Hyppää pääsisältöön

Vastauksia fanien kysymyksiin 2

Helena Rängman ja Lari Halme
Helena Rängman ja Lari Halme Kuva: Yle / Anu Köyhäjoki-Järvinen uusi päivä henkilöt

Koska UP:n syksyn uudet jaksot alkavat? Missä paikkakunnalla UP-studio on? Saiko Vilma oikeasti vauvan? Kuinka pitkään Uusi päivä vielä jatkuu? UP:n nettitiimi keräsi fanien esittämiä kysymyksiä FB:sta, Ig:sta ja kotisivujen kommenttikentistä ja etsi vastauksia.

Uuden päivän fanit ovat aktiivisia ja innokkaita kyselijöitä, omasta lempisarjasta halutaan tietää kaikenlaista. Nettitiimi etsii vastauksia mielellään ja on sarjan alusta saakka vastannut kysymyksiin monin tavoin: välillä vastaamme kysyjälle heti ja suoraan somessa, toisinaan teemme UPplus-ohjelman, johon kerätään paljon vastattavaa tai sitten kirjoitamme aiheesta artikkelin.

Tähän juttuun kokosimme paketin uusimpia, usein toistuvia kysymyksiä.

Roolihahmojen kohtalot

Sanni Haahdenmaa
Sanni Haahdenmaa Kuva: Yle/Uusi päivä sanni haahdenmaa

Tuleeko Elina takaisin?

Ja tuleeko Elinasta ja Niklaksesta pari? Meneekö Vilma ja Jani naimisiin? Tuleeko Tiia sarjan viralliseksi henkilöksi? Mitä tapahtuu UP:ssa kesäuusintojen jälkeen? Onko UP-näyttelijät jotkut oikeasti yhdessä?
Roolihahmojen kohtaloita tai sarjan tulevia juonikuvioita emme halua paljastaa! Teemme sen sijaan muutaman kerran vuodessa juonipaljastuksia sisältävän UPplus-ohjelman.
Nettitiimi ei myöskään voi kertoa näyttelijöiden yksityiselämästä.

Uuden päivän suosituin hahmo?

Ei ole olemassa mittaria, jolla tämän asian voisi puolueettomasti selvittää. Jokaisella UP-hahmolla on omat faninsa, ja onkin mahdotonta sanoa, kuka olisi suosituin.

Kuka on saanut eniten postia?

Kirjeitä tai kortteja ei ole laskettu, mutta fanipostia saamme runsaasti.

Voiko tällä hetkellä lähettää fanipostia, ja jos voi niin mihin osoitteeseen?

Näyttelijöille voi kirjoittaa osoitteeseen: Yle/Uusi päivä, (näyttelijän nimi), PL 196, 33101 Tampere.

UP:n synty

Uusi päivä
Uusi päivä Kuva: Yle kuvapalvelu uusi päivä

Mistä sarja sai alkunsa? Eli kuka niinku keksi UP:n?

Vuonna 2009 Yleisradio haki ideoita uutta päivittäissarjaa varten. Tuotettavaksi päivittäissarjaksi valikoitui Seppo Vesiluoman idea. Olli Tola ja sarjan ensimmäinen pääohjaaja JP Siili kehittivät Vesiluoman alkuperäisideaa yhdessä pääkirjoittaja Petri Revon kanssa, minkä tuloksena syntyi nykyinen Uusi päivä.

Kuka oli ensimmäinen suunniteltu hahmo ennen UP:n alkua?

Ensiksi luotiin Haaviston perhe.

Mistä saatte ideat Uuteen päivään?

UP:n storytiimi pääkirjoittaja Petri Revon johdolla ideoi työkseen juonikuvioita. Ideoita haetaan päivittäisestä elämästä, mutta myös uutisista ja ajankohtaisista ilmiöistä. Esimerkiksi Talvivaaran tapahtumat ovat vaikuttaneet Uuden päivän kaivostarinaan. Storytiimi haastattelee myös eri alojen asiantuntijoita keksiessään tarinoita ja juonikuvioita. Apuna on käytetty esimerkiksi lääkäreitä, aurinkoenergia-asiantuntijaa, ratsastuksenopettajaa sekä räjähdeasiantuntijaa.

UP:n näyttelijöistä

Hennariikka Laaksola
Hennariikka Laaksola Kuva: Yle/Ulla Broholm hennariikka laaksola

Tuleeko Uuteen päivään vielä lisää näyttelijöitä?

Tuleeko lukioon uusia lukiolaisia sitten kun Osku ja Maria aloittaa lukion? Miten olisi mahdollista päästä johonkin sivurooliin esim. Janin salattu sisko tai jotain?
Kun sarjaa tehdään näin pitkään, uusia näyttelijöitä tulee aika ajoin ja vanhoja lähtee välillä. Näyttelijähauista ilmoitetaan mm. UP:n netissä ja somessa.

Kuinka monta näyttelijää UP:ssä on?

Kun Uusi päivä palaa muuttotauolta tammikuussa 2016, mukana on 25 vakituista hahmoa. Lisäksi sarjassa nähdään vierailevia näyttelijöitä ja sivuhahmoja tasaisin väliajoin.

Kuinka monta näyttelijää on yhtenä päivänä töissä?

Tämä saattaa vaihdella todella paljon: jos kuvataan jotakin suurta kohtausta kuten kevätnäytöstä tai joulun erikoisjaksoa, paikalla saattavat olla kaikki näyttelijät ja lisäksi kymmeniä avustajia. Toisinaan kuvataan kohtauksia, joissa on mukana vain pari kolme näyttelijää.

UP:n kuvaaminen ja esittäminen

Kuvaukset Uusi päivä -studiolla.
Kuvaukset Uusi päivä -studiolla. Kuva: Yle/Anu Köyhäjoki-Järvinen uusi päivä -kuvaukset

Kuinka monta jaksoo on yhes kaudes?

Ensimmäisen tuotantokauden jaksoja on 87. Toisen ja kolmannen tuotantokauden jaksoja on 101. Neljännellä ja viidennellä tuotantokaudella tuotettiin 99 jaksoa. Kuudennen tuotantokauden jaksoja tullaan näkemään 69 kappaletta. Kuudennen tuotantokauden jaksomäärä on pienempi verrattuna aiempiin kausiin, koska muuton ja uuden hallin rakentamisen takia syksyllä 2015 ei kuvata uusia jaksoja.

Kuinka kauan ennen ohjelman julkaisua kuvaukset on kuvattu?

Yleensä paria kuukautta aikaisemmin. Tulevan syksyn ensimmäinen jakso kuvattiin kuitenkin jo maaliskuussa 2015, ja tuleva joulujakso kuvattiin juhannuksena.

Miten monta kertaa yksi kohtaus kuvataan ?

3 - 5 kertaa.

Kuinka kauan kohtauksen kuvaamisen menee?

25 - 45 minuuttia.

Onko ollut yhtään kohtausta, joka olisi mennyt purkkiin heti ekalla yrityksellä?

Aina välillä niitäkin on.

Mitkä päivät viikossa kuvataan UP:ta?

Uutta päivää kuvaa yhtä aikaa kaksi kuvausryhmää. Toinen kuvausryhmä kuvaa ulkolokaatioissa kolme päivää viikossa keskiviikosta perjantaihin, ja toinen kuvausryhmä kuvaa UP:n omassa studiossa viisi päivää viikossa maanantaista perjantaihin.

