Hyppää pääsisältöön

Kipinän voittajaidean toteutus etenee

Huhtikuun lopulla järjestimme työpajan, johon osallistui Kipinän voittajaidean, “Keskusteluohjelma siitä kuinka lasten vieraannuttaminen saataisiin lopetettua”, antanut Juha Järä, neljä idean kehittelyyn osallistunutta sekä kolmen hengen sisältöporukka Yleltä. Työpajassa ideasta jalostettiin sisältökonseptia. Työ jatkui työpajan jälkeen, ja ideasta muokkautui “vakava, mutta vahvasti mustalla huumorilla ryyditetty verkkokonsepti”.

Kipinä on osoittanut, että asian erottaminen sisältökonseptin kehittelystä ei ole lainkaan suoraviivaista. Tässä työssä Ylen sisältöihmisillä on ollut oleellinen rooli. Voittajaidean kohdalla erityisen tärkeää on ollut havainto, johon siitä työstetty sisältökonsepti pohjautuu.

Voittajaideasta kehitelty sisältökonsepti, kuten kolme muutakin loppuäänestyksessä mukana ollutta ideaa esiteltiin nk. pitchauspäivässä, jossa yleläiset esittelevät sisältöideoita Ylen tilaajille. Aihepiirin tilaaja lämpeni voittajaidean konseptille ja tilasi sen, eli konsepti saa rahoituksen. Kipinän kokeiluvaiheen lupaushan oli, että “voittaneen idean luonteesta ja laajuudesta riippuen toteutus voidaan tehdä kokonaan tai ideasta tehdään vähintää demo tai prototyyppi, joka julkaistaan.”. Tilauksen myötä jalostettu sisältökonsepti toteutetaan siis kokonaan.

Kehittelytyö ja tuotantoonviennin valmistelu jatkuu näillä näkymin Ylen sisäisenä työnä elokuun lopussa.

Itse Kipinän jatko ei ole vielä varmistunut. Yle kuitenkin kulkee kohti avoimempaa ja osallistavaa toimintamallia. 6.8.2015 Yle julkaisi vielä nimettömän mediapalvelun, joka on kaikille avoin.

Kommentit
  • Kipinän voittajaidean toteutus etenee

    Voittajaideasta jalostettu sisältökonsepti toteutetaan.

    Huhtikuun lopulla järjestimme työpajan, johon osallistui Kipinän voittajaidean, “Keskusteluohjelma siitä kuinka lasten vieraannuttaminen saataisiin lopetettua”, antanut Juha Järä, neljä idean kehittelyyn osallistunutta sekä kolmen hengen sisältöporukka Yleltä. Työpajassa ideasta jalostettiin sisältökonseptia.

  • Anna palautetta Yle Kipinästä

    Teimme Yle Kipinän kevyen pilotin ennen kaikkea oppiaksemme mikä toimii ja ei toimi Kipinässä. Siksi Kipinään osallistujien palaute on äärimmäisen arvokasta, kun viemme Kipinä-konseptia eteenpäin Ylellä. Jos osallistuit Yle Kipinään, olisi hienoa, jos käyttäisit muutaman minuutin ja vastaisit lyhyeen palautekyselyyn viimeistään 9.3.2015 .

Lue myös - yle.fi:stä poimittua