Hyppää pääsisältöön

Muuttaako Weekend Festival Hämeenlinnaan? Festari saanut lukuisia yhteydenottoja

Helsingin melurajoituksiin pettynyt Weekend Festival juhlitaan järjestäjien mukaan äärimmäisen todennäköisesti ensi kesänä muualla kuin Helsingissä. Esimerkiksi Hämeenlinnassa ollaan kiinnostuneita festarin järjestämisestä.

weekend festival // Kuva: SKM Photo / Sami Hakala

Vastikään Hämeenlinnaan avattu Kantolan tapahtumapuisto voisi olla otollinen valinta Weekend Festivalin uudeksi areenaksi. Helsingin kaupungin tiukkoihin melurajoituksiin kyllästynyt Weekend Festival tiedotti tänään haluavansa todennäköisesti vaihtaa festarin paikkaa.

Kantolan tapahtumapuistossa Hämeenlinnassa ollaan hyvin kiinnostuneita festarin järjestämisestä.

- Mielellämme otamme Weekendin tänne, jos järjestäjät niin haluavat, sanoo Kantolan tapahtumapuistoa pyörittävän Linnan Kehitys Oy:n toimitusjohtaja Mervi Käki.

Käki ei kuitenkaan ota kantaa asiakkaiden asioihin, eikä halua paljastaa, onko neuvotteluja jo käyty.

"Mielellämme otamme Weekendin tänne, jos järjestäjät niin haluavat."― Mervi Käki, Kantolan tapahtumapuisto

Kantolan tapahtumapuiston vahvuuksia festaripaikkana ovat etenkin sen hyvä sijainti ja saavutettavuus. Pari viikkoa sitten Kantolassa järjestettiin legendaarisen rockbändi AC/DC:n keikka, jota seurasi paikan päällä 55 000 ihmistä. Hämeenlinnassa on siis jo kokemusta ison musiikkitapahtuman järjestämisestä.

- Kävisimme mielellämme järjestäjien kanssa neuvotteluja. Festari voisi saada myös kävijöitä myös uusilta alueilta, jos se järjestettäisiin Hämeenlinnassa, Käki pohtii.

Myös Hämeenlinnan kaupunginjohtaja Timo Kenakkala suhtautuu myönteisesti Weekend Festivalin isännöimiseen.

- Olemme kiinnostuneita Weekendistä. Meillä on todella hyvät puitteet festarille, Kenakkala sanoo.

"Emme voi joka vuosi tapella näistä asioista"

Helsingin kaupungin ympäristövirasto on asettanut tiukat melurajoitukset Weekend Festivalille. Tänä vuonna tapahtuma täytyy lopettaa toisena päivänä tuntia aikaisemmin kuin edellisvuonna.

Tapahtumajärjestäjien mukaan tilanne on kestämätön. Valoshow ja värikkäät laserit kuuluvat voimakkaasti musiikkityylin livekeikkoihin. Keskellä päivää ne eivät luonnollisesti pääse oikeuksiinsa.

- Emme voi joka vuosi tapella näistä asioista. Yleisökään ei välttämättä tykkää siitä, etteivät valot ja laserit näy kunnolla, Weekend Festivalin tiedottaja Tomi Lindblom sanoo.

Ensi vuonna melurajoituksista ei ehkä jouduta riitelemään niin paljon, sillä on hyvin todennäköistä, että festari järjestetään silloin jossain muualla. Pelkästään maanantain aikana Weekend Festival on saanut useita yhteydenottoja muista kaupungeista.

"Keski-Suomea myöten on soiteltu, että tervetuloa meille."― Tomi Lindblom, Weekend Festival

- Keski-Suomea myöten on soiteltu, että tervetuloa meille, me osaamme hoitaa asiat niin, että kaikki ovat tyytyväisiä, Lindblom kertoo.

Festivaalin tiedottaja ei kuitenkaan suostu paljastamaan, mistä kaupungeista on kyse.

- Moni ottaisi varmasti mielellään vastaan 60 000 kävijän tuoman rahamäärän.

Tapahtuman suunnittelu vaikeutuu melurajoitusten takia

Kolmatta kertaa Helsingin Kyläsaaressa järjestettävän festarin järjestäjiä hiertää myös se, että melurajoitukset on heidän mielestään asetettu epäreilusti. Viikkoa myöhemmin niin ikään Helsingin kaupunkialueella juhlittava Flow Festival saa jatkua tunnin pidempään kuin Weekend.

- Meille on mysteeri, miksi näin on päätetty. Emme ole koskaan ylittäneet desibelirajoja. Päätös on mielivaltainen. Vai onko niin, että nuorisomusiikki on päättäjien silmissä jotenkin alempana kuin Flow, jota pidetään hienostuneiden aikuisten musiikkina, Lindblom pohtii.