Kuinka pitkään Uusi päivä vielä jatkuu?

Sarjaa tehdään ainakin vuoden 2018 loppuun.

Miks UP:ta ei voi tulla enempää/joka päivä?

UP on suunniteltu ja budjetoitu esitettäväksi kolme kertaa viikossa. Tällä hetkellä Uutta päivää valmistuu esitettäväksi viikossa kaiken kaikkiaan 90 minuuttia. Tämänhetkinen tuotantorytmi on tiukka, eikä mahdollista enempää ohjelman tekemistä aikataulullisesti.

Suuteleminen ja muita tärkeitä seikkoja

uusi päivä, niklas järvelä, elina haavisto
uusi päivä, niklas järvelä, elina haavisto Kuva: Yle/Uusi päivä niklas järvelä

Onko Jani Hellemaalla, Veeti Susimaalla, Iris Rainiolla, Anni Malisella, Jimi Arolla, Aino Haavistolla ja Minna Haavistolla sisaruksia ?

Sarjassa on mainittu, että Jani Hellemaa ja Iris Rainio ovat perheittensä ainoita lapsia. Muiden mahdollisista sisaruksista emme tiedä.

Onko Iris Rainiolla äitiä?

Iriksellä on äiti, joka asuu Forssassa.

Missä jaksossa Jani kosi Vilmaa?

Kosinta oli jaksossa 293.

Jos uuteen päivään syntyy lapsi syntyykö se oikeasti? Esim. Vilmalle? Syntyikö hänelle oikeasti?

UP:n tapahtumat ovat kuvitteellisia: se, mikä tapahtuu hahmolle, ei tapahdu näyttelijälle. Näyttelijä Rosa ei saanut vauvaa, vaikka Vilma Haavisto saikin.

Miten Eetu/Väinö näytti niin vastasyntyneeltä, kun Vilma synnytti sen?

Väinöä esitti silloin muutaman viikon ikäinen vauva.

Minkä ikäinen Väinö on oikeasti?

Väinön näyttelijä Eetu Autio on samanikäinen kuin Väinökin.

Onko Eetu kanssa helppo työskennellä ja ymmärtääkö se asiat?

Eetu on koko UP-tiimin lemppari! Hänen ikänsä, päivärytminsä ja jaksamisensa pitää tietysti ottaa huomioon, kun kuvauksia suunnitellaan. Eetun kanssa koko tiimi ohjaajaa myöten pääsee leikkimään - työ tehdään leikin lomassa hyvällä fiiliksellä. Toisaalta sarjan nuorin näyttelijä on myös hyvin ammattimainen: jos kohtaus tehdään monta kertaa, Eetu toistaa vanhempien näyttelijöiden tapaan tekemisensä sujuvasti. Hän on myös tottunut siihen, että Rosa kutsuu itseään Eetun äidiksi kohtauksissa!

Miten Rosan raskausmaha oli tehty?

Vilma Haaviston raskausvatsa
Vilma Haaviston raskausvatsa Kuva: Yle vilma haavisto

Vilman raskauden eri vaiheisiin tarvittiin kolme eri kokoista tekovatsaa. Viimeisen ja suurimman valmisti Ylen erikoismaskeeraaja Guy Hellström.

Onttoon vatsaan lisättiin painoa, jotta näyttelijän liikkuminen olisi luonnollisempaa. Painoina käytettiin apteekista saatavia kylmägeelipusseja, jotka ovat lämpiminä pehmeitä. Geelipussit päällystettiin, jotta ne eivät ne hiostaneet iholla.

Onko Marika oikea tanssiopettaja/tanssija?

Kyllä, Marikaa näyttelevä Helena Rängman on opiskellut tanssia ja laulua.

Kuka pari suuteli koko up:ssa ensimmäisenä kun jaksoja alettiin tuottamaan?

Elina ja Aleksi suutelivat jaksossa 17!

Miten näyttelijät uskaltaa suudella toisiaan?

UP:n näyttelijät ovat ammattilaisia ja hyviä kavereita keskenään, ja suutelu on yksi arkipäiväinen osa heidän työtään. Näyttelijöillä ja ohjaajalla on tietysti myös omat kikkansa, jotta kevyempikin pusu saadaan näyttämään ihan oikealta.

Kuinka monta kertaa pitää kuvata suudelmat?

Suutelukohtaukset kuvataan yhtä monta kertaa kuin muutkin kohtaukset eli 3 - 5 kertaa. Kun kohtausta harjoitellaan, suudelmat jätetään yleensä vaihtamatta. Toisinaan myös kohtauksissa näyttelijät saattavat olla ihan oikeasti suukottamatta, vaikka he näyttäisivätkin suutelevan. Esimerkiksi flunssa-aikaan saatetaan "pussata ohi"!

Fanitapaamiset

uusi päivä -show
uusi päivä -show Kuva: Yle/Ulla Broholm uusi päivä -show

Milloin ja missä järjestetään fanitapahtumia?

Miten voi päästä tapaamaan näyttelijöitä? Pidetäänkö Ravintolapäivä seuraavaksi uudessa hallissa Mediapoliksessa? Voisitteko tehdä UP-kiertueen, jossa kävisitte jonkun pienen näyttelijäporukan kanssa eri kaupungeissa? Jos se onnistus niin toivoisin teitä käymään Jyväskylässä.
Kun UP:ta kuvataan, näyttelijöitä voi päästä tapaamaan esimerkiksi nettitiimin kisojen kautta. Viime toukokuussa UP järjesti Uusi päivä -show'n, jonne saapui tuhansia faneja UP-tähtiä näkemään ja tapaamaan. Myös muutamana Ravintolapäivänä Ainon kahvilassa on ollut avoimet ovet ja näyttelijöitä paikalla.

Sarja on nyt kuvaustauolla. Kun uudet tilat ovat valmiit ja kuvaukset jälleen käynnistyvät, ilmoitamme siitä näillä kotisivuilla ja somessa: myös isompia fanitapaamisia tullaan varmasti järjestämään tulevaisuudessa.

Kannattaa muistaa, että Vihreät Valot keikkailevat koko ajan - kuvaustauosta huolimatta!

UP:n kuvauspaikat ja uusi studio

Uusi päivä -studio
Uusi päivä -studio Kuva: Yle/Anu Köyhäjoki-Järvinen lavaste

Missä paikkakunnalla UP-studio tällä hetkellä on?

Vanha UP-studio oli Tampereella Rantatiellä, uusi rakennetaan Mediapolikseen Tampereen Tohloppiin.

Onko Elinan ja Otson asunnot vain lavasteita vai oikeita asuntoja? Onko asuntolakin vain lavaste vai oikea talo? Entäs Teron ja Marikan asunto?

Lähde Jukka Pojan kanssa Kuuslan-kierrokselle, niin moni nyt jo vanhoihin lavasteisiin liittyvä asia selviää!

Mikä kauppa UP:n "ostari" on oikeesti?

Aiemmin ostarikohtaukset kuvattiin kauppakeskus Elossa Ylöjärvellä, uudemmissa jaksoissa ollaan Lielahtikeskuksessa Tampereella.

Onko Janin asunnosta tehty myös studio vai onko se oikea asunto?

