Hyppää pääsisältöön

Kotimaista Napue-Giniä maistellaan BBC:n suositussa Hairy Bikers -ohjelmassa

Pohjanmaalainen Kyrö Distillery -tislaamon Napue-Gin voitti hiljattain kansainvälisen Wine and Spirit –kilpailun Gin&Tonic-sarjan. Maailmanvalloitus etenee vauhdilla.

Kyrö Distilleryn maailmanvalloitus etenee. // Kuva: Kyrö Distillery / Veera Kujala

YleX kertoi hiljattain, kun suomalaistislaamo Kyrö Distillery CompanynNapue-Gin  voitti Iso-Britanniassa alkukesästä järjestetyn kansainvälisen Wine and Spirits -kilpailun (IWSC) Gin&Tonic-sarjan.

Kyrö Distilleryn tuotteita maistellaan syyskuussa BBC:n suositussa _Hairy Bikers_ -ohjelmassa. Kyseessä on ohjelma, jossa partasuiset David Myers ja Simon King ajelevat moottoripyörillä ja tutustuvat paikalliseen ruokakulttuuriin.

Suomessa ollessaan Myers ja King olivat saaneet maistaa Kyrö Distillery –tislaamon tulevan viskin alkutislettä.

- He olivat pitäneet siitä ja soittivat sitten meille, ehditäänkö kuvaamaan. Päädyimme maistattamaan juontajille meidän tuotteitamme ja samalla keskustelimme suomalaisesta ruokakulttuurista, Kyrö Distillery -tislaamon brändiasioista vastaava Mikko Koskinen kertoo YleX:lle.

Kuvauskokemus poiki Kyrö Distillery –tislaamolle puhemiehen Lontooseen.

"Teimme ilmeisesti hyvän vaikutelman."― Mikko Koskinen

- Olihan se jännittävää, paljon televisiokameroita. Herrat ovat aikamoisia staroja ja äärimmäisen mukavia. Lähetimme ohjelman tuottajalle näytteitä, hän käy omalla ajalla maistattamassa tuotteitamme Lontoossa ennen kuin tuotteemme päätyvät siellä kauppoihin. Teimme ilmeisesti hyvän vaikutelman, Koskinen kuvailee.

Hairy Bikers -ohjelma tulee ulos BBC:llä syyskuussa, jolloin Kyrö Distillery –tislaamon tuotteita voi ostaa Iso-Britanniasta. Uusi jakelusopimus on solmittu myös Belgiaan.

”Suomen kysyntä on yllättänyt kaikki”

- Suomen kysyntä on yllättänyt kaikki. Monissa ravintoloissa Napue-Gin on loppunut. Alkossakin tuotetta joutuu metsästämään ja nyt perjantaina 31.7 Alkossa joudutaan myymää ei oota, Koskinen kertoo.

Pullotusta tehdään nyt kahdessa vuorossa.

- Tilasimme joku aika sitten pullotuskoneen, mutta tällä hetkellä joka ikinen etiketti liimataan käsin. Nyt niitä on saanut liimata aika paljon, Mikko Koskinen sanoo.

Lue myös:

Suomalaisgini voittoon kansainvälisessä kilpailussa – "Tämä on kuin vuoden 1995 jääkiekon maailmanmestaruus"