Hyppää pääsisältöön

Maailman hauskimmaksi valittu Ismo Leikola muuttaa Yhdysvaltoihin

Ismo Leikolalla on vauhdikas vuosi meneillään. Hänet valittiin viime syksynä Yhdysvalloissa maailman hauskimmaksi henkilöksi ja nyt suosikkikoomikko suunnittelee muuttoa Jenkkeihin.

Ismo Leikola // Kuva: Teemu Saarinen/YleX

Ismo Leikolan jutut on havaittu toimiviksi niin Suomessa kuin Yhdysvalloissa ja Iso-Britanniassa. Huumorissa on jotain universaalia, vaikka kaikki ei käännykään välttämättä toimiviksi vitseiksi englanniksi tai toisinpäin.

- Me katsomme samoja elokuvia ja tv-sarjoja kuin muuallakin. Kulttuurissa on toki eroja, mutta ne ovat hyvin pieniä. Sellaisia hienovaraisia juttuja on, jotkut jutut eivät toimi englanniksi ja toiset eivät taas käänny suomeksi, Leikola kommentoi Yle Uutisille.

Menestys ulkomailla on antanut intoa myös Suomen töihin. Ongelmaksi on noussut kuitenkin se, ettei useassa paikassa voi olla yhtä aikaa: Leikola on päättänyt muuttaa vuodenvaihteessa Yhdysvaltoihin. Kymmenen tunnin aikaeron takia asioiden hoitaminen Suomesta käsin on lähes mahdotonta.

- Järjestän itselleni aikaa ja katson mitä siellä tapahtuu ja onko siellä oikeasti kiinnostusta. Voi olla, että tulen äkkiä takaisin maitojunalla tai sitten käy niin, että tulen jatkossa vain muutamaksi viikoksi tekemään Suomeen keikkaa, Leikola miettii.

Matkaa Yhdysvaltoihin voi Leikolan puolesta sanoa jo muutoksi, sillä matkasta tulee niin pitkä, ettei matkavakuutus enää sitä kata. Matkasta tulee ainakin puoli vuotta pitkä. Las Vegasiin ja Phoenixiin on ehditty sopia Leikolalle jo keikkoja.

Menestys maailmalla on otettu ilolla vastaan

Myös stand upissa pätee Leikolan mielestä sama juttu kuin monessa muussakin: kun joku ulkomaalainen kehuu jotain mikä tulee Suomesta, on se pian myös suomalaisten mielestä hieno asia. Leikolan menestys Atlantin takana ei ole nostattanut kateutta stand up -kollegoissa tai muissa ihmisissä.

- He ovat olleet todella innostuneita ja iloisia pääosin. Kateutta on kaikkialla, mutta se ei ole mikään ongelma koskaan ollut. Amerikka-juttu jotenkin yhdisti, sillä se on koko komiikkapiirille hyvä juttu. Suomessa on tosi paljon vaikeampi sanoa nyt, että suomalainen stand up on perseestä, jos joku on sitä ulkomailla kehunut.

Ismo Leikolan tapasi toimittaja Titta Puurunen.