Janin asunto on oikea asunto Tampereen Epilän kaupunginosassa.

Onko "asuntola" oikeasti asuntola? Eiks asuntola oo Särkänniemen vieressä?

Asuntolan sisäkuvat ovat studiosta, ulkokuvat Näsijärven purjehdusseuran talolta.

Missä kaikki ulkokohtaukset kuvataan? Niinku esim.Marikan ja Teron asunnon ulkopuoli?

Haaviston tila
Haaviston tila Kuva: Yle/Uusi päivä haaviston tila

Ulkokohtauksia kuvataan eri puolilla Tamperetta tai naapurikaupungeissa: esimerkiksi Teron ja Marikan koti on Onkiniemessä ja Voimalan miljöö Tampellan alueella.

Kuinka kauan lavasteisiin meni aikaa rakentaa?

UP-maailman ja lavasteiden suunnittelu ja rakentaminen kaikkine vaiheineen kesti Rantatielle noin vuoden, saman verran kuluu aikaa myös uuden studion luomiseen.

Muuttuuko Uuden päivän kuvaustilat erilaisiks, kun se muuttaa Mediapolikseen?

Kaikkiin tiloihin tulee joitakin muutoksia esimerkiksi rakenteisiin ja käytettävyyteen. Näitä muutoksia katsoja ei välttämättä kaikkia huomaa. Noin kolmasosa lavasteista ja miljöistä tulee ihan uutta.
Virtaus säilyy kuitenkin pääpiirteissään tuttuna ja tunnistettavana!

Koska Mediapoliksen uusi halli valmistuu kokonaan?

Hallin suunniteltu valmistumisaika on vuodenvaihteessa 2015 – 16.

Milloin alkaa uudet jaksot?

Uuden päivän syyskauden 2015 jaksot alkavat 28.9.

Kommentit
 • Testaa tietosi UP:n 1. tuotantokaudesta

  Uuden Päivän ensimmäinen kausi nähtiin vuosina 2010-2011.

  Uuden Päivän ensimmäinen kausi nähtiin vuosina 2010-2011. Testaa, kuinka hyvin muistat sen tapahtumat. Koko kausi katsottavissa nyt Yle Areenassa.

 • Koe Uusi Päivä uudelleen alusta

  Fanien toive toteutuu vihdoin!

  Uuden Päivän uskolliset fanit ovat jo pitkään toivoneet näkevänsä sarjan uudelleen alusta. Nyt heidän toiveensa toteutetaan! Uuden Päivän 1. ja 2. kausi julkaistaan Yle Areenassa 15.2.2019.

 • Näin Uuden Päivän käsikirjoitukset syntyivät

  Yle avaa sarjan arkistot kaikille luettavaksi.

  Uusi Päivä julkaisi kaikkien 802:n jakson käsikirjoitukset. Alusta alkaen ovat sarjan ystävät päässeet kurkistamaan kulissien taakse, miten UP:ta tehdään. Sarja tarjoaa nyt ainutlaatuisen tilaisuuden lukea mistä se tehtiin.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Artikkelit

 • Koe Uusi Päivä uudelleen alusta

  Fanien toive toteutuu vihdoin!

  Uuden Päivän uskolliset fanit ovat jo pitkään toivoneet näkevänsä sarjan uudelleen alusta. Nyt heidän toiveensa toteutetaan! Uuden Päivän 1. ja 2. kausi julkaistaan Yle Areenassa 15.2.2019.

 • Näin Uuden Päivän käsikirjoitukset syntyivät

  Yle avaa sarjan arkistot kaikille luettavaksi.

  Uusi Päivä julkaisi kaikkien 802:n jakson käsikirjoitukset. Alusta alkaen ovat sarjan ystävät päässeet kurkistamaan kulissien taakse, miten UP:ta tehdään. Sarja tarjoaa nyt ainutlaatuisen tilaisuuden lukea mistä se tehtiin.

 • Täältä löydät Uuden Päivän kaikki käsikirjoitukset

  Uusi Päivä julkaisi kaikkien 802:n jakson käsikirjoitukset.

  Kaikki lähtee käsikirjoituksesta! Yle tarjoaa ainutlaatuisen tilaisuuden tutustua päivittäisdraaman käsikirjoituksiin. Uusi Päivä -sarjaa tehtiin 802 jaksoa, ja niiden kaikkien käsikirjoitukset ovat kaikkien luettavissa.

 • Uusi Päivä päättyy kahteen erikoisjaksoon

  Sitä ennen nähdään vielä yhdet perjantaiennakot ja UP-show.

  Uuden Päivän kahdeksan vuoden mittainen taival päättyy joulukuussa kahteen erikoisjaksoon. Kumpikin jaksoista on vajaan tunnin mittainen.

 • Uuden Päivän syksy huipentuu jäähyväiskonserttiin

  Uusi Päivä nousee Tampere-Talon lavalle marraskuussa!

  Uusi Päivä nousee Tampere-Talon lavalle marraskuussa! Jäähyväisshow järjestetään la 24.11 ja su 25.11.2018. Tapahtumassa on mahdollista tavata suuri osa Uuden Päivän näyttelijöistä.

 • Näin tehtiin Kesäkissa -musiikkivideo

  Kasvojen ja vartaloiden lisäksi myös hiukset maalattiin!

  Uuden Päivän uusin musiikkivideo on Molsk!-bändin Kesäkissa. Videon kuvauksia varten neljä bodypaint-artistia työskenteli useita tunteja. Kasvojen ja vartaloiden lisäksi myös hiukset maalattiin!

 • Virtauksen kaupunginjohtajaa näyttelee Teija Vallinaho

  Virtauksen kaupunginjohtaja on todellinen lintufriikki.

  Teija Vallinaho ei uskaltanut edes haaveilla roolista TV-sarjassa, kunnes Uuden Päivän esiintyjäkoordinaattori soitti ja pyysi häntä kaupunginjohtaja Irmeli Laakson rooliin.

 • Räväkkä Mirkku sai suunniteltua suuremman roolin

  Sonja Halla-ahon piti vierailla vain parissa jaksossa.

  Sonja Halla-ahon piti tulla vierailemaan Uuteen Päivään vain muutaman jakson ajaksi. Kirjastotädin rooli laajeni Laurin sähäkäksi tyttöystäväksi.

 • 10 kysymystä Uuden Päivän loppumisesta

  Miksi UP loppuu? Voiko vielä lähettää fanipostia?

  Uuden Päivän kuvauksen päättyivät haikeissa tunnelmissa heinäkuun lopussa. Sarjan viimeinen kausi käynnistyi juuri ja luvassa on tunteikas syksy. Uuden Päivän loppuminen on herättänyt sarjan faneissa paljon kysymyksiä. Tässä niihin vastaukset!

 • Uuden Päivän viimeinen syksy käynnistyy 17. elokuuta!

  Luvassa juonipaljastuksia, aikahyppyjä ja häät!

  Uuden Päivän kaikki syksyn jaksot on nyt kuvattu. Sarjan viimeinen kausi käynnistyy perjantaina 17.8. Yle Areenassa. Syksyn ensimmäinen jakso nähdään TV2:ssa maanantaina 20.8. klo 20. Torstaina 2.8. julkaistavista juonikertauksista voi muistella, mihin sarja keväällä jäi. Fanien rakastamat juonipaljastukset julkaistaan puolestaan to 9.8.

