Hyppää pääsisältöön

Nicki Minajin Anaconda taipuu myös protestilauluksi – intialaisräppärin cover vastustaa suuryrityksen tuottamia saasteita

Elintarvike- ja päivittäistavaravalmistaja Unilever saa kuulla kunniansa Nicki Minajin Anaconda-biisin tahtiin.

Intialainen räppäri Sofia Ashraf. // Kuva: YouTube/Kuvankaappaus

Teollisuuden tuottamat päästöt ovat vaivanneet Intiaa pitkään. Viime viikolla joukko mielenosoittajia protestoi kansainvälistä suuryritystä Unileveriä vastaan. Mielenosoittajat haluavat elintarvike- ja päivittäistavaravalmistajan kantavan vastuunsa vuonna 2001 sattuneesta myrkytystapauksesta.

Unileverin entinen lämpömittaritehdas Kodaikanalin kaupungissa jätti myrkyllistä elohopeajätettä paikalliselle romuttamolle. Työntekijät altistuivat myrkyille, ja mielenosoittajien mukaan 45 ihmistä on menehtynyt myrkkyjen takia. Noin 500 ihmistä on saanut haitallisia vaikutuksia myrkyistä, kertoo verkkolehti Mashable.

Unilever on kieltänyt ongelmajätteen hylkäämisen. Yrityksen mukaan elohopeajäte myytiin eteenpäin tavanomaisten ohjenuorien mukaan.

Paikalliset tahtovat kuitenkin Unileverin kantavan vastuun elohopeamyrkytyksen haitoista. Intialainen räppäri Sofia Ashraf on muotoillut oman viestinsä pop-tähti Nicki Minajin Anaconda-kappaleeseen. Hieman yllättäen suositusta pop-biisistä on muotoutunut Ashrafin tukeman saasteita vastustavan kampanjan äänitorvi.

Videota on katsottu YouTubessa jo yli miljoona kertaa.

Lue myös:

Koulukiusatusta lahtelaisesta tuli Isis-terroristijärjestöä vastaan taisteleva pop-tähti – "Olen saanut tappouhkauksia"

Hyvästit kummituseläimelle? Tutkimuksen mukaan maapallolla jyllää uusi sukupuuttoaalto

Cecil-leijonan muistoa kunnioitettiin New Yorkissa – Empire State Building valaistiin uhanalaisten eläinlajien kuvilla