Hyppää pääsisältöön

Nelli ja Noora - tytöt sateisesta Irlannista

Pikku Kakkonen: Nelli ja Noora
Pikku Kakkonen: Nelli ja Noora Kuva: Copyright Geronimo 2015 nelli ja noora

Nelli ja Noora (Nelly and Nora) ovat sisarukset, ja he viettävät lomansa vanhempiensa kanssa loma-asunnossa irlantilaisella leirintäalueella, joka sijaitsee maatilalla meren äärellä. Irlannissa sataa ja tulee usein, mutta se ei sisaruksia haittaa, vaan ulos on kiva mennä säällä kuin säällä.

26-osaisen sarjan luoja Gerard O’Rourke kertoo saaneensa idean ihan tavallisella perheen lomamatkalla Irlannin rannikolla sijaitsevassa Wicklow-nimisessä paikassa. O’Rourke huomasi, että oli sää millainen tahansa, lähtivät hänen omat tyttärensä ulos leikkimään mielummin kuin jäivät sisälle.

Sarjan on tuottanut O’Rourken johtama Geronimo Productions, ja sarja on saanut tuotantokumppaneikseen mm. BBC Worldwiden ja Irish Film Boardin. Sarjan kehittäjä on Emma Hogan, ohjaaja Jamie Teehan ja tunnussävelen on säveltänyt John Walsh.

Suomalaisina ääninäyttelijöinä ovat Julia Tasanto, Ia Koivisto, Joonathan Kettunen, Ella Pyhältö ja Riku Leskinen. Käännöksen on tehnyt Jari Salo, dubbaustuotanto Uptempo.

Nelli ja Noora Areenassa.

Asiasana: leikki
Asiasana: leikki Pikku Kakkonen,Asiasana
Asiasana: lämminhenkinen
Asiasana: lämminhenkinen asiasanat,Pikku Kakkonen
Pikku Kakkosen asiasanat: perhe
Pikku Kakkosen asiasanat: perhe asiasanat,Pikku Kakkonen

Muokattu 1.2. Lisätty asiasanat.

Lisää ohjelmasta

 • Joulukalenteri: Tonttuakatemia

  Uusi joulukalenteri alkaa 1.12.

  Vuoden 2019 Ylen joulukalenteri Tonttuakatemia kertoo maailman arvostetuimmasta ja pöhköimmästä tonttukoulusta, jonka uusien tonttukokelaiden joukkoon päätyy vahingossa myös peikko.

 • Pikku Kakkosen 10 nopeaa jouluyllätystä

  Poimi ideoita nopeasti toteutettaviin yllätyksiin.

  Poimi Pikku Kakkosen askartelutiimin suunnittelemat, nopeasti toteutettavat ideat ilahduttamaan omaa joulun odotusta. Monet pienistä jouluyllätyksistä sopivat myös lahjoiksi tärkeille ihmisille.

 • Lukivalmiudet johtavat kohti koulutietä

  Ympäristön tuellakin on merkitys lukuvalmiuden kehitykseen.

  Ennen kouluikää lapsille kehittyy monenlaisia taitoja. Lukemisen ja kirjoittamisen kannalta olennaisia taitoja kutsutaan lukivalmiuksiksi. Varhaisella kielellisellä vuorovaikutuksella ja ympäristön tuella on merkitystä lukemisen valmiuksien kehittymiseen.