 • Kuinka hyvin muistat 8. kauden tapahtumat?

  Tietovisa 8. kauden tapahtumista.

  Oletko todellinen UP-tietäjä vai vaan pelkkä pikakelaaja? Testaa, kuinka hyvin muistat Uuden Päivän 8. tuotantokauden juonikuviot. Tsemppiä testiin!

 • Hoitaja-Marjua näyttelee hoitaja-Sirpa

  Juoruilevaa Marjua näyttelee tamperelainen Sirpa Helin.

  Juoruileva Marju Lehtinen on Virtauksen terveysaseman sairaanhoitaja, joka on noussut ratkaisevaan rooliin Uuden Päivän juonikuvioissa. Nyt hän uhkaa Teron suureellista Viikinkimaailma-hanketta.

 • Sonjan sisko saapuu kaupunkiin

  Silja-siskoa näyttelee tanssija Laura Allonen.

  Syksyn jaksoissa Sonjan sisko saapuu kaupunkiin. Silja-siskoa näyttelee tanssija Laura Allonen.

 • Lauri menettää kaiken ja Elina etsii totuutta - kertaa UP:n uusintojen juonenkäänteet

  Tässä kertaus, mistä 5. kausi lähtee liikkeelle.

  Kevään aikana uusitaan kaikki 5. kauden UP-jaksot. Tuona aikana Virtauksessa ehti tapahtua paljon: Eppu saapuu Virtaukseen ja Haavistossa juhlitaan kolmea ylioppilasta: Vilmaa, Jania ja Karria. Lisäksi Elina putoaa hevosen selästä kohtalokkain seurauksin. Tässä kertaus, mistä 5. kausi lähtee liikkeelle.

 • Mä voin selittää kaiken - Kun Myrsky saapuu Virtaukseen

  Uuden Päivän spin offissa nähdään surrealistiset kotibileet.

  Uuden Päivän tekijät julkaisevat 8. kesäkuuta spin off-sarjan Mä voin selittää kaiken. Sarjassa nähdään surrealistiset kotibileet, jossa kuokkivat mystinen Myrsky, lumimies ja kaalinkerä.

 • Keväällä Lissuna nähdään Mari Posti

  Näyttelijä Mari Posti on aloittanut Uusi Päivä –tv-sarjassa.

  Näyttelijä Mari Posti on aloittanut Uusi Päivä –tv-sarjassa. Hän näyttelee Lisbeth ”Lissu” Kanervaa.

 • Kuka olet Kasper?

  Uuden Päivän näyttelijäjoukkoon on liittynyt uusi jäsen

  Uuden Päivän näyttelijäjoukkoon on liittynyt uusi jäsen. Tamperelaisella Kasper Lindellillä on sivurooli Matiaksena, Virtauksen lukion bändin uutena rumpalina.

 • Seuraa Uutta Päivää netissä

  Listasimme tähän kaikki extrasisällöt netissä.

  Uusi Päivä ei ole vain televisiosarja. Listasimme kaikki extrasisällöt netissä, jotta voit tutustua Virtauksen maailmaan!

 • Sakari Määttä palaa Virtaukseen

  Sakari aloittaa Virtauksen lukion tanssinopettajana.

  Uusi Päivä on saanut tänä syksynä riveihinsä paljon uusia kasvoja, mutta mukana on myös paluumuuttajia. Yksi heistä on Sakari Määttä (Matti Leino), joka palaa Virtaukseen tanssinopettajaksi.

 • Iriksen veli hyppää mukaan Uuteen Päivään

  Lokakuussa 2017 Virtauksen lukioon saapuu uusi hahmo.

  Lokakuussa 2017 Virtauksen lukioon saapuu uusi hahmo. Iriksen pikkuveli Iiro Rainio aloittaa ilmaisutaidon lukiossa. Hän on taitava tanssija, joka hakee isänsä Sakun hyväksyntää.

 • Onnea lakista, Lotta!

  Marian näyttelijä Lotta valmistui ylioppilaaksi

  Marian näyttelijä Lotta Lehtikevari valmistui tänä keväänä ylioppilaaksi. Hän suoriutui kirjoituksista tomaattien, viinirypäleiden ja karkkien voimalla.

 • Uusi Päivä numeroina

  Mielenkiintoisia faktoja UP:n tuotannosta.

  Kuinka monta henkilöä Uudessa Päivässä työskentelee? Mikä on sarjan näyttelijöiden keski-ikä? Entä kuinka monta kuppia kahvia studiolla juodaan viikossa? Infograafi listaa mielenkiintoisia faktoja UP:n tuotannosta.

 • Kuka olet Frans?

  Joonasta näyttelevä Frans Isotalo vastaa kysymyksiin.

  Virtauksen hurmuripoliisi Joonasta näyttelevä Frans Isotalo vastaa kysymyksiin.

 • Mitä kuuluu Jenni Jaakkola?

  Jenni kertoo muistoistaan UP:n kuvauksista.

  Uusi Päivä teki ystävyydestä kertovan Paperisetelit -musiikkivideon syksyllä 2016 yhdessä KIDsing -laulukilpailusta tunnetun Jenni Jaakkolan kanssa. Musiikkivideon kuvaukset sekä vierailu Uuden Päivän sarjassa oli Jennille ikimuistoinen kokemus. Mitä Jennille kuuluu nyt ja mitä muistoja musiikkivideon sekä sarjan kuvauksista Jennille jäi.

 • Lataa pala Veden Vangit -musikaalia itsellesi!

  Lataa Veden Vangit -musikaalin Vesidisko-biisi soittoääneksi

  Enää viikko Uuden Päivän Veden Vangit -musikaalin ensi-iltaan! Virtauksen lukiolaiset ovat valmistelleet musikaalia pitkin kevättä ja syksyä. Ronin vastuulle jäi tehdä musikaaliin musiikit, jotka tukevat tarinan juonta ja kuljettavat tarinaa eteenpäin. Nyt sinulla on mahdollisuus ladata pätkä musikaalin Vesidisko -kappaleesta vaikkapa soittoääneksi.

 • Veden Vangit -musikaalin ennakkonäytös mykisti tekijänsä

  Uuden Päivän syyskausi huipentuu syyskuussa kuvattuun Veden

  Uuden Päivän syyskausi huipentuu maanantaina 19.12.2016 Veden Vangit -musikaaliin. Musiikkia ja tanssia tulvivassa erikoisjaksossa tarina tempaisee Tuijan, Iriksen ja kumppanit uusiin yllättäviin rooleihin tulevaisuuden maailmaan, jossa taistellaan vedestä ja rakkaudesta.

 • Mageeta elämää – mitä se oikein on?

  Uuden Päivän Krista Kortelainen blogaa mageetaelämää.fi

  Krista on lapsesta asti ollut kiinnostunut kaikesta kauniista ympärillään ja jo hyvin nuorena hän päätti suuntautua muotibisneksen pariin. Tällä hetkellä Krista opiskelee kauppatieteitä, mutta kukaties joskus tulevaisuudessa vielä perustaa oman muotialan yrityksen. Opiskelun ohessa Krista myös kirjoittaa lifestyle blogia nimeltä Mageeta elämää.

