Hyppää pääsisältöön

YleX esittelee uudet artistit TubeConissa: Suomen Ed Sheeraniksi kuvailtu Lucas ja salaperäinen Juulia

YleX:n pisteellä TubeConissa nähdään kaksi mielenkiintoista keikkaa, kun uudet lupaukset Lucas ja Juulia ottavat lavan haltuun.

Lucas // Kuva: Sony Music Finland

YleX esittelee lauantaina järjestettävässä TubeConissa uusia artisteja. Musiikkipäällikkö Peppi Puljujärvi on valinnut tapahtumaan kaksi vielä tuntematonta esiintyjää, joiden kykyihin musiikkialan asiantuntija luottaa.

16-vuotias Lucas julkaisee pian ensimmäisen sinkkunsa Aurinkoo, joka kuullaan artistin ensikeikalla TubeConissa. Tapahtumassa esiintyy myös tuottaja Jonas Karlssonin kanssa työskennellyt laulaja Juulia, joka kirjoittaa omat kappaleensa. Musiikkipäällikkö näkee molemmissa paljon potentiaalia.

- Lucaksessa on kiehtovaa vetovoimaa ja Ed Sheeran -vibaa. Hän on selkeästi sellainen laulaja-lauluntekijä, jonka kaltainen Suomesta puuttuu, Puljujärvi kertoo.

Juulian musiikissa musiikkipäällikön vakuuttaa kappaleiden sielukkuus, rehellinen tunnelma ja moderni tuotanto.

- Juulialla on hyvät mahdollisuudet raivata itselleen paikka Suomen naisartististien joukosta, Puljujärvi sanoo.

Keitä ovat Lucas ja Juulia?

16-vuotias Lucas viihtyy usein kitara kädessä. Nuori espoolainen on harrastanut musiikkia koko ikänsä. Aloitteleva artisti teki ensimmäisen oman biisinsä 10-vuotiaana enonsa häihin.

- Musiikkini on pääasiassa rauhallista poppia, jossa on paljon akustisia kitaroita, Lucas kertoo.

Lucas ei ole vielä julkaissut omaa materiaalia, mutta artistin cover-vetoja voi kuunnella YouTubesta.

27-vuotiaalla Juulialla on vahva musiikkitausta. Artisti innostui laulamisesta ja musiikista jo nuorena, kun popparin ystävä Pikku G etsi taustalaulajaa Me ollaan nuoriso -hitilleen.

- Pikku G kysyi, osaanko laulaa. Kävin sitten studiossakin vetämässä yhdessä hänen kanssaan, mutta lopulta levylle päätyi eri versio, artisti kertoo.

Ennen soolouraansa Juulia on tehnyt monipuolisesti musiikkia. Hän on muun muassa laulanut taustoja rap-kokoonpano Rockin Da Northille ja ollut mukana hevibändissä. Nykyinen musiikkityyli eroaa kuitenkin aikaisemmista projekteista.

- En osaa määritellä musiikilleni yhtä tiettyä genreä tai lokeroa. Siinä on poppia, hip hop -biittejä ja urbaania otetta, Juulia kuvailee.

Kappaleet on tehty yhteistyönä tuottaja Jonas Karlssonin kanssa. Juulian ensimmäinen biisi Jos voisin jättää sut kahdesti syntyi toisena studiopäivänä.

Lucas esiintyy YleX:n pisteellä lauantaina TubeConissa kello 14.30. Juulian keikka nähdään kello 15.30.

Lue myös:

Luvassa mahtava tube-lauantai – TubeCon loppuunmyyty

Menetkö TubeConiin? Lue tämä!