Hyppää pääsisältöön

Räppäri Juno: En tiedä, kestäisinkö duettolevyn tekemistä Jannan kanssa

Tuleva aviopari paljasti häähitaansa sekä puhui kokemuksistaan musiikkimaailmassa.

Juno & Janna // Kuva: YleX/Nadja Kamara

Junon ja Jannan toinen yhteiskappale Karkumatkalla on niittänyt mainetta varsinkin YleX Himotuimmat TOP 20-listalla. Kahtena ensimmäisenä listaviikkonaan se oli Himotuimpien ensimmäisellä sijalla. Junon mukaan pariskuntana tehdyn kappaleen menestys ei tunnu erilaiselta verrattuna muihin.

- Kaikkien biisien menestyksestä joutuu olemaan onnellinen ja ylpeä, Juno hymyilee.

Sekä Juno että Janna osallistuivat kappaleen kirjoittamiseen. Juno kirjoitti kappaleeseen räpit ja Janna kertosäkeen. He saivat myös kommentoida toistensa tekstejä.

- Totta kai sillä oli vaikutusta mitä Joni sanoi räpeissään, jotta tiesin, mitä sanon omissa säkeistöissäni. Toiselta on aina kiva saada tukea ja mielipiteitä siihen, onko joku kohta tekstissä hyvä.

Juno ja Janna menevät naimisiin myöhemmin elokuussa. He eivät kuitenkaan aio omissa häissään esiintyä itse, eikä Karkumatkalla ollut edes vaihtoehtona heidän häähitaakseen.

- Ystävämme Nopsanjalan Lupaan olla oli häähitaaksemme selkeä valinta. Keikkailua saa muutenkin tehdä jo niin paljon, etten aio esiintyä omissa häissäni, Janna nauraa.

Tulevaisuudessa duettokappaleita on odotettavissa Junolta ja Jannalta lisää. Duettolevystä puhuminen saa kuitenkin hikipisarat kohoamaan Junon otsalle.

- Olisin varmaan hermorauniona, kun levy olisi valmis. Räppien tekeminen ja äänittäminen on niin nopeaa verrattuna siihen, kun kappaleessa on mukana laulamista ja soittamista. Olisin varmaan ehtinyt tehdä jo kolme levyä siihen mennessä, kun duettolevy valmistuisi, Juno päivittelee.

- Muistan kun Juno kysyi minulta ehkä kolme vuotta sitten, tehtäisiinkö duettolevy. Eli ehkä hän kuitenkin haluaisi tehdä sen, Janna naurahtaa.

Viikko sitten Juno julkaisi Facebook-sivuillaan pitkän tilapäivityksen, jossa hän muun muassa kehotti räppäreitä pysymään kaukana isoista levy-yhtiöistä. Lisäksi hän kertoi tehneensä monta levyllistä kappaleita, jotka eivät olleet kelvanneet levy-yhtiölle.

- Olin ihmetellyt edellisenä iltana ystävieni sekä kollegoideni kanssa sitä, mitä täällä musiikkimaailmassa oikein tapahtuu. Se purkaus Facebookiin sitten vain tuli.

Junon kehoitus pysyä kaukana isoista levy-yhtiöistä johtui levy-yhtiöiden tavasta ohjata räppäreiden kappaleiden kriittisyyttä, jolloin esimerkiksi haistattelu voi jäädä pois.

- Musiikintekijät miettivät vain, mitä he haluavat sanoa. Levy-yhtiössä se on laskelmoitua liiketoimintaa, koska omistajien rahat ovat siinä kiinni, ja kaikki artistit vaikuttavat yhtiöiden brändiin.

Juno mainitsi myös tilapäivityksessään tehneensä paljon kappaleita, jotka eivät ole levy-yhtiölle kelvanneet eivätkä näin ollen ole päässeet julkaisuun. Syytä kappaleiden hyllyttämiseen Juno ei tiedä varmasti.

- En tiedä. Osaa kappaleista on perusteltu niin, että ne eivät soisi radiossa.

Junon tuleva vaimo Janna ymmärtää mitä Juno päivityksellään tarkoittaa, mutta hänellä itsellään on omasta levy-yhtiöstään vain hyviä kokemuksia.

- Voin puhua vain omasta kokemuksestani ja olen erittäin tyytyväinen levy-yhtiööni. Saan tehdä sitä, mitä haluan, ja minua on aina tuettu. Jos haluaa tehdä underground-räppiä, jossa kiroillaan ja ollaan kärkkäitä, niin iso levy-yhtiö ei ehkä silloin ole se oikea.

Juno ei usko, että musiikkimaailma tulisi muuttumaan hänen kannaltaan parempaan suuntaan. Teknologian kehittyminen tulee kuitenkin siihen ennen pitkää vaikuttamaan.

- Nyt eletään teknologia-ajassa ja tässä käydään ehkä 10-15–vuoden muuntautumisjakso. Sitten voidaan ehkä sanoa, onko menty parempaan vai huonompaan suuntaan.

Lue myös:

Meinaatko tehdä koskaan oikeita töitä, Juno?

 • Kommentti: Lady Gaga ei ole vain idoli, vaan välitän hänestä kuin ystävästä

  Superfanin kommentti suhteestaan Lady Gagaan.

  Lady Gaga ei ole vain idoli, vaan välitän hänestä kuin ystävästä Lady Gagan fanittaminen on muuttunut vuosien mittaan ystävyyden kaltaiseksi välittämiseksi, mikä korostuu koronakriisin aikana, kirjoittaa musiikkitoimittaja ja Gagan superfani Markus Hilden. Meidän Little Monstereiden kevään mittainen odotus palkittiin perjantaina 22.

 • Vesta uskoo, että korona on se kriisi, joka muuttaa kaiken

  Vesta haaveili nuorena terapeutin ammatista.

  Vesta uskoo, että korona on se kriisi, joka muuttaa kaiken Vesta haaveili nuorena terapeutin ammatista. Nyt kuulijat avautuvat hänelle haavoistaan. Vesta julkaisi uuden kappaleen Valonsäteet perjantaina 15. toukokuuta. Kakkoslevy Uskon tulevaan ilmestyy syksyllä.

 • YleX:n vuoden 2020 kesäkumibiisin esittää Tuure Boelius!

  Hengitä-biisin ovat tehneet Jurek ja Henna Sarriola.

  YleX:n vuoden 2020 kesäkumibiisin esittää Tuure Boelius. Hengitä-biisin ovat tehneet Jurek ja Henna Sarriola. Boeliukselle tärkeää on, että kesäkumibiisin esittää julkisesti seksuaalivähemmistöön kuuluva artisti. Kesäkumeja on perinteisesti jaettu festareilla ja nuorten tapahtumissa, mutta koronaviruksen vuoksi niiden jakelu keskitetään nyt syksyn jälkeiseen aikaan. Kondomeja annetaan järjestöjen toimesta myös kouluterveydenhuoltoon, lastensuojeluun ja nuorisotyöhön.

 • YleX Aamun Viki ja Köpi järjestävät kolmen päivän Mökkifestarit kesäkuussa

  Mökkifestarit on kolmen päivän spessulähetys YleX Aamussa.

  YleX Aamun Viki ja Köpi järjestävät kolmen päivän Mökkifestarit kesäkuussa YleX Aamun Mökkifestarit kuuluu radiossa ja näkyy Yle Areenan streamissa 26.–28.6. Kaksi miestä, yksi mökki ja koko Suomen kokoinen mökkifestariviikonloppu! YleX Aamun Ville "Viki" Eerikkilä ja Juuso "Köpi" Kallio laittavat itsensä likoon 26.–28.