 • UP-tietovisa

  Testaa onko sinulla Uuden Päivän käänteet hallussa

  Kuinka hyvin tunnet Uuden Päivän henkilöt ja juonenkäänteet? Nyt voit testata UP-tietoutesi. Haasta myös kaverisi mukaan visaan!

 • Näin tehtiin Tuijan onnettomuus

  Mitä onnettomuuden kuvaaminen ja lavastaminen vaatii?

  Uuden Päivän 6. tuotantokausi päättyi dramaattisesti Tuijan joutuessa auto-onnettomuuteen. Syksyn ensimmäisessä jaksossa Tuija näki autosta noustuaan Jimin, mutta rakastavaisten kohtaaminen loppui lyhyeen puhelimen herättäessä Tuijan kotonaan Haavistossa. Kuinka nämä kaksi kohtausta tehtiin ja mitä onnettomuuden lavastamiseen tarvitaan? Ainakin traktori, kopteri ja savukone!

 • Kesäkuulumiset - Panu puuhaa kesäteatteria

  Mitä UP:n näyttelijät tekevät kesällä?

  Uuden Päivän kuvaukset ovat nyt kesätauolla ja näyttelijät viettävät ansaittua kesälomaa. Kysymme joka viikko UP:n tyypeiltä, missä he menevät ja mitä tekevät. Tällä viikolla kierros käynnistyy Lauri Kallion näyttelijästä Panu Mikkolasta.

 • Sonjan #EGOvlogi kiertää nyt kirppareita

  Sonja soveltaa psykologian oppejansa kirpputorien maailmassa

  Uuden Päivän Sonja Ollila on vlogannut kevään ajan ihmiselon ongelmista ja kummallisuuksista. Nyt Sonja soveltaa #EGOvlogissaan psykologian oppejansa kirpputorien maailmassa.

 • UP-kierros & UP-live 11.6.2016

  Luvassa on Uusi Päivä –tapahtuma Mediapoliksessa Tampereella

  Lauantaina 11.6. pääset kurkistamaan kulissien taakse. Luvassa on kaksiosainen Uusi Päivä –tapahtuma Mediapoliksessa Tampereella. Uusi studio avataan yleisölle nyt ensimmäisen kerran!

 • Uusi Päivä onnittelee ylioppilaitaan

  UP:n Valtteri, Amelie ja Fanni saivat valkolakit.

  Tänä keväänä Uuden Päivän porukka sai joukkoonsa jopa kolme tuoretta ylioppilasta: Valtterin, Fannin ja Amelien. Kysyimme heiltä kaikilta, miltä lakki tuntuu.

 • Uusi Päivä sai uuden nettitiimin

  Hoidamme muun muassa some ja UPplussan

  Kuvaamme, leikkaamme ja sometamme. Eli jos mielessäsi on huippuidea, mitä haluaisit nähdä UPplussassa tai vaikka UP:n snäpissä, ota meihin yhteyttä. Lisäksi vastaamme kysymyksiisi Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä.

 • Osallistu Cican keikkamekon tekoon!

  Tee 10 x 10 cm:n hamahelmikuvio ja lähetä se meille!

  Cicca haluaa uuden keikkamekon, joka tehdään hamahelmilaatoista. Auta Ciccaa, sillä työtä riittää! Luo oma, n. 10 x 10 sentin suuruinen hamahelmikuviosi ja lähetä se osoitteeseen: UP-nettitiimi/ Uusi Päivä, Tohlopinranta 31, 33101 Tampere.

 • Bongolava: E.R.O.-musiikkivideo

  Oletko vielä nähnyt Bongolavan uutta musiikkivideota?

  Oletko vielä nähnyt Bongolavan uutta musiikkivideota? Jos et, niin nyt on aika korjata asia. Bongolavan viimeisin musiikkivideo on nimeltään E.R.O. Biisissä Eppu, Roni ja Osku vapautuvat kirjaimellisesti kahleistaan Julkaisemme tässä artikkelissa myös biisin sanat, jotta olisi helpompi laulaa mukana päähän pyörimään jäävää kappaletta.

 • Seuraa Sonjan #EGOvlogia!

  Sonja Ollila vloggaa elämästä ja rakkaudesta.

  Sonja Ollila on 26-vuotias psykologian opiskelija, joka haluaa ymmärtää ja auttaa muita. Nyt Sonja tarjoaa apua ja ratkaisuja sekä ihmiselon kaikkiin pulmatilanteisiin myös vloggaamalla! Tutustu #EGOvlogiin!

 • Säveltäjä Karl Sinkkonen on UP:n alkuperäisjäsen

  Karl Sinkkonen luo musiikilla UP-tunnelmaa.

  Miltä Uusi Päivä kuulostaa? Säveltäjä Karl Sinkkonen vastaa UP:n scoresta eli ohjelmaan sävelletystä, tunnelmaa tukevasta musiikista, joka on pienimuotoista, tunnelmallista ja tarvittaessa vauhdikasta.

 • Bongolava: Hyvää ja kaunista 360-musiikkivideo

  Laita kännykkä vaakasuuntaan ja astu Voimalan aukiolle!

  Bongolava esittää uudistetun Uusi Päivä -tunnusbiisin 360-musiikkivideolla. Laita siis älypuhelin vaakatasoon, kuuntele biisiä ja kallistele katsomaan, miltä uudessa Voimalassa näyttää!

 • Uusi Päivä -tunnus 2016

  Uuden päivän uusi tunnus

  UP-kevään 2016 avaavan tunnuksen on toteuttanut Uuden Päivän tiimi: ohjaaja Janne Virtanen, kuvaaja Harri Halonen ja grafiikasta vastaavat AD Kirsi McGillion ja graafikko Lauri Kuusela. Uuden tunnusmusiikin esittää Mikko Pohjola, ja tuotannosta vastaa Pete Koskimäki Dramatic Soundsilta.

 • Haluatko lähettää UP-fanipostia?

  Tässä UP:n fanipostiosoite, joka tuo kirjeet perille saakka!

  Yle/Uusi Päivä, PL 196, 33101 Tampere on se fanipostin osoite, jota monet UP:n katsojat ovat tiedustelleet. Kun kuoreen vielä kirjoittaa sen näyttelijän tai roolihahmon nimen, kenelle posti on tarkoitettu, perille tulee!

 • UP: Tunnen nämä kadut

  Tunnen nämä kadut -musiikkivideolla koetaan suuria tunteita

  Syntymä ja kuolema, siinä välissä elämä. Tunnen nämä kadut -musiikkivideolla koetaan elämän suloisimmat ja katkerimmat tunteet: valo ja pimeys vuorottelevat, ja juuri kun kaikki on synkimmillään, aurinko paistaa jälleen.

 • Hae avustajaksi tunnarimusavideoon!

  UP etsi 14 – 20-vuotiaita eloisia nuoria "lukiolaisiksi"!

  UP:n nettitiimi haki pariakymmentä nuorta avustajaksi 9.12. 2015 kuvattavaan musavideoon. Haku on päättynyt, ja hakemuksia tuli valtavasti! Kiitos kaikille osallistuneille, olemme lähettäneet s-postia valituille.

 • Puheen Joulu: Saipputähtien paljastuksia

  Yle Puheessa aiheena näyttelijäntyö päivittäisdraamassa

  Millaista on näytteleminen päivittäisdraamasarjassa? Radiojuontajat Juuso Pekkinen ja Hanna Kinnunen käsittelevät omakohtaisiin kokemuksiin peilaten kotimaisen päivittäisdraaman tekemistä.

