Hyppää pääsisältöön

Weekend Festivalilla tanssittanut brittisensaatio Rudimental: Meillä ei ole enää aikaa käydä etsimässä fiittaajia pubeista

Rudimentalin uusi We The Generation -levy on julkaistaan ensi kuussa. Bändi on työstänyt levyä keikkakiertueellaan.

Rudimental-yhtyeen saksofonisti Taurean sekä Piers Agget. // Kuva: YleX/Katariina Salmi

Brittiläinen Rudimental toi Weekend Festivalille hieman erilaisen show'n. Puikoissa oli tällä kertaa vain tuottajanelikon yksi jäsen: Piers Agget. Aivan yksin Agget ei joutunut pyörittämään levyjä, sillä mukana oli myös yhtyeen saksofonisti Taurean.

Kaksikon aikataulu oli tiukka, joten keikkamatkalla turvauduttiin hieman normaalista poikkeavaan kulkuneuvoon.

- Saavuimme tänne helikopterilla, Taurean kertoo.

Weekend Festival 2015 // Kuva: YleX/Katariina Salmi

Uusi albumi tehtiin tien päällä

Rudimental on toistaiseksi julkaissut yhden albumin Home, jolta muistetaan muun muassa hitit Not Giving In, Waiting All Night ja Right Here. Uusi syyskuussa julkaistava levy We The Generation on Piers Aggetin mukaan tehty yhtyeelle tyypilliseen tapaan.

- Olemme kiertäneet keikoilla muun muassa Jamaikalla, Etelä-Afrikassa ja Yhdysvalloissa. Jokaisessa maassa olemme olleet myös studiossa. Näin teimme myös edellisen levymme, ainakin puolet siitä, Agget kertoo YleX:lle.

Mielenkiintoisia biisintekopaikkoja ei Rudimentalilta puutu. Amerikan-kiertueella yhtye rakensi studion keikkabussiin. Mukana bussissa matkusti myös huippusuosittu laulajaEd Sheeran. Rudimentalin ja laulajan yhteistyöstä onkin jo kuultavissa ensimmäinen taidonnäyte: Sheeranin sinkkulohkaisu Bloodstream.

- Levyämme varten on vuodatettu paljon verta, hikeä ja kyyneleitä, mutta se kuulostaa tosi hyvältä, Agget kuvailee We The Generation -albumia.

Weekend Festival 2015 // Kuva: YleX/Katariina Salmi

Fiittaajat löytyvät tapaamalla uusia ihmisiä

Rudimental tunnetaan kovan luokan fiittaajistaan. Esimerkiksi John Newman nousi kuuluisuuteen fiitattuaan yhtyeen edellisellä levyllä. Home-albumilla fiittasivat myös sen kautta menestykseen noussutElla Eyre ja huippusuosittu Emeli Sandé.

- John Newmanista tuli meille kuin veli, joten hänen uraansa on ollut mahtava seurata. Löysimme hänet aikoinaan pubista, Agget sanoo.

Uudella albumilla fiittavaat muun muassa aivan uudet artistit Will Heard ja Anne-Marie, joita kumpaakin voi kuulla yhtyeen sinkulla Rumor Mill. Luottoa lahjakkaisiin nuoriin laulajiin riiittää.

- Tykkään kutsua heitä vuoden 2015 -vuosikurssiksi. He ovat vähän niin kuin Ella ja John edellisellä levyllämme, Agget luonnehtii.

Agget kertoo uusien fiittajien löytämisen olevan hullu prosessi. Verkostoitumalla ja tapaamalla ihmisiä lahjakkuudet kuitenkin löytyvät.

- Meillä on kuitenkin vähemmän aikaa käydä pubeissa katsomassa artisteja. On vaikeampaa löytää John Newmanin tapaisia laulajia, Agget pohtii.

Lue myös:

Weekend Festivalin perjantai oli täynnä ilotulituksia ja värikästä bilekansaa – bongaatko itsesi festarikuvista?

YleX:n perjantai-illassa luvassa kovaa tykitystä – Daruden uutta musiikkia soi sekä Disko2000- että DJ Orionin ohjelmassa

Rudimental-faneja yritettiin huijata tekaistulle musavideolle