Hyppää pääsisältöön

Renoir

Jean Renoir (Vincent Rottiers) ja Andrée Heuschling (Christa Théret) elokuvassa Renoir
Jean Renoir (Vincent Rottiers) ja Andrée Heuschling (Christa Theret) Jean Renoir (Vincent Rottiers) ja Andrée Heuschling (Christa Théret) elokuvassa Renoir renoir

Gilles Bourdosin elokuva kertoo Renoirin perheestä ja Andrée Heuschlingista kesänvietossa Rivieralla ensimmäisen maailmansodan aikana.

Kuuluisa taidemaalari Auguste Renoir elää viimeistä luomiskauttaan, ja hänen poikansa Jean kotiutuu haavoittuneena toipumislomalle. Jean rakastuu isänsä mallina olevaan Andréehen, mutta velvollisuudentunto vetää häntä samalla takaisin rintamalle.

Andrée Heuschling, joka myöhemmin tunnettiin nimellä Catherine Hessling, on nykyään harvoille tuttu. Maailmansodan jälkeen hän avioitui Jean Renoirin kanssa, ja Jean kertoi myöhemmin ryhtyneensä kokeilemaan elokuvantekoa juuri vaimonsa ansiosta. Jean Renoirista tuli yksi elokuvahistorian kuuluisimmista ohjaajista, mutta Andrée/Catherine lopetti näyttelijänuransa jo muutaman vuoden jälkeen, erosi miehestään ja eli lopun elämäänsä poissa julkisuudesta.

Auguste Renoirin maalaus Vaaleatukkainen tyttö ja ruusu
Auguste Renoirin maalaus Vaaleatukkainen tyttö ja ruusu, mallina Andrée Heuschling Auguste Renoirin maalaus Vaaleatukkainen tyttö ja ruusu auguste renoir
  • Renoir, Ranska 2012. O: Gilles Bourdos. N: Michel Bouquet, Christa Theret, Vincent Rottiers, Thomas Doret

Lisää ohjelmasta

Yle Teema