Hyppää pääsisältöön

Tupakan tumpit pois kadulta – pariisilaisille jaetaan ilmaisia taskutuhkakuppeja

Arvion mukaan joka vuosi Pariisin kaduille päätyy 350 000 tupakan tumppia.

Pariisissa kaduille päätyy 350 tonnia tumppeja. // Kuva: EPA / LUONG THAI LINH

Pariisi haluaa puhdistaa kadut tupakan tumpeista. Joka vuosi Pariisin kaduille päätyy 350 000 tumppia. Toukokuussa Pariisissa lisättiin kaduille 30 000 roskakoria, joissa on oma lokero tupakantumpeille.

Pariisissa lanseerataan nyt uusi kampanja, jolla pyritään kannustamaan tupakoitsijoita olemaan vastuullisempia. Kaupunki jakaa 15 000 taskutuhkakuppia pariisilaisille ja vierailijoille, kertoo newspress-sivusto.

Yhden tupakan maatuminen voi kestää jopa kaksitoista vuotta. Tänä aikana tumpista vapautuu ympäristölle haitallisia kemikaaleja kuten lyijyä, kadiumia  ja nikotiinia.

- Puhtaus on kaikkien asia ja se vaatii kaikkien panostuksen. Pyrimme levittämään tietoa ja 1. lokakuuta lähtien rangaistukset tulevat olemaan kovemmat. Sakko tupakan tumpin heittämisestä maahan kohoaa 35 eurosta 68 euroon, sanoo Pariisin puhtaudesta vastaava edustaja Mao Peninou.

Lue myös:

Tumpit tappavat lintuja ja kaloja, viljely tuhoaa maaperän kehitysmaissa – tupakka on uhka ympäristölle

Tupakoitsija, et ole luuseri!

Colin Farrell kirjoitti erokirjeen tupakalle