Hyppää pääsisältöön

Riku Niemisen tähdittämää musiikkielokuvaa varten tehtiin 13 uutta biisiä – säveltäjinä mm. Asa, Sanni, Olavi Uusivirta ja Paula Vesala

Oskari Sipolan ohjaama Ollaan vapaita -elokuva saa ensi-iltansa perjantaina 7. elokuuta.

Oskari Sipola ja Riku Nieminen vierailivat YleX Aamussa. // Kuva: YleX / Nadja Kamara

Musiikkielokuva on Suomessa harvinaisuus. Nyt sellainen on tulossa – ja vielä todella kovalla näyttelijä- ja artistikattauksella.

Kyseessä on ohjaaja Oskari Sipolan toinen kokopitkä elokuva Ollaan vapaita. Elokuvaa tähdittävät Riku Nieminen, Anu Sinisalo, Maria Ylipää ja Johannes Brotherus. Elokuvan musiikkia on ollut säveltämässä lukuisia nimekkäitä suomalaismuusikkoja, kuten Asa, Sanni, Olavi Uusivirta, Paula Vesala, Lauri Ylönen ja Joel Melaniemi.

- Meidän leffassa on 13 uutta pop-biisiä, Sipola kertoo YleX Aamun haastattelussa.

Nimekkään säveltäjäkaartin hankkiminen onnistui Sipolan mukaan erittäin kivuttomasti. Hän käytti hyvin yksinkertaista suostuttelumetodia: pyytämistä mukaan.

- Kerrottiin, että mitä ollaan tekemässä. Saatiin ihan mielettömän hieno vastaanotto. Kaikki ovat tajunneet heti, mitä ollaan tekemässä – tai sitten innostuneet tajuamatta, Sipola sanoo.

Voimakas vastaanotto

Ollaan vapaita -elokuvan teema liitty itsenäistymiseen ja vapauteen. Elokuvassa 16-vuotias adoptoitavaksi anne poika ilmestyy yllättäen kolmekymppisen kommuunissa asuvan äidin ovelle. Elokuvaa voi tulkita muun muassa nuoren aikuisen kasvutarinana.

- Elokuva puhuttelee myös muita ikäryhmiä ja se on saanut voimakkaan vastaanoton myös aikuisilta ihmisiltä, Riku Nieminen sanoo.

- Esimerkiksi Kouvolassa haastattelija joutui keräilemään itseään hetken ennen kuin pystyi haastattelemaan meitä näyttelijöitä järkiperäisesti Leffa oli hänelle kuulemma niin syvä kokemus.

On erittäin, erittäin epätodennäköistä, että Niemisen tai Sipolan oven taakse ilmestyisi teini, joka väittäisi Niemistä tai Sipolaa isäkseen. Mutta mitä jos näin kuitenkin kävisi?

- Meikä pistäis Billy Jeanin soimaan, Nieminen sanoo.

Michael Jacksonin Billy Jean -kappaleen kertosäkeessä lauletaan, että this kid is not my son.

- Se ois ovi kiinni, Nieminen jatkaa.

Lue myös:

Millaista musiikkia kuuntelet, näyttelijä Riku Nieminen?

Suomalaiset tv-formaatit maailmalla: Putous myytiin Kiinaan

Kari Ketosen Putous-Putin vakuutti – mukaan Iron Skyn jatko-osaan