Hyppää pääsisältöön

Musta Barbaari: Facebookissa pitää olla varovainen

Musta Barbaari pitää Facebookia koko kansan somena.

Musta Barbaari ja Prinssi Jusuf kertovat, etteivät ole ikinä julkasseet somessa mitään sellaista, joka olisi jäänyt harmittamaan. // Kuva: YleX / Elina Leino

Musta Barbaari ja Prinssi Jusuf huomasivat sosiaalisen median voiman heti uransa alkutaipaleella. Vuonna 2013 Mustan Barbaarin YouTube-kanavalla julkaistut Taru Painojen Herrasta -videot lähtivät leviämään nuorison keskuudessa.

- Huomattiin, että jengi katsoo meitä ja ottaa meistä mallia. Tajusimme, että meidän pitää alkaa edustamaan ja tehdä kaikki puhtaalla omallatunnolla, Musta Barbaari kertoo YleX:lle TubeConissa.

Mustan Barbaarin mukaan asenne on kaikki kaikessa ja se pitää näkyä myös somessa. Mutta vaikka kuinka haluaisi luoda positiivista ilmapiiriä, välillä on pysähdyttävä miettimään, mitä kannattaa julkaista ja mitä ei – etenkin Facebookissa.

- Facebook on koko kansan some. Siellä pitää olla erittäin varovainen sen suhteen, mitä julkaisee. Pidän Facebookia poliittisempana kuin muita some-kanavia, joten sinne voin laittaa yhteiskunnallisia asioita koskevia juttuja, Musta Barbaari sanoo.

- Snapchatiin taas voi laittaa ihan mitä haluaa. Siellä Jusuf on elementissään, Musta Barbaari jatkaa.

Jusuf kertookin Snapchatin olevan hänen suosikkisomensa. Mustan Barbaarin suosikkisome ei ole Facebook, Instagram, Twitter tai Snapchat – vaan Twitch.

- Se on sellainen striimaus-pelikanava. Tulkaa katsomaan, kun pelaan Counter Strikeä, Barbaari sanoo.

Katso alta Taru Painojen Herrasta -sarjan ensimmäinen osa.

Lue myös:

Tässä Snapchatin yhdeksän kovaa suomalaista - äänestä suosikkiasi!

Musta Barbaari paljastaa, kenen keikan haluaisi keskeyttää, ja kuinka Qstockin lavalle rynnitään

Kasvojen perusteella iän päättelevä palvelu suomalaismuusikoista: Musta Barbaari on 44-vuotias nainen, Tippa-T 72-vuotias mies