 • Aapo soittaa YleX:llä toivemusaa

  YleX Toiveet alkaa 21.11. ja jatkuu kolmena lauantaina!

  UP:n Aapo Rönkkö juontaa 21.11.2015 alkaen neljänä peräkkäisenä lauantaina YleX Toiveet -ohjelmaa. Lähetä toiveesi Aapolle eli Kalle Ruusukalliolle, ja voit kuulla biisin radiosta!

 • Tiedote: Uusi päivä - Elämä jatkuu

  UP uudistuu helmikuussa 2016.

  Uudistunut Uusi Päivä aloittaa 22.2.2016. Jouluun saakka ruudussa nähdään keväällä 2015 kuvattuja jaksoja, ensi vuonna ovat vuorossa uudessa studiossa tänä syksynä kuvatut osat. Luvassa on tuttu UP päivitetyllä ilmeellä ja uusilla kuvauspaikoilla!

 • Katsojien vuoden mieleenpainuvimmat UP-hetket

  Uuden päivän syyskauden kohokohtia

  Kysyimme teiltä, mitkä kuluneen syksyn tapahtumat Uuden päivän juonikuvioissa ovat olleet niitä ikimuistoisimpia hetkiä. Yllättävät tapahtumat, kuten Lissun raskaus ja Askon pojan, Lassen saapuminen Haavistoon jäivät erityisesti katsojien mieleen. Kaksi tapahtumaa oli kuitenkin ylitse muiden: Voimalan 100-vuotisjuhlissa tapahtunut tulipalo, joka sinetöi Jimin kohtalon lopullisesti sekä Vilman ja Janin lähentyminen suudelman merkeissä.

 • #Virtaus360

  Lähde virtuaalikierrokselle Virtaukseen!

  Muistatko vielä, miltä Virtauksessa näytti ennen Uuden Päivän studion muuttoa Mediapolikseen? Nyt sinulla on mahdollisuus palata ajassa taaksepäin.

 • Hurmaavan Väinön tyyli

  Väinö Haavisto pukeutuu kuin pikku Jani!

  Millainen on pienen Väinön vaatetyyli? Fanien toivomuksesta esittelemme parivuotiaan pikkuherran vaatekaapin sisältöä.

 • Mikko Pohjola voitti UP-tunnarikisan!

  Uusi tunnari ja biisisovitus julkaistaan helmikuussa 2016.

  Ammattimuusikoille suunnatun UP-tunnarikisan voittajaksi nousi Mikko Pohjola. Hänen versionsa Hyvää ja kaunista -biisistä on moderni ja energinen.

 • UP: Ole mulle kaveri -fanivideo

  UP-fanien videoista koostettu Ole mulle kaveri -musavideo.

  UP:n nettitiimi pyysi sarjan faneilta kaveruuteen liittyviä videoita, ja niistä koostettiin hyväntuulinen fanivideo! Videon lähettäneiden kesken arvottu Vihreiden Valojen yksityiskeikka on lokakuussa Oulussa.

 • UP-tunnari 2016 -kisa

  Musiikin ammattilainen, luo Uusi päivä -sarjalle tunnusbiisi

  Musiikin ammattilainen: luo Uusi päivä -sarjalle tunnusbiisi! Etsimme avoimella kisalla tuoretta versiota Kolmas nainen -bändin Hyvää ja kaunista -kappaleesta. Toimi syyskuun loppuun mennessä!

 • Tero Karhu, Otson salapoika?

  Virtauksessa seikkailee Tero Karhu - kuka hän on?

  Virtaukseen ilmestyy Tero Karhu, joka löytää paljon puhuttavaa Otson kanssa. Katso, kuka Tero on ja miksi hän hakeutuu Karhun seuraan!

 • Thelman UP-kisakatsomo Balilla!

  Thelma katsoo UP:n aloitusjakson Indonesiassa!

  Näyttelijä Thelma Siberg lomailee ja kerää uusia elämyksiä Indonesiassa, kun UP on kuvaustauolla. Myös maailman toisella puolen jännitetään UP:n syyskauden alkua: lue Thelman terveiset!

 • Uudet jaksot alkavat 28.9.2015!

  Syksyllä 2015 tapahtuu paljon tv-sarjassa ja UP:n netissä!

  Mitä Jani vastaa Vilman kosintaan, mitä Askolle tapahtui ja paljastuuko huumekeksien leipoja? Uuden päivän 6. tuotantokausi alkaa tv:ssä maanantaina 28.9.2015 tuttuun aikaan illalla kahdeksalta. Sitä ennen 24.9. julkaisemme netissä UPplussan, joka sisältää tulevan kauden juonipaljastuksia. Niitä on myös tässä artikkelissa!

 • Musavideokisan voitto Ouluun!

  Kisan pääpalkinto on Vihreiden Valojen yksityiskeikka.

  Amanda Rajaniemi Oulusta ja Jasmin Pikkarainen Kempeleestä voittivat Vihreiden Valojen yksityiskeikan: UP-tiimi kiittää kaikkia Ole mulle kaveri -videokisaan osallistuneita ja onnittelee Amandaa ja Jasminia!

 • Voita Vihreät Valot keikalle kotiisi!

  Kuvaa kaveruuteen liittyvää videota ja lähetä se meille!

  Haluatko Uusi päivä -sarjan Vihreät Valot yksityiskeikalle? Kuvaa Ole mulle kaveri -biisiin sopiva enintään 20-sekuntinen videopätkä, ja voit paitsi päästä osaksi UP:n nettitiimin koostamaa musavidota, myös voittaa upean pääpalkinnon! Toimi 31.8.2015 mennessä!

 • Lari Halmeen Perhekesä!

  Näyttelijä Lari Halmeen kesässä perhe on paras.

  UP-tähti Lari Halmeen kesässä parasta on vapaa-aika perheen kanssa. Hilpeä viesti sai monet epäilemään Kesäkirjeen laatijaksi Aapo Rönkköä - ilmeisesti kirjoittajan aikomus ajaa partansa vielä tänä kesänä ohjasi faneja harhaan.

 • Kenen kesäkirje - Perhekesä!

  Kuka UP-tähti perhelomailee ja tekee syksyllä teatteria?

  Viidennen ja samalla viimeisen kesäkirjeen kirjoittaja on viettänyt kesää perheen ja ystävien seurassa sekä kotimaassa että reissussa. Lue ja päättele, kuka UP-tähti ahkeroi syksyllä teatterissa!

 • Rosa Hautalan Oppimisen kesä!

  Rosa Hautala tutustuu kesällä uuteen työhön ja ihmisiin.

  Vilma Haavistoa Uudessa päivässä näyttelevä Rosa Hautala elää kesällä hetkessä ja antaa tilaa unelmille ja uuden oppimiselle.

 • Onnea Inga!

  UP-tähti Inga Sulin täyttää 70 vuotta!

  Näyttelijä ja laulaja Inga Sulinilla on takanaan yli viisikymmenvuotinen ura viihdemaailmassa. UP-faneille Inga on Haavistojen upea Aino-mamma, mutta 17.8.2015 pyöreitä vuosia täyttävä taiteilija on tehnyt paljon muutakin, kuin näytellyt sarjassamme.

