Hyppää pääsisältöön

Hullu - hullumpi - yläaste on jatkoa Tuomas Toivaisen menstykselle – voitti Pasila-sarjan hahmosuunnittelukilpailun viime vuonna

Tuomas Toivainen on käynyt jo alustavia keskusteluja suositun Hullu - hullumpi - yläaste -sarjan jatkosta.

Tuomas Toivaisen animaatiosarja nähdään Yle Areenassa ja Ylen Summeri-ohjelmassa. // Kuva: YleX

Vasta 17-vuotiaan Tuomas Toivaisen luomaa Hullu - hullumpi - yläaste -animaatiosarjaa on katsottu Yle Areenassa jo kymmeniä tuhansia kertoja. Monet ovat havainneet sarjan muistuttavan visuaalisuudeltaan suosittua Pasila-sarjaa, vaikka Toivaisen mukaan hahmoissa on huomattavasti eroja.

Pasila on kuitenkin olennainen sarja Toivaisen animaatiouralla, sillä hänen luomansa hahmo, talonmies Herkko Heikkinen, on esiintynyt Pasilassa.

Viime vuonna Pasilaa varten järjestettiin hahmosuunnittelukilpailu, johon kuka tahansa pysty osallistumaan. Voittajan hahmolle luvattiin paikka sarjassa. Toivainen päätti osallistua kilpailuun, vaikka ei siitä kuullessaan ollut nähnyt jaksoakaan Pasilaa.

- Ajattelin, että olisipa siistiä, jos hahmoni pääsisi sarjaan. Katsoin Pasilaa pari jaksoa ja poimin siitä animaatiotyylin ja sarjassa ilmenevät visuaaliset maneerit, Toivainen kertoo YleX Viikonlopun haastattelussa.

Toivaisen hahmo voitti koko kilpailun. Hahmo nimeltä Herkko Heikkinen on esiintynyt Pasila 2.5 – The Sipn Off -sarjan kolmannella kaudella. Toivainen on kuullut, että hahmo nähdään Pasilassa jatkossakin.

Hullu - hullumpi - yläaste saanee jatkoa

Toivainen kertoo käyneensä jo alustavia keskusteluja Hullu - hullumpi -yläaste -sarjan jatkosta, mutta hän ei vielä uskalla luvata, että sarja jatkuu. Toisaalta – miksipä ei jatkuisi, kun kerran suosio on niin suurta, että se on jopa yllättänyt Ylen esittämän nuortenohjelma _Summerin t_oimittajat.

Toivainen ei omien sanojensa mukaan osaa kunnolla suhtautua sarjan suosioon, sillä hän ei tiedä käytännössä mitään ohjelmien tavallisista katsojaluvuista. Suosio tuntuu toki mukavalta.

- Toivoin, että sarjaa katsotaan paljon ja että se saa yleisöä, Toivainen sanoo.

Jatkuupa sarja tai ei, tulevaisuudessa Toivainen aikoo jatkaa työskentelyä audiovisuaalisella linjalla. Lukiota käyvä Toivainen halusisi tehdä elokuvia, televisiota, käsikirjoittaa, ohjata ja säveltää.

- Haluan osata monta alaa, että ei olisi kiinni vain yhdessä oljenkorressa.

Kuuntele alta Tuomas Toivaisen haastattelu

Toivainen opasti YleX:n Timppaa animaatioiden tekemisessä

Hullu - hullumpi -yläaste -sarjan kuusi ensimmäistä osaa on nähtävissä Yle Areenassa. Loput jaksot nähdään Summerissa ja ne ilmestyvät myös Yle Areenaan.

Lue myös:

Hullu-hullumpi-yläaste -sarjan tekijä Tuomas Toivainen YleX:lle ”On niin pienestä kiinni millainen repliikki on hauska”

Tunnetut tv-sarjat nettiotsikoina – kuinka monta tunnistat?