Hyppää pääsisältöön

30 000 nuorta vaativat oikeuttaa bilettää Weekend Festivalin päätteeksi

Myös Weekend Festivalin yleisö protestoi tiukkoja melurajoituksia vastaan.

Weekend Festival 2015 // Kuva: YleX/Katariina Salmi

Helsingin Kyläsaaressa järjestetty Weekend Festival päättyi eilen iltayhdeltätoista. Festarin päätteeksi 30 000 nuorta liittyi mielenilmaukseen festivaalioikeuksiensa puolesta.

Illan viimeisen artistin Aviciinjälkeen lavalle nousi juontaja mukanaan sanoma Helsingin kaupungin ympäristökeskukselle festarin lyhennettyjä aikarajoitteita vastaan. Päälavan kaiuttimista alkoi soida Beastie Boys -yhtyeen (You Gotta) Fight For Your Right (To Party) -kappale. Paikalla ollut 30 000 hengen yleisön liittyi biisin kertosäkeistöön valtavalla pauhulla.

Weekend Festival sai jatkua perjantaina puoleenyöhön saakka, mutta lauantaina soiton piti loppua ympäristökeskuksen määräyksen vuoksi jo yhdeltätoista. Festivaalin melutasot pysyivät säädetyn 70 desibelin raja-arvon sisällä. Muutenkin festari sujui järjestäjien mukaan ilman suurempia ongelmia.

Elektronisen musiikin festari oli tänä vuonna loppuunmyyty, ja se keräsi Helsingin Kyläsaareen yhteensä 60 000 hengen yleisön. Ensi vuodeksi festivaali saattaa vaihtaa kaupunkia, koska sen järjestämisen edellytykset Helsingissä ovat heikentyneet ympäristökeskuksen tiukasti määrittelemien soittoaikojen vuoksi.

Weekend Festival järjestettiin tänä vuonna myös Virossa samaan aikaan suomalaisen tapahtuman kanssa. Monet Helsingissä nähdyistä artisteista, kuten David Guetta jaMartin Garrix, esiintyivät myös Pärnussa. Baltic Weekend Festivaliin myytiin myös noin 60 000 pääsylippua, ja tapahtuma järjestetään myös ensi vuonna. Weekend Festival suunnittelee laajentuvansa lähivuosina myös muualle Eurooppaan.

Lue myös:

Tältä näytti Viron Weekend Festival: rantabileet, lasereita ja neonvaloja

20-vuotias DJ-komeetta Felix Jaehn veti ensimmäisen Suomen-keikkansa Weekend Festivalilla

Weekend Festivalilla tanssittanut brittisensaatio Rudimental: Meillä ei ole enää aikaa käydä etsimässä fiittaajia pubeista

Weekend Festivalin perjantai oli täynnä ilotulituksia ja värikästä bilekansaa – bongaatko itsesi festarikuvista?

Weekend Festival ei ole ainoa – monet muutkin Helsingissä toimivat musiikkifestarit tyytymättömiä melurajoihin

Helsingin kulttuurijohtaja Weekend Festivalin soittorajoituksista: Yhden ihmisen mielipaha on nyt suurempi asia kuin tuhansien ilo
Muuttaako Weekend Festival Hämeenlinnaan? Festari saanut lukuisia yhteydenottoja