Hyppää pääsisältöön

YouTuben päällystö luottaa suomalaistubettajiin: Joku heistä on tuleva kansainvälinen tähti

Suomessa on tällä hetkellä 45 YouTube-kanavaa, joilla on yli 100 000 tilaajaa. YouTuben johtoportaaseen kuuluva Victor Potrel uskoo, että joku heistä tulee olemaan seuraava kansainvälinen tubettajatähti.

Onko Lakosta tai Herbalistista seuraavaksi kansainväliseksi suomalaistubettajatähdeksi? // Kuva: Jani Nivala

Smoukahontas-Saarallaon YouTubessa lähes 400 000 tilaajaa. Suomalaisella The Relaxing End -pelikanavalla seuraajiaa on yli 620 000.

Näiden lisäksi Suomessa on 355 muuta kanavaa, joilla on vähintään 10 000 tilaajaa.

Joku heistä tulee olemaan seuraava kansainvälinen tähti – tai sitten joku sellainen suomalainen, joka ei ole vielä edes aloittanut tubettamista. Näin uskoo ja toivoo YouTuben partner manager eli osakaspäällikkö Victor Potrel.

- YouTube on globaali alusta. Ei ole merkitystä, mistä päin maailmaa tulee. Toki suomalaisten täytyy ottaa kieli huomioon, Potrell sanoo YleX:lle.

Kymmenkunta suomalaistubettajaa on vieraillut YouTuben Lontoon toimistolla. Muun muassa Soikku, Herbalisti, Laeppavika, Lakko, deliwien ja j0pvid ovat käyneet tutustumassa YouTuben työntekijöihin sekä toimiston tiloihin.

Tutustumisen lisäksi suosituimmat tubettajat saavat käyttää YouTuben palveluita ja tiloja sisällöntuotantoon.

29-vuotias Victor Potrel on työskennellyt Googlelle jo vuodesta 2011 lähtien.

- Ne tubettajat, joilla on yli 5 000 tilaajaa, saavat kuvata studioillamme puolen päivän ajan veloituksetta omia YouTube-videoitaan, Ranskasta kotoisin oleva Potrell kertoo.

YouTuben toimistoja, joissa suositut tubettajat voivat kuvata omia videoitaan, sijaitsee Lontoon lisäksi muun muassa New Yorkissa ja Los Angelesissa. Toimistoilla on mahdollista tutustua maailmankuuluihin tubettajiin ja parhaimmassa tapauksessa päästä heidän videoilleen.

- Lisäksi järjestämme YouTube-tapahtumia ympäri maailmaa, joissa muun muassa jaamme vinkkejä muun muassa tilaajamäärän lisäämiseksi, Potrel sanoo.

Vinkkejä on jaossa myös tämän päivän Tubecon-tapahtumassa, jossa Potrel jakaa tunnustuspalkinnon kaikille suomalaistubettajille ja tubettajaryhmille, joilla on yli 100 000 tilaajaa.

Muokattu 17.8. klo 12:26 Lontoon toimiston tilojen käyttöön vaaditaan 5 000 tilaajan määrä, ei 500 000. Lisätty toimistolla vierailleita suomalaistubettajia.

Lue myös:

Luvassa mahtava tube-lauantai – TubeCon loppuunmyyty

Menetkö TubeConiin? Lue tämä!

Supersuosittu tubettaja mmiisas: Välillä toivon, että tubettaminen olisi meidän tubeihmisten oma pikku salaisuus

YleX esittelee uudet artistit TubeConissa: Suomen Ed Sheeraniksi kuvailtu Lucas ja salaperäinen Juulia