Hyppää pääsisältöön

Kaljakellunta houkutteli tuhansia lipumaan pitkin Keravanjokea – katso video

Vantaalla järjestetyn Kaljakellunnan reitti mutkitteli Keravanjokea pitkin Tikkurilasta Tammistoon.

Satoja kumiveneitä, uima-altaita ja uimapatjoja lipui hiljalleen Keravanjokea pitkin alavirtaan. Menopelien kyydissä istui tuhansia ihmisiä oluttölkit kädessään.

Vuonna 1997 ensimmäisten kertaa järjestetty Kaljakellunta-tapahtuma houkutteli aurinkoiselle Keravanjoelle myös Koiviston sisarukset Maijan ja Marin, jotka ovat kellunnassa mukana jo seitsemättä kertaa. Tänä vuonna he kelluivat joessa lasten uima-altaassa. Kelluntakonkarit asuvat joen vieressä, joten paikat on päätetty pitää puhtaana.

- Jos jaksaa tuoda roskia mukanaan, niin on kumma, jos niitä ei vie pois. Me keräämme omat ja mahdollisuuksien mukaan myös muiden roskat pois, Maija Koivisto kertoo Yle Uutisille.

Itä-Uudenmaan poliisin mukaan tapahtuma sujui rauhallisesti. Arvion mukaan 4 000 ihmistä osallistui kelluntaan tänä vuonna. Kellujien määrä on samansuuntainen kuin aikaisempina vuosina.

- Ihmiset ovat hyvällä tuulella, koska keli suosii. Poliisin ei ole tarvinnut puuttua muuhun kuin autojen parkkeeraukseen. Kellujat eivät ole sotkeneet ympäristöä ainakaan reitin lähtöpisteessä, kertoo ylikonstaapeli Harri Lanttola.

Pääkaupunkiseudun lisäksi myös Tampereella ja Kouvolassa on omat Kaljakellunta-tapahtumat.

Lue myös:

Tässä ovat maailman kalleimmat kaupungit juoda olutta – Suomi mainittu!

Suomalaisgini voittoon kansainvälisessä kilpailussa – "Tämä on kuin vuoden 1995 jääkiekon maailmanmestaruus"

Viskin myynnissä huima nousu – syynä kohun nostattanut viskigate?

Lakimuutospäätöksestä pornorommiin − tässä viinakohun eri vaiheet