Hyppää pääsisältöön

Menetkö Weekend Festivalille? Lue tämä!

Weekend Festival järjestetään Helsingin Kyläsaaressa tulevana viikonloppuna 7.-8. elokuuta. Tässä ovat kootut ohjeet sujuvaan festarointiin.

Weekend Festivalin lava. // Kuva: Vesa Marttinen/Yle

RANNEKKEIDEN VAIHTO:

Paikalle on tulossa molempina päivinä noin 30 000 kävijää, joten pääsyliput kannattaa vaihtaa tapahtumarannekkeisiin jo ennakolta ruuhkien välttämiseksi. Rannekkeiden vaihtopisteet ovat avoinna Helsingissä Forumin kauppakeskuksessa perjantaihin 7. elokuuta kello 15 saakka. Tarkemmat ohjeet löytyvät täältä. Festivaalin portilla on mahdollista vaihtaa pääsylippuja rannekkeiksi festivaalipäivinä kello 13 alkaen.

Helsingin keskustassa Lasipalatsin aukiolla Weekend Festivalin omalla kontilla voi vaihtaa tavallisten rannekkeiden lisäksi Priority- ja VIP-rannekkeita torstaihin 6. elokuuta kello 18 saakka. Samasta paikasta voi myös noutaa kutsuvierasrannekkeita.

AIKATAULU:

Tapahtuma-alueen portit avataan molempina päivinä kello 14.00. Viimeinen esiintyjä lopettaa perjantaina kello 00.00 ja lauantaina kello 23.00. Festivaalialueen sisäänpääsy suljetaan perjantaina kello 23.30 ja lauantaina kello 22.30.

SAAPUMINEN JA LIIKENNEJÄRJESTELYT:

Festivaali suosittelee julkisten liikenneyhteyksien käyttöä. Kalasataman metroasemalta on lyhyt kävelymatka tapahtuma-alueelle. Lisäksi lähistölle pääsee useilla linja-autolinjoilla. Alueella ei ole parkkipaikkoja, joten omalla autolla saapumista ei suositella. Polkupyörille on olemassa pyöräparkki.

Festivaali järjestää alueelle myös maksullisen erikoiskuljetuksen Helsingin Rautatientorilta festivaalialueelle ja festivaalialueelta takaisin Helsingin keskustaan.

Myös Helsingin seudun liikenne HSL järjestää lisäliikennettä festivaali-iltojen päätteeksi. Perjantaina ja lauantaina metro kulkee kaksi tuntia normaalia pidempään. Lisäksi yöbussilinjoilla 85N, 90N, 94N ja 96N on perjantain ja lauantain välisenä yönä lisävuoroja.

YLEISÖN VARUSTEET:

Sateenvarjojen tuominen on kiellettyä turvallisuuden sekä avattujen varjojen aiheuttamien näköesteiden vuoksi. Myyntipisteissä käyvät yleisimmät pankki- ja luottokortit, mutta festivaali suosittelee ottamaan mukaan käteistä rahaa asioimisen nopeuttamiseksi.

Tarkka listaus kielletyistä tavaroista löytyy festivaalin nettisivuilta. Kiellettyjä tavaroita ovat muun muassa: omat juomat (myös avaamattomat), järjestelmä- ja videokamerat, nauhurit, retkikalusteet, grillit, tölkit ja purkit, alkoholijuomat, laser-osoittimet, aseet, ilotulitteet sekä muut vaaralliset aineet ja välineet. Mukaan voi ottaa tyhjän muovipullon, ja alueella on runsaasti vesipisteitä, joissa juomista voi täyttää maksutta. Festivaali suosittelee kuulosuojaimia. Porttien tuntumasta löytyy narikka sekä maksullisia lukollisia säilytyslokeroita.

Lue myös:

Muuttaako Weekend Festival Hämeenlinnaan? Festari saanut lukuisia yhteydenottoja

Weekend Festivalia ollaan ajamassa pois Helsingistä

Weekend Festivalilla miljoonabudjetin lava – festari toteuttaa Suomen suurimman lavatuotannon

Weekend Festival varoittaa huijauksesta: Netissä myydään tekaistuja lippuja