Hyppää pääsisältöön

YleX Ensinäyttö: ”Räppärien panokset antaa biisiin lisäpotkua” –  Kube, VilleGalle ja Tippa-T fiittaavat Reino Nordinin Ylös-biisin remixissä

YleX:n Ensinäytössä nähdään Reino Nordinin suositun Ylös-kappaleen remixistä tehty video, jossa on mukana liuta suomen tunnetuimpia räppäreitä.

Reino Nordininmukaan Ylös-kappaleen remixiin tehty musiikkivideo valmistui pienellä budjetilla.

- Se on enemmän hang around -video. Sattui hyvät kelit ja tunnelma, Nordin sanoo.

Ylös-biisin remixissä Nordinia fiittaavat räppärit Kube, VilleGalle ja Tippa-T. Musiikkivideota kuvattiin muun muassa räppäreiden studiolla, jossa pyrittiin luomaan mahdollisimman spontaani tunnelma. Nordinin mukaan siinä onnistuttiin mainiosti.

Musiikkivideossa nähdään myös tunnelmia Nordinin keikasta Helsingin Siltasessa. Kyse oli aidosta keikasta, jonne ihmiset saivat tulla ilmaiseksi. Nordin kertoo, että hän on heittänyt Siltasessa keikkoja säännöllisesti jo viiden vuoden ajan.

- On meidän kotikenttä heittää keikkaa Siltasen DJ-kopilta, ja se on ollut aina täyteen ammuttu, Nordin kertoo.

"Räppäreiden panokset antaa biisiin lisäpotkua"

Reino Nordin kertoo, että on kuunnelut Ylös-biisin omaa versiota niin pitkään, että kuuntelee mieluummin kappaleesta tehtyä remixiä.

- Räppärien panokset antaa biisiin lisäpotkua. Joukossa on voimaa, ja homma kääntyy helpommin ylöspäin, Nordin sanoo.

Nordin kertoo, että moni pitää Ylös-biisiä tsemppibiisinä. Sellaiseksi sen artisti sen tekikin – ainakin osittain.

- Olin kyllästynyt siihen, että hommat menee pieleen. Pitäisi oppia kääntämään hommat ylös, eikä ruveta itkemään. Pitää ottaa härkää sarvista ja heittää se taivaalle, Nordin sanoo.

"Tiputan yhen hitin"

Nordin julkaisee syksyllä muutaman uuden sinkun ja kertoo, että itsekseen musiikin tekeminen on nyt tullut tiensä päähän. Hän tekee parhaillaan demoja muiden artistien kanssa. Nordinin mukaan tulossa on aggressiivista tanssittavaa poppia.

Nordin kertoo, ettei välttämättä julkaise enää kokonaista albumia – Ylös-kappaleen lyriikoissakin sanotaan, että "tiputan yhen hitin".

- Saa nähdä tuleeko levyä. Mulle on tullut herääminen, että miksi tehdä levyjä, jos ne menee vaan ohi. Olen tehnyt sen kolme kertaa. Aion tehdä biisejä, jotka osuu kohteeseen. Voihan niistä myöhemmin kasata jonkun kokonaisuuden.

Lue myös:

Reino Nordin: Ostakaa musaa, älkää pelkästään kuunnelko sitä Spotifystä

Reino Nordin: Olen näyttelijänä katkera suomalaisen tekstin laadusta

Reino Nordinin Bongo Rock on enemmän kuin pelkkä uutuusalbumi