Hyppää pääsisältöön

Välierät käyntiin tänään: Jynttä ja ROCCAT ensimmäisenä tulessa

natu pelaamassa assemblyillä
natu pelaamassa assemblyillä Kuva: Yle / Jussi Jääskeläinen joona natu leppänen

Assemblyjen Counter-Strike: Global Offensive -turnauksen välierät käynnistyvät tänään. Ensimmäinen välierä alkaa kahdelta ROCCATin ja Team Jyntän välillä. Toinen välierä pelataan kello 17 lähtien, kun Epiphany ja eBettle ottavat mittaa toisistaan. Ilta huipentuu kello 21 alkavaan finaaliin, joka näytetään Yle Areenan lisäksi myös TV2:lla.


Team Jynttä vs. ROCCAT

Päivä lähtee komeasti käyntiin suomalaisten välisellä ottelulla. Joona “natu” Leppänen kommentoikin eilen voitetun ottelun jälkeen, että tulossa on hieno ottelu. Tulessa olevista kymmenestä yhdeksän pelaajaa ovat pelanneet keskenään samoissa joukkueissa viimeisen muutaman vuoden aikana, ja kaikki tuntevat toisensa erittäin hyvin.

Ainoastaan ruotsalaistähti Cristopher “GeT_RiGhT” Alesund voi kokea olevansa tässä porukassa edes jossain määrin ulkopuolinen. Samalla hän myös voi olla ratkaiseva tekijä päivän ensimmäisessä välierässä. Alesund väläytteli taitojaan eilisissä otteluissa yhdessä Aleksi “allu” Jallin kanssa, ja kaksikko näytti välillä olevan täysin pitelemätön.

ROCCAT pelasi myös mukiinmenevästi torstain otteluissaan. Kaksi selkeää voittoa ja yksi tappio turnauksen yhdelle ennakkosuosikeista on kohtalainen saldo. Miikka “suNny” Kemppi sanoi päivän tuoneen aimo annoksen itseluottamusta joukkueelle, jota se kipeästi tarvitsi.

Jos puhdas yksilötaito menee Jyntälle, pitäisi ROCCATilla olla etu joukkuepelissä ja taktiikoissa. Suhteellisen tuore kokoonpano on ehtinyt treenata yhdessä jo jonkin aikaa, eikä torstain kokemukset varmastikaan tätä osa-aluetta heikennä.

Välierä pelataan paras kolmesta -formaatilla. Karttoina toimivat Dust2, Inferno sekä tarvittaessa Mirage. Molemmmat joukkueet pelasivat Dustia sekä Miragea lohkovaiheessaan, mutta Infernoa ei ole nähty vielä kummankaan joukkueen toimesta.

Henkinen puoli noussee lauantain ottelussa isoon rooliin. ROCCATille on tärkeää saada hyvä alku ottelulle, että heikko alku uuden organisaation alla ei saisi jatkoa. Sen sijaan Jynttä on turnauksessa lähinnä pitämässä hauskaa, eivätkä paineet vaikuta joukkueeseen samalla tavalla. Joka tapauksessa luvassa on varmasti erittäin mielenkiintoinen ottelu.