Hyppää pääsisältöön

Perussuomalaisten Sebastian Tynkkynen esiintyy Ylen lanseerausvideolla – kaikki eivät ole tyytyväisiä 

Sebastian Tynkkynen on yksi Yle FOLK -palvelun lanseerausvideolla näkyvistä suomalaisista. Julkaisupäällikkö Risto Kuulasmaa perustelee Tynkkysen valintaa videolle moniarvoisuudella.

Sebastian Tynkkynen Yle FOLK -videolla.

Ylen uuden mediapalvelu Yle FOLKin nimi julkaistiin TubeCon-tapahtumassa 15. elokuuta. Alustan ympärillä alkoi pyöriä keskustelua jo ennen sen nimeämistä, kun Perussuomalaisten Nuorten puheenjohtaja Sebastian Tynkkynen julkaisi itsestään kuvan Ylen kulisseista.

Sebastian Tynkkynen Ylen kuvauksissa. // Kuva: Kuvakaappaus, Facebook.

Tynkkynen esiintyy yhtenä seitsemästätoista suomalaisesta Yle FOLKin lanseerausvideolla. Ylen TV:n ja Areenan julkaisupäällikkö Risto Kuulasmaa kertoo, että videolle valikoidut suomalaiset edustavat mielipiteiltään, uskonnoiltaan ja vakaumuksiltaan erilaisia taustoja. Monipuolisen joukon tavoitteena on tuoda esiin suomalaisuuden rikkautta. Kuulasmaan mukaan Tynkkysen osallistuminen videolle aiheutti jo ennakkoon keskustelua ja yhteydenottoja.

- Moni teki kiihtyneitä olettamuksia pelkkien huhujen perusteella tutustumatta asioihin tarkemmin. Se kertoo paljon ajastamme, Kuulasmaa sanoo.

Toimittaja-kolumnisti Maryan Abdulkarim kritisoi Tynkkysen osallistumista Ylen kuvauksiin ja kutsui sitä Radio Helsingin haastattelussa hyytäväksi rasismin normalisoimiseksi.

Tynkkynen on blogikirjoituksessaan puollustanut kansanedustaja Olli Immosen monikulttuurisuutta vastustavaa Facebook-päivitystä. Vastikään perussuomalaisten kolmanneksi varapuheenjohtajaksi valittu Tynkkynen on myös itse herättänyt huomiota sosiaalisessa mediassa. Tynkkynen julkaisi hiljattain omalla Facebook-tilillään julkisella paikalla kuvatun otoksen tuntemattomasta musliminaisesta.

Ylen TV:n ja Areenan julkaisupäällikkö Risto Kuulasmaan mukaan sananvapaus ja moniarvoisuus ovat Yle FOLKin lähtökohtia. Kuulasmaan sanoo, että palvelu haluaa näyttää omalta osaltaan tietä ulos vastakkainasettelun ilmapiiristä.

- Ketään ei jätetä ulkopuolelle. Yle FOLK ei asetu osapuoliksi kiistakysymyksissä vaan tarjoaa alustan kohdata ja toteuttaa yhdessä. Toisen hyväksyvä kuuntelu vaatii tilaa ja aikaa. Pelon ja väkivallan sijaan nyt tarvitaan tekoja, joita ohjaa myötätunto ja empatia, Kuulasmaa sanoo.

Uutista muokattu 27.8. klo 15:38: Maryan Abdulkarimin nimi korjattu.

Lue myös:

Yle julkaisee uuden palvelun – mikä on Yle FOLK?