Hyppää pääsisältöön

Suomen suosituimmat Shakespeare-sitaatit

Hannu Kahakorpi ja Pirjo Jääskeläinen (Hamlet ja Ofelia) Jotaarkka Pennasen tv-sovituksessa Shakespearen näytelmästä, 1970
Ollako vai ei? Hannu Kahakorpi on Hamlet ja Pirjo Jääskeläinen Ofelia tv-Hamletissa 1970 Hannu Kahakorpi ja Pirjo Jääskeläinen (Hamlet ja Ofelia) Jotaarkka Pennasen tv-sovituksessa Shakespearen näytelmästä, 1970 Kuva: Yle/Håkan Sandblom pirjo jääskeläinen

Valtakunta hevosesta! Ystävät, roomalaiset, maanmiehet!

Teema kerää katsojilta suosikkisitaatteja Shakespearen teoksista. Onko omasi joukossa? Jos ei, kerro se meille joko Twitterin tai facebookin kautta tai kommentoimalla tätä sivua, niin lisäämme sen tähän kokoelmaan.

Jos sitaattisi on suomenkielinen ja tiedät, kenen suomentajan versiosta se on, mainitsethan myös kääntäjän nimen.

Keräys jatkuu ainakin syyskuulle 2015 asti.

Shakespeare-ohjelmat jatkuvat Teemalla elokuun ajan ja syyskuun alussa.

Kommentit
  • U2, The Clash ja Sting – Ruisrockista on tullut monelle osa oman elämän soundtrackiä

    Ruisrock – 50 kesää meren rannalla -dokumentti Areenassa.

    Kesästä 1970 asti järjestetyllä Ruisrockilla on pitkä ja värikäs historia. Viiden vuosikymmenenkin jälkeen siitä on muodostunut tapahtuma, johon sekä yleisö että artistit palaavat mielellään aina uudelleen. Ruisrock - 50 kesää meren rannalla on uusi Ylen dokumentti, joka kertaa festivaalin historiaa ja antaa äänen myös viidelle artisti-kertojalle, jotka tuovat dokumenttiin omat Ruisrock-kokemuksensa.

  • Gustav Mahlerin sinfoniasarja soi Yle Teemalla läpi kesän

    RSO ja yhdeksän sinfoniaa + yksi keskeneräinen.

    Radion sinfoniaorkesteri on esittänyt kaikki Gustav Mahlerin kymmenen sinfoniaa juuri päättyvällä kaudella 2018–2019. Teema lähettää kaikki Mahler x 10 -sarjan konserttitallenteet sunnuntai-iltapäivisin 9.6.–11.8.2019. Jokaisen konsertin aluksi Hannu Lintu esittelee soitettavan teoksen.

Yle Teema