Helsingin kaupungin ympäristövirasto perustelee päätöstään kielteisen palautteen määrällä. Negatiivista palautetta tuli viime vuonna vähemmän kuin edellisvuonna, eli vajaa 50. Weekend Festivalin tiedottaja Lindblomin mukaan on ikävää, että valitukset pilaavat muiden festarin.

- Jos 50 valittaa, 60 000 joutuu lopettamaan juhlimisen. Jos valituksia tulisi tuhansia tai koko kaupunki olisi ihan sekaisin, melurajat ymmärtäisi paremmin.

Yksi isoimmista ongelmista melurajoituksissa on tapahtuman suunnittelu. Ensi vuoden festivaalia nimittäin aletaan suunnitella jo nyt.

"Maailmantähdille on ihan sama onko Weekend Helsingissä vai kaupungissa X."― Tomi Lindblom, Weekend Festival

- Emme voi esimerkiksi luvata artistille, että pääset esiintymään yhdeltätoista illalla, saat upean keskiyön show'n, Lindblom selventää.

Weekend Festival on kuitenkin onnistunut luomaan brändin, jossa festivaalin nimi on kiinnostavampi kuin järjestämispaikka. Weekend Festival on onnistunut vetämään Suomeen jo usean vuoden ajan EDM-musiikin ykkösnimiä.

- Maailmantähdille on ihan sama onko Weekend Helsingissä vai kaupungissa X. He lentävät ihan minne vain, Lindblom sanoo.

Lue myös:

Weekend Festivalia ollaan ajamassa pois Helsingistä

Weekend Festivalilla miljoonabudjetin lava – festari toteuttaa Suomen suurimman lavatuotannon

Weekend Festival varoittaa huijauksesta: Netissä myydään tekaistuja lippuja

Weekend Festival loppuunmyyty jo ennakkoon – festarille tulossa yli 60 000 henkeä

Äänestystulos: Tätä festaria odotetaan eniten

 • WEEKEND FESTIVAL 2018: Stefflon Donin keikka oli näyttävän viikonlopun piilotettu helmi

  Yleisö voi laskea kuuluvansa pieneen onnekkaaseen joukkoon.

  Weekend Festivalin kolmas päivä läheni loppuaan, kun Stefflon Don, eli Stephanie Victoria Allen, pyöräytti käyntiin YleX:n hostaamaan Vice–lavan viimeisen keikan. 26-vuotiasta artistia oli saapunut katsomaan muutama sata kävijää, vaikka päällekkäisellä slotilla kuulijoista kilpaili päälavalla juhlakansaa liekittävä Martin Garrix.

 • Big Shaq viraali-ilmiö esiintyi Weekend Festivalilla – hahmon luominen kesti Michael Dapaahilta 18 kuukautta

  Michael Dapaah kertoo taustoja hahmon synnystä.

  Big Shaq, eli Michael Dapaah esiintyi lauantaina Weekend Festivalilla. Viime vuonna Man’s Not Hot –viraalihitillään kansainväliseksi netti-ilmiöksi noussutta koomikkoa saapui katsomaan pieni yleisömeri, joka täytti Valintalavan teltan äärimmilleen. Big Shaq on fiktiivinen hahmo, joka pyrkii menestymään ja luomaan uraa rap-artistina Lontoon musiikkimaailmassa.

 • BLOCKFEST 2018: Gettomasa osoitti olevansa suomiräpin valittu

  Räppäri nähtiin Blockfestien lauantai-iltapäivässä.

  24-vuotias jyväskyläläinen tarjoili Ratinan rap-yleisölle tiiviin ja tasapainoisen katsauksen tämän hetken raikkaimpaan suomihiphopiin. Blockfestien lauantai-iltapäivässä esiintyvä Gettomasa nauttii suomalaisella hip hop -kentällä arvostusta, jollaisesta moni nuori artisti voi vain unelmoida. Rapin suomenmestaruus vuonna 2012 ja niin kriitikoiden, fanien kuin aitopäiden ylis

 • Mystinen Zhu tarjoili annoksen musiikin fine diningia Weekend Festivalilla

  Keikka on kuin gourmet-ruokaa.

  Vuoden 2014 puoleen väliin asti anonyyminä pysytellyt, ja edelleen identiteettiään tarkkaan suojeleva Zhu esiintyi Weekend Festivalin Valintalavalla tapahtuman ensimmäisenä päivänä. Artisti on kertonut haluavansa rikkoa musiikkikentällä vallitsevia ennakkoluuloja, jotka kuulija usein jopa tiedostamattaan luo muusikon ihonvärin tai ulkonäön perusteella. Piilottamalla henkilöllisyytensä Zhu ha