 • Fanni Suomen Rentoilukesä!

  UP:n Fanni Suomi ei suostu kesällä kellon orjaksi!

  Kolmannen Kenen kesäkirje -sarjan kirjeen kirjoitti näyttelijä Fanni Suomi, joka aloittaa syksyllä lukion viimeisen luokan. Kesällä Fanni kuitenkin rentoutuu ilman aikatauluja Suomen suvessa!

 • Ullatus!

  Ulla Broholm liittyy UP:n nettitiimiin syksyksi.

  Uuden päivän nettitiimiin astuu uusi jäsen syksyksi: mediatoimittajaksi Anu Köyhäjoki-Järvisen tilalle tulee Ulla Broholm. Tiimiä vetää edelleen tuottaja Salla-Rosa Leinonen, ja Johanna Pirttilahti-Mattila jatkaa toimittajana. Lue Ullan esittäytyminen!

 • Thelma Sibergin Lapin kesä

  Thelma Siberg sukuloi Pellossa ja lähtee syksyllä reissuun!

  Kenen kesäkirje -sarjan toinen kirje uhkuu kesäisen elämän iloa: myöhään valvominen kesäyössä, ystävien ja sukulaisten tapaaminen Lapissa sekä syksyisen matkan suunnittelu kuuluvat Thelma Sibergin kesään!

 • Kesäkirje

  Täydennä kesäkirje UP:lle ja sen faneille!

  Ensi viikolla alkavassa juttusarjassa yksi UP-näyttelijä vuorollaan lähettää kesäkirjeen faneille. Täydennä oheiseen kirjerunkoon omat kesäkuulumisesi ja jaa hauskat fiiliksesi kanssamme!

 • Kenen kesäkirje - Musakesä!

  Lue uuden päivän näyttelijän kesäkirje ja arvaa kirjoittaja!

  Musakesä! Kuka Uuden päivän näyttelijä rakastaa mansikkasalaattia ja elää musiikista? Lue kesäkirje ja arvaa sen kirjoittaja!

 • Kenen kesäkirje - Lapin kesä!

  Kuka UP-näyttelijä käy Lapissa sukuloimassa?

  Kuka UP-näyttelijä ei kavahda kylmääkään kesäsäätä ja käy Pohjoisessa sukuloimassa? Lue kesäkirje ja arvaa, kuka nuori näyttelijä sen kirjoitti!

 • Kenen kesäkirje - Rentoilukesä!

  Arvaa, kuka UP-näyttelijä tekee kesällä, mitä huvittaa!

  Tämä nuori UP-näyttelijä ottaa kesästä ilon irti säällä kuin säällä. Lue Kesäkirje ja arvaa, kuka kiireetön lomailija kokeili tänä kesänä jo ratsastusta ja aikoo vielä Sallaan patikoimaan!

 • Kesälöytö: Hyvää ja kaunista 2.2

  Lissun ja Vihreiden Valojen hääversio UP-tunnarista.

  Lissu ja Vihreät Valot esittivät Tero Kuuslan ja Marika Ruuskasen häissä kauniin ja romanttisen version UP:n tunnusbiisistä. Kesälöytö keinuttaa kuulijansa kohti lämmintä, elokuista viikonvaihdetta!

 • Kesälöytö: Hyvää ja kaunista

  UP:n ensimmäisessä musavideossa soi Kolmas Nainen.

  Uuden päivän alkuperäinen tunnusbiisi on Pauli Hanhiniemen käsialaa ja sen esittää Kolmas Nainen. Yle Areenasta löytyi tämä helmi - UP:n ensimmäinen musavideo!

 • Kesälöytö: Ensi-ilta!

  UP esittelee vuosikertavideoita sarjan historiasta!

  Miltä Aleksi näytti vuonna 2010? UP:n nettitiimi esittelee yllättäviä videoita Yle Areenan uumenista.

 • UP-korun voittaja on...

  Korukisan kuvasaldoa ja UP-korun voittaja!

  Kuvakilpailu Ole mulle kaveri -kesäbiisissäkin nähdystä UP-korusta oli käynnissä, ja fanit lähettivät toinen toistaan upeampia kuvia kaveruudesta. Katso voittajakuva ja kuvakisan muita tuotoksia!

 • Hennariikka – UP:n uusi näyttelijä

  Hennariikka Laaksola on UP:n uusi tähti.

  Uuden päivän keväinen näyttelijähaku on saatu päätökseen: satojen hakijoiden ja 26 koekuvatun näyttelijän joukosta sarjan tähtikaartiin valittiin Hennariikka Laaksola.

 • Viimeinen kuvauspäivä UP:n Rantatien studiolla

  Tunnelmia UP:n Rantatien studion viimeiseltä kuvauspäivältä.

  Uuden päivän tuotantotiimi jää nyt kesälomalle, ja jättää taakseen vuodesta 2010 palvelleen Rantatien studion. UP:n tuotanto jatkuu Tampereen Mediapoliksessa. Uudet 6. tuotantokauden jaksot alkavat 28.9.2015!

 • Uusi kesävahvistus UP:n nettitiimiin

  #ylensiisti kesäduunari valloitti Rantatien kesäkuussa.

  Suuri ja sokkeloinen studiohalli Tampereen Rantatiellä sai toivottaa tervetulleeksi Uuden Päivän nettitoimituksessa kesäkuussa työskentelevän #ylensiistin kesäduunarin.

 • UP:n kesäbiisi Ole mulle kaveri 2015!

  UP:n ja Ransu Karvakuonon tuore musavideo ylistää kaveruutta

  UP:n tämän kesän biisi väläyttää kaveruuden pieniä hyviä yhteisiä hetkiä. Legendaarinen Ransu Karvakuono ja UP-tiimi ylpeinä esittävät: Ole mulle kaveri 2015!

 • Pukeudu kuin Teromies!

  Tero Kuuslan ylellinen bisneslook erottuu kesän juhlissa!

  Tero Kuuslan ylellinen bisneslook erottuu kesän juhlissa! Hyvin istuva tumma puku on aina tyylikäs ja varma valinta. Laadukkaat materiaalit ja harkitut yksityiskohdat tuovat asuun sopivasti persoonallisuutta.

 • #UPshow oli jättimenestys!

  Fanitapaaminen ja show Tampere-talossa veti yli 1200 fania!

  Uusi päivä -show 15.5.2015 Tampere-talossa oli huikea menestys ja keräsi Sorsapuistosalin täyteen innokkaita UP-faneja. Tunnelma oli tiivis, kun yli 1200 ihailijaa pyydysti nimmareita ja jonotti yhteiskuviin idoliensa kanssa.

 • UP-show'n arvontavoittajat

  Katso, voititko UP-aarteen arvonnassa!

  Uusi päivä -show'ssa 15.5.2015 järjestettiin myös roolivaate- ja rekvisiitta-arvonta. Lue juttu ja katso, voititko Vilman koruja, Janin hatun tai jotakin muuta ihanaa!

 • Miksi Uusi päivä jäi tauolle?

  UP:n netissä tapahtuu koko kesän!

  Uuden päivän pitkä kesätauko johtuu tuotannon muutosta Tampereella Rantatieltä Mediapolikseen. Nettitoimitus ei kuitenkaan huilaa, joten verkossa riittää uutta koko kesän!

