Hyppää pääsisältöön

Naurun tasapainon kolmas tuotantokausi alkaa Yle TV2:lla 11.9. Nyt on aika nauraa!

Naurun tasapainon tuomarit ja juontaja.
Naurun tasapainon tuomarit ja juontaja. naurun tasapaino 2015

Naurun tasapaino siirtyy 11.9. alkaen Yle TV2:n paraatipaikalle perjantai-iltaan klo 21. Kolmatta kertaa järjestettävä Suomen suurin ja merkittävin stand up -kilpailu tunnetaan hyvästä tasostaan. Tänä vuonna ohjelma saa aivan uutta potkua, kun kokeneempia ammattilaisia on tullut kirittämään tuore sukupolvi parikymppisiä koomikoita.

– Ihan käsittämättömän valmiita ja omaperäisiä tyyppejä! Tämä kausi on tähän mennessä ollut valtava yllätys, ylistää ohjelman juontajana jatkava Sanna Stellan.

Kilpailijoita on kymmenen, ja he ovat iältään 22–42-vuotiaita. Koko Suomi on vahvasti edustettuna Helsingistä Kemijärvelle. Kilpailijat paljastetaan myöhemmin tässä kuussa ohjelman kotisivuilla yle.fi/nauruntasapaino.

Koomikon painajainen leikkaamattomana versiona

Uutta tällä kaudella on se, että kilpailijat pääsevät esiintymään suorassa lähetyksessä finaalin lisäksi myös kahdessa semifinaalissa. Yleisön ja tv-katsojien ääni nousee siis yhä merkittävämpään rooliin.

– Suora lähetys uudella materiaalilla viikon varoitusajalla, se on koomikon vapaaehtoinen itsemurha, toteaa tuomariston puheenjohtaja Ilari Johansson.

– Kuinka piinalliselta yleisön hiljaisuus voi tuntuakaan, kun tiedostaa, että sitä kuuntelee livenä sadattuhannet ihmiset? Toivottavasti puhutaan edelleen naurun eikä kauhun tasapainosta. Tällaista ei ole Suomen televisiossa ennen nähtykään.

Ohjelman perusajatus pysyy uudistuksista huolimatta samana. Koomikot saavat aiheen ja heillä on viikko aikaa tehdä viiden minuutin setti täsmätehtailtuna kohdeyleisölle. Jos jutut eivät naurata tarpeeksi, on kotiinlähdön aika. Vain hauskin voittaa 20 000 euron pääpalkinnon.

Uusien stand up -virtuoosien huumorista pääsevät nauttimaan mm. Vermon raviharrastajat, Suomen lyhytkasvuiset ry, ja Kaarinan maamiesseura. Tuomariston puheenjohtajana jatkaa Ilari Johansson ja toisena vakiotuomarina debytoi mm. Siskonpedin käsikirjoittaja-ohjaaja Anna Dahlman. Vierailevina tuomareina nähdään kotimaisen stand up-taivaan tähtiä Jukka Lindströmistä Pirjo Heikkilään.

On aika jännittyä, on aika yllättyä, on aika nauraa!

Naurun tasapaino perjantaisin 11.9. alkaen klo 21

Lue myös - yle.fi:stä poimittua