Hyppää pääsisältöön

Paleface ja Rakel Liekki sulkeutuvat vuorokaudeksi konttiin – tarkoituksena levittää tietoa ihmissalakuljetuksesta

Yle X3M:in ja Kioskin yhteishanke Menolippu Eurooppaan perehtyy ihmissalakuljetukseen konkreettisin keinoin.

Paleface

Miten ihmissalakuljetuksesta pitäisi puhua? Mitä voimme tehdä siihen liittyville ongelmille? Kuka kantaa vastuun ja miten saisimme ihmiset reagoimaan? Näihin kysymyksiin etsii vastauksia Yle X3M:in ja Kioskin yhteishanke Menolippu Eurooppaan.

Neljä vapaaehtoista sulkeutuu vuorokaudeksi konttiin Vaasan Taiteiden yössä 6. elokuuta osana keskustelua aiheesta. He viettävät pimeässä kontissa vuorokauden ja pyrkivät näin toimimalla levittämään tietoisuutta hengenvaarallisesta, Eurooppaan suuntautuvasta ihmissalakuljetuksesta.

Yksi haasteeseen tarttuvista on suomalaisen hiphopin pioneeri, Karri “Paleface” Miettinen.

Paleface on aktivisti ja perheenisä, kirjoittaja ja räppäri. Muusikkona hän näkee yhtenä tärkeimpänä tehtävänään edistää ja uudistaa suomalaisen hiphopin ajatusmaailmaa, ja haluaa samalla muistuttaa hiphopin alkuperäisestä sosiaalisesta tehtävästä.

- Hiphop on maailmanlaajuisesti tärkeä väline, jonka avulla voi tuoda julkisuuteen erilaisia kysymyksiä ja puhua niistä. Musiikki voi muuttaa maailmaa, Paleface kertoo.

Palefacen mukaan Euroopasta on tullut tarunhohtoinen linnake, johon enää harvoille on pääsy ja jonka korkeiden muurien suojassa ainoastaan etuoikeutetut eurooppalaiset liikkuvat vapaasti.

Konttiin sulkeutuvat Palefacen lisäksi Rakel Liekki, Dan Granqvist ja Susani Mahadura.

Lue hankkeesta osoitteessa yle.fi/menolippu ja svenska.yle.fi/enkelbiljett.