Hyppää pääsisältöön

Pyhimys ei kyllästy pettymykseen – räppäri julkaisee uuden levyn neljän vuoden tauon jälkeen

Pyhimys julkaisee perjantaina uuden soololevyn Pettymys. Kokenut räppäri pelkää mokaavansa julkkarikeikalla Blockfesteillä.

Pyhimys Uuden musiikin aamuvuorossa // Kuva: YleX/Nadja Kamara

Neljä vuotta sitten räppäri Pyhimys ei ollut ollenkaan varma, aikooko hän enää koskaan julkaista sooloalbumia. Teflon Brothers ja Ruger Hauer -yhtyeistä tunnettu artisti oli julkaissut kahdeksannen soololevynsä Paranoid. Sen myötä Pyhimyksestä tuntui, ettäympyrä on sulkeutunut. Vuonna 2013 räppäri palkattiin levy-yhtiö Johanna Kustannuksen tuotantopäälliköksi. Nyt, kaksi vuotta myöhemmin, Pyhimyksellä on taas sanottavaa myös sooloartistina. Räppäri julkaisee 14. elokuuta uuden albumin Pettymys, joka käsittelee tuttua aihetta.

_Paranoid-_levyllä Pyhimys räppää:

Hirttäydy, niin petyt
Älä hirttäydy, niin petyt
Hirttäydy tai ole hirttäytymättä
Niin joka tapauksessa vaan petyt

- Siitä kohdasta rupesin miettimään teemaa, mistä pettymys kumpuaa? Nimessä on myös sanaleikkiä, pyhimys näyttää samalta kuin pettymys, jos sen kirjoittaa kaunokirjoituksella, Pyhimys kertoo Uuden musiikin aamuvuoron Anne Lainnonhaastattelussa.

Levyjulkaisukeikka Blockfesteillä jännittää

Pettymys-levyn vierailijalista on laaja. Albumilla kuullaan muun muassa Kasmiria, Yona sekä Evaa ja Manua. Pyhimys kertoo, ettei ole koskaan osannut soittaa musiikkia tai ymmärtänyt nuotteja. Musiikin kautta räppäri on kuitenkin päässyt mukaan projekteihin ja tutustunut ihmisiin.

- Musiikki konseptina on kiinnostanut. En ole ollut sellainen, että menisin bäkkärillä kättelemään tai tutustumaan. Suosikkityyppejä on levyllä mukana fiittaamassa, räppäri sanoo.

Pyhimys esiintyy 21. elokuuta Blockfesteillä. Kokenutta räppäriä tuleva levynjulkaisukeikka jännittää.

- Ulkopuolisen on ehkä vaikea ymmärtää sitä. Ei minua jännitä lavalle astuminen tai yleisömäärä vaan se, pysyykö paketti kasassa. Nyt joudun yksin vetämään biisejä, joita ei ole aiemmin esitetty. Suoraan sanottuna minua jännittää, että mokaan, Pyhimys sanoo.

Keikalla nähdään muutama vierailija, mutta räppäri ei aio marssittaa lavalle liikaa väkeä. Pyhimys suunnittelee Blockfesteille aivan erityslaatuista keikkaa.

- En aio huudattaa yleisöä vaan yritän luoda keikalle omalaatuisen tunnelman, räppäri paljastaa.

Kuuntele koko haastattelu alta!

Lue myös:

Kasmir luonnehtii Pyhimystä: ”Pelottavan älykäs”