Hyppää pääsisältöön

Docventures 3: Tutki enemmän, luule vähemmän!

Elokuvakollaasi
Elokuvakollaasi docventures

Yhteiskunnallisen keskustelumme täyttää tyytymättömyys ja negatiivisuus. Samaan aikaan Maailman talousfoorumi valitsee Suomen maailman parhaaksi maaksi. Suomi on myös valittu useasti maailman vähiten epäonnistuneeksi valtioksi, ja suomalaiset nimetään toistuvasti yhtenä planeetan onnellisimmista kansoista. Docventures kysyy: miten saisimme silmämme auki tällaiselle todellisuudelle?

Tiedonjanoinen Docventures-joukkomme on kasvanut kahdessa vuodessa käsittämättömän kokoiseksi. Suomen suurimman leffakerhon soluja on syntynyt ympäri maata sellaiseen tahtiin, että se on saanut Docventuresinkin hämmentymään: jo 12 kaupungissa toimii puolimilitantti Docventures-kerho!

Docventuresin masinoimat aktivisimit ovat synnyttäneet konkreettisten tekojen sarjan, jota on ohjannut kaikista maailman aseista voimakkain ja miekoista terävin: tieto. Yhteensä yli 40 000 suomalaista on muuttanut päivittäistä ruokavaliotaan Lihaton lokakuu -liikkeen myötä. Perustamamme Hyvinvointivaltion kummit lahjoitti valtiolle kansalaisten pienlahjoituksia yli 10 000 eurolla. Syksyllä 2014 järjestetty #vertapakkiin-kampanjan avulla Suomen Punaisen Ristin Veripalvelu sai yli 2200 uutta luovuttajaa.

Näinä päivinä on helppoa etsiä ja löytää juuri itseä miellyttävä totuus.

Ihmiset vaativat tietoa ja haluavat kuulla yhä enemmän asiaa näinä aistit lamauttavan viihteen, muovin ja markkinapallojen aikakaudella.

Me ylistämme teitä rakkaat kanssataistelijamme!

Docventuresin vetovoima on osoittanut, että hyvin tehty dokumenttielokuva on tiedon metsästäjälle voittamaton väline ajassa, jossa kaikki maailman tieto löytyy taskuun mahtuvasta älylaitteesta. Tiedosta ei ole pulaa, päinvastoin, tästä informaatiotsunamista on entistä vaikeampaa selviytyä.

Tiedon määrän räjähdysmäinen kasvu on kasvattanut myös totuuksien määrää sekä hyvässä että pahassa. Näinä päivinä on helppoa etsiä ja löytää juuri itseä miellyttävä totuus. Kasvavana vaarana onkin omaan totuuskuplaan jumahtaminen samanmielisten kesken.

Madventuresilta on kysytty usein, mitä olemme matkoillamme oppineet. Miljoonan kilometrin ja satojen dokumenttielokuvien jälkeen vastaamme: ei ole yhtä totuutta ja siksi meidän onkin aika ajoin asetettava myös omat totuutemme uudestaan arvioitaviksi.

Nyt jos koskaan suomalaisten on opittava ymmärtämään toisiaan paremmin. Järjettömältä tuntuvillakin asioilla on usein loogiset taustat. Siksi Docventures määrää: tutki enemmän, luule vähemmän.

Nyt jos koskaan suomalaisten on opittava ymmärtämään toisiaan paremmin.

Mukana kaudella jälkiliukkaiden ja laajenevien elokuvakerhojen lisäksi myös kirjastot, jopa öisin lähetysten aikaan.
Luonnollisesti dokumenttielokuvaohjelmisto on jopa edellisiä vuosia kovempi ja täynnä ensiesityksiä!

Syksyn 2015 elokuvat ovat:

9.9. CITIZENFOUR

NSA-vuotaja Edward Snowdenista kertova Oscar-voittaja CITIZENFOUR on syksyn odotetuin tv-tapaus. Rikun ja Tunnan hostaamassa suorassa lähetyksessä leffan jälkeen teemana on salaliitot.

Katso myös:

16.9. THE RED CHAPEL

The Red Chapel tarjoaa absurdin matkan suljettuun Pohjois-Koreaan. Riku ja Tunna keskustelevat studiovieraiden kanssa livenä sananvapaudesta.

Tsekkaa nämäkin:

23.9. THE THREAD

Elokuva kertoo Bostonin pommi-iskun jälkeisestä syyllisen some-ajojahdista. Jälkiliukkailla Riku ja Tunna käsittelevät sosiaalista mediaa alan gurujen kanssa.

Aiheesta lisää

30.9. The Forecaster

The Forecasterin päähenkilö on ennustanut maailmantalouden romahtavan 30.9! Riku, Tunna ja mancaveen muilutetetut asiantuntijat keskustelevat leffan jälkeen taloudesta.

- Leffaesittely
- Kalle Kinnusen kolumni
-Lukusuositukset
-Maailman talouskriisit TOP 5

7.10. Going Clear: Scientology

Illan dokkarina nähdään kohua herättänyt Going Clear: Scientology, paljastusleffa järjestäytyneestä uskonnollisesta lahkosta. Riku ja Tunna puivat elokuvan herättämät kelat livenä asiantuntijoiden kanssa.

Aiheesta lisää:
- Leffaesittely
- Lukusuositukset
- Kalle Kinnusen kolumni
- Viikon aktivismi: Docventuristit

14.10 Tales of The Grim Sleeper

Varoitus! Dokkarina nähdään vuosikymmeniä sarjamurhanneen hirviön tarina Tales of The Grim Sleeper. Docventuresin dungeonissa punnitaan livenä oikeuden teemaa asiantuntijoiden kanssa.

Aiheesta lisää
- Leffaesittely
- Kalle Kinnusen kolumni
- Lukusuositukset

21.10. Red Army

Docventures esittää jäätävän kovan jääkiekko-dokkarin Red Army. Suorassa keskusteluosuudessa pakki Rantala ja molari Milonoff vieraineen pohtivat urheilua, hulluutta ja hurmiota kaukalossa ja sen ulkopuolella.

28.10. Hymyjen maa

Docventuresin kauden päättää kotimaista tuotantoa oleva Hymyjen maa. Leffa kertoo ystävysten operaatiosta Thaimaahan jumahtaneen frendinsä pelastamiseksi. Riku ja Tunna jubaavat livessä vieraiden kanssa myötätunnosta.

Kommentit

Uusimmat sisällöt - Docventures