 • Uusi päivä -show Tampere-talossa 15.5.!

  Koe ennennäkemätön UP-show Tampere-talossa!

  Nyt sinulla on ainutkertainen mahdollisuus nähdä livenä Uuden päivän tähtiä ja Vihreät Valot sekä T. Palon Täytetty Apina! Tule Tampere-taloon kokemaan upea Uusi päivä -show 15.5.2015 kello 18.00!

 • T. Palon Täytetty Apina - Aurinko

  Aurinko on T. Palon Täytetty Apina -bändin tuore musavideo.

  T. Palon Täytetty Apina on Virtauksen musataivaan kovin juttu - ainakin bändiläisten eli Eppu Palomäen, Roni Sirenin ja Osku Haaviston mielestä! Katso poikien musavideo Aurinko ja kerro mielipiteesi!

 • Voita kaveriliput Uusi päivä -show'hun!

  Kisa on päättynyt, ja voittajille on ilmoitettu s-postilla!

  Olemme arponeet 5 kahden lipun kaveripakettia Uusi päivä -show'hun Tampere-taloon 15.5. ja ilmoittaneet voittajille henkilökohtaisesti s-postilla. Kisassa oli yli 300 osallistujaa, onnittelut voittajille ja kiitos kaikille!

 • Fanit kevätnäytöksen kuvauksissa

  Fanit ja näyttelijät tapasivat kuvauksissa ja niiden jälkeen

  Uusi päivä -sarjan perinteinen kevätnäytös yllättää katsojat 28.4.2015, mutta juhlaa kuvattiin jo 10.3. Mukana tunnelmassa oli jälleen nettitiimin kutsumia kymmeniä innokkaita faneja!

 • Vihreät Valot - Behind the Scenes

  Vihreät Valot esiintyy uudella videollaan sambaryhmän kanssa

  Vihreiden Valojen uusi biisi ja musavideo Behind the Scenes kertoo nimensä mukaisesti tähden kulissientakaisista fiiliksistä - ja toisaalta siitä, miten parrasvaloissa artistista kuoriutuu "superihminen superegolla".

 • UP-vuoden 2014 kohokohtia

  Musiikkivideoita Emmiltä ja Vihreiltä Valoilta, Ruisrockia, Ravintolapäivää ja #UPtesti - Uuden päivän ja nettitiimin kausi 2014 oli työntäyteinen ja hieno! Kokosimme juttuun sen valittuja kohokohtia.

 • Kiitos syyskaudesta 2014!

  UP:n syyskauden viimeiset jaksot esitettiin 15., 16. ja 17.12.2014. Koska meillä on joulu? -erikoisjakso tulee 23.12. TV2:ssa klo 19.45. Sarjan seuraava ennakkojakso ilmestyy 9.1.2015 ja tv:ssä se nähdään 12.1.2015.

 • Muuttumisleikkipäivä

  Kaksi fania pääsi muuttumaan Anniksi ja Vilmaksi.

  UP-kaksoisolentokisan voittajat Saara ja Pilvi Claudia olivat palkintokäynnillään Rantatien studiolla 28.11.2014. Muuttumisleikki sekä Annin ja Vilman näyttelijöiden tapaaminen tekivät päivästä täydellisen!

 • Anette on Tuija? #UPtesti

  Kuka Uusi päivä -hahmo olet -testiä on tehty alle vuorokaudessa parikymmentä tuhatta kertaa! Myös sarjan näyttelijät innostuivat testistä ja yllättivät itsensäkin tuloksilla! Anette on kuin Tuija, mutta keitä virtauslaisia muistuttavat Fanni, Joes, Amelie ja Eemu?

 • UP-joulukalenteri

  Seuraa UP-joulukalenteria.

  Joulun ja UP:n Koska meillä on joulu? -erikoisjakson odotus käy joutuisaan, kun joka päivä aattoon saakka saa seurata UP-joulukalenteria. Tarjolla on ihania, erikoisia ja yllätyksellisiä otoksia joulujakson kuvausten kulisseista!

 • UP-puvuston ABC

  Virtauksen asukkaat pukeutuvat laadukkaasti, näyttävästi ja värikkäästi, ja puvustus onkin tärkeä osa Uuden päivän visuaalista ilmettä. Sarjan puvustossa pyöritetään jatkuvaa roolivaaterumbaa, ja sen ohella synnytetään upeita luomuksia erikoisjaksoihin sekä tehdään paljon vaativaa käsityötä. Avainasemassa ovat järjestelmällisyys, tarkkuus ja ammatitaito.

 • Vastauksia fanien kysymyksiin

  Lue vastauksia usein esitettyihin fanikysymyksiin!

  UPplus: Sitähän sä kysyit vastasi valikoituihin fanikysymyksiin. Tässä jutussa nettitiimi vastaa isoon nippuun niitä katsojakysymyksiä, joita UPplussassa ei ehditty käydä läpi!

 • Tässä on Ismet!

  Yksi salainen toive toteutui, kun Pedram Notash pääsi näyttelemään Annin poikaystävän Ismetin roolia Uuteen päivään.

 • Kaksoisolentokisa

  Katsooko peilistäsi ilmetty Cicca?

  Katsooko peilistäsi ilmetty Cicca, onko kaverisi kuin Janin kaksoisveli tai fanitatko ehkä jotakuta UP-hahmoa niin kovasti, että olet hankkinut samanlaiset hiukset ja matkit hänen pukeutumistyyliään? Osallistu UP:n Kaksoisolentokisaan ja voita muuttumisleikki Uuden päivän studiolla!

 • Yllätyshäät!

  Emmi Lukkari ja Tomi Karhu menivät yllättäen naimisiin UP:n syyskauden 2014 toisessa jaksossa! Oheinen juttu kertaa Emmin ja Tomin stoorin, ja pari itse on äänessä huomisessa UPplussassa.

 • Perjantai on ennakkopäivä

  UP tulee syksyllä taas tuttuun tapaan maanantaisin, tiistaisin ja keskiviikkoisin ilta kahdeksalta Yle TV2:ssa. Ennakon maanantain jaksosta näet perjantaisin Yle Areenasta!

 • Kurkkaa syksyyn 2014!

  Uuden päivän viides tuotantokausi lupaa jännittäviä hetkiä. Katso maistiaisia tulevan tuotantokauden tapahtumista, lisää näet 25.8.2014 klo 20.00 TV2!

 • Kohti uutta syksyä!

  Uuden päivän syksyn ensimmäinen uusi jakso tulee 25.8. Tiimin vanhat ja uudet jäsenet tulivat töihin energiaa pursuten elokuun ensimmäisellä viikolla.

 • Tiedät olevasi todellinen UP-fani, kun...

  Tosifani elää ja hengittää Uutta päivää. Tunnistatko itsesi?

  Uuden päivän tosifani on nähnyt joka ikisen jakson. Hän seuraa sarjaa myös netissä ja kuuntelee sarjan musiikkia. Tosifani elää ja hengittää Uutta päivää. Tunnistatko itsesi?

 • Kirjoita tarina!

  Jäikö sarjassa hyvä tarina mielestäsi kesken tai menikö kaikki kenties ihan väärin? Jatka juonikuljetusta tai keksi kokonaan uusi - tämän jutun kommenttikentässä on tilaa fanien tarinoille!