toisen pistoolikierroksen, ja saivat jälleen kerran muutaman tätä seuranneen ilmaisen kierroksen. Mutta suomalaisten pankin kartuttua käänsi Jynttä lopulta pelin itselleen. 16-11 voitto varmisti joukkueelle paikan lohkon voittajien otteluun.

Kun Epiphany otti sillä aikaa voiton ruotsalaisesta UNLEASHED-joukkueesta lukemin 16-8, tarkoitti se suomalaisten joukkueiden kohtaamista. Jos Leppänen kommentoi joukkueen dieselmoottorin käynnistyneen ensimmäisessä ottelussa hitaasti, kävi se nyt kaikilla sylintereillä. Tasaisen alun jälkeen ei Jynttä jättänyt juuri mahdollisuuksia Epiphanylle. CT-puoliskolla pelannut Jynttä tylsytti Epiphanyn hyökkäykset kerta toisensa jälkeen. Jynttä hoiti itselleen lopulta 12-3 puoliaikajohdon.

Tilanne ei juuri parantunut Epiphanyn kannalta puolten vaihduttua. Hävitty pistoolikierros tarkoitti rahatilanteen onnetonta tilaa. Muutama pakotettu osto ei riittänyt kuin yhteen kierrosvoittoon, ja lopulta Jyntälle helpohko 16-4 voitto. Jynttä siis pelaa lauantaina ROCCATia vastaan päivän toisessa välieräottelussa.

Epiphany sen sijaan kamppailee vielä paikastaan pudotuspeleissä UNLEASHEDia vastaan, joka pudotti lohkon häviäjien ottelussa Lionsin. Näin ollen ruotsalaiset pääsevät hakemaan revanssia Epiphanysta. Peli alkaa klo 21, ja ottelu lähetetään tuttuun tapaan Yle Areenassa.