Hyppää pääsisältöön

eBettle Assemblyjen mestariksi

ebettle juhlii voittoaan
ebettle juhlii voittoaan Kuva: Yle / Jussi Jääskeläinen ebettle

Puolalainen eBettle on voittanut Assemblyjen Counter-Strike: Global Offensive turnauksen. Erittäin tiukassa finaalissa kaatui suomalainen ROCCAT, joka taistelu turnausvoitosta loppuun asti. Puolalaiset lähtevät kotiin 5 000 dollaria rikkaampina

Ensimmäisestä kartasta tuli lopulta erittäin tasainen. Suomalainen ROCCAT oli valinnut kartakseen Cobblestonen. CT-puolella aloittanut ROCCAT saikin komean lähdön otteluun. Pistoolikierroksen voittoa seurasi muutama ns. Ilmainen kierros. Ebettle sai avattua pistetilinsä muutamaa kierrosta myöhemmin. Lopulta tasatilanteessa 5-5 sai ROCCAT koneensa kunnolla käyntiin, ja vei nimiinsä puoliskon loput viisi kierrosta.

Terroristeilla suomalaisten eteneminen ei tuntunut alkuun luonnistuvan. Ebettle saikin voitetun pistoolikierroksen jälkeen tylsytettyä suomalaisten 10-5 puoliaikajohdon, ja tuli ensin tasoihin ja ohi. ROCCAT ei kuitenkaan luovuttanut, ja käänsi tilanteen jälleen itselleen edulliseksi. Suomalaiset pääsivät vielä ensimmäisenä pelaamaan kartan voitosta, kun he onnistuivat siirtymään 15-13 johtoon. Puolalaisten pakka kuitenkin piti, ja näin mentiin jatkoajalle.

Ensimmäisellä jatkoajalla molemmat joukkueet voittivat 2 kierrosta CT:llä ja yhden terroristeilla. Tämä siis tarkoitti toista jatkoaikaa. Ebetttle näytti vihdoin löytäneen ratkaisun ROCCATin CT-pelaamiseen, ja pystyi voittamaan kaikki kolme terroristipuoliskon kierrostaan. Kun suomalaisten hyökkääminen terroristeilla ei toiminut, voitti eBettle ensimmäisen kartan lopulta 22-18.

Toinen kartta oli puolalaisten valitsema Dust2, jota eBettle oli pelannut turnauksessa erinomaisesti. Tämä ei kuitenkaan näkynyt suomalaisten otteessa hetkeäkään. Terroristeilla aloittanut ROCCAT pisti luun kurkkuun heti alusta lähtien, ja pääsi parhaimmillaan jopa 8-1 johtoon. Ebettle pääsi lopulta peliin mukaan, ja pystyi kairaamaan seuraavat kuusi kierrosta nimiinsä.

CT-puolella ROCCAT ei hävinnyt enää kierrostakaan. Ilmiliekeissä ollut Miikka “suNny” Kemppi lukitsi erinomaisesti b-pommin usealla eri kierroksella, ja lopulta ROCCAT eteni 16-7 karttavoittoon.

Illan viimeinen ja turnauksen päättävä mirake alkoi eBettlen komennossa, kun se voitti terroristipuolella pistoolikierroksen. ROCCAT kuittasi kuitenkin loistavasti heti seuraavan kierroksen itselleen. Ylipäätään säästökierrosten voitto oli kantava teema suomalaisille, sillä joukkue vei toisen samanlaisen tilanteen hetkeä myöhemmin, ja katkaisi puolalaisten orastavan voittoputken. ROCCAT lisäsi kierrosvoittonsa lopulta yhdeksään, ennenkuin eBettle pääsi kääntämään puoliskoa edes vähän itselleen. Lopulta 9-6 suomalaisjohdossa päästiin vaihtamaan puolia.

Toinen pistoolikierros näytti jo hetken hyvin heikolta, kunnes Timi "aslak" Verkoperä pelasti tilanteen. Verkkoperä sai jo aikaisemmin tiputettua kaksi vastustajaa, mutta lopulta 3v1 tilanteessa hän sai pelastettua kierroksen upeasti joukkueellee, juuri ennen kuin eBettle sai pommin purettua. Heti seuraavalla kierroksella kävi kuitenkin lapsus, kun hölmöjen virheiden jälkeen joukkue hävisi vastustajan säästökierroksen.

eBettle käänsi pelin jo 10-11 johtoon, kunnes ROCCAT voitti taas kaksi kierrosta. Hetken vuoroteltiin vastaavalla tavalla, kunnes lopulta eBettle eteni jo 15-12 johtoon. Tästä ei ROCCAT enää noussut, ja puolalainen eBettle varmisti ensimmäisen turnausvoittonsa.

1. Team eBettle (Puola)
2. ROCCAT (Suomi)
3.-4. Team Jynttä (Suomi)
3.-4. Epiphany (Suomi)
5.-8. SkitLite (Suomi)
5.-8. KappaKappa (Eurooppa)
5.-8. UNLEASHED (Ruotsi)
5.-8. Lions (Norja)