Hyppää pääsisältöön

Bruno Marsin ja Mark Ronsonin Uptown Funk -biisiä syytetään jälleen plagiaatiksi – myös nämä artistit voisivat vaatia kaksikolta korvauksia

Serbialainen funk-artisti syyttää tekijäkaksikon hittibiisiä syyttää plagiaatiksi. Kopiointikohu ei ole kappaleen ensimmäinen.

Nyt se on todeistettu – musiikkivideo tarvitsee musiikkia. // Kuva: YouTube.com / House of Halo

Mark Ronsonin ja Bruno Marsinhittibiisi Uptown Funk on todella ottanut vaikutteita 80-luvun funkista.

Uusimman plagiaattisyytöksen Ronsonille ja Marsille serbialainen laulaja Snezana Miskovic, joka tunnetaan taiteilijanimellä Viktorija. The Independent -lehden mukaan Miskovic sanoo tekijäkaksikon varastaneen hänen biisinsä Ulice Mracne Nisu Za Devojke 80-prosenttisesti. Serbialaislaulajan kappale on julkaistu jo vuonna 1984.

Pitivät syytökset sitten paikkansa tai eivät, Ronson ja Mars ovat jo aiemmin joutuneet vastaamaan plagiointisyytöksiin. He nöyrtyivät viime toukokuussa, kun yhdysvaltainen The Gap Band vaati biisistä korvauksia. Funk-bändi sanoi Marsin ja Ronsonin kopioineen heidän Oops Upside Your Head -klassikkoaan.

The Gap Band saa nyt 17 prosentin osuuden Uptown Funkin tekijänoikeustuloista.

Entäpä seuraavat biisit ja niiden tekijät? Voisivatko hekin vaatia _Uptown Funk-_kaksikolta korvauksia?

Walk the Dinosaur on yhdysvaltalaisen Was (Not Was) -nimisen bändin hittisinkku, joka julkaistiin vuonna 1987.

The Really Wild Show oli vuodesta 1986 lähetetty BBC-kanavan luonto-ohjelma. Vuonna 2006 loppuneen ohjelman ensimmäinen virallinen teemabiisi funkkaa hienosti.

Entäpä, jos Ghostbusters-leffan teemabiisin säettä "I ain't 'fraid of no ghost" hokisi Uptown Funkin soidessa? Kyllä se ainakin svengaisi aika hyvin!

Lue myös:

280 elokuvaa laulaa yhdessä Uptown Funk -biisin – katso video

Tältä hittibiisi Uptown Funk kuulostaa tunnettujen piirroshahmojen äänillä

Uptown Funk -kappaleen musiikkivideo ilman musiikkia on kummallinen

Lähteet: radio.com, independent.co.uk