Hyppää pääsisältöön

Hullu hullumpi yläaste nousi katsojahitiksi Yle Areenassa

Hullu hullumpi yläaste -sarkan ensimmäinen tuotantokausi.
Hullu hullumpi yläaste -sarkan ensimmäinen tuotantokausi. hullu hullumpi yläaste

Nokkela animaatiosarja Hullu hullumpi yläaste on löytänyt katsojansa Yle Areenassa. 17-vuotiaan Tuomas Toivaisen luoma kahdeksanosainen sarja on saanut käynnistyksiä Yle Areenassa jo lähes 800 000 kertaa.

Yläasteelle sijoittuvaa sarjaa esitettiin kesän Summerissa, mutta hitiksi viisiminuuttisista animaatioista koostuva sarja nousi Yle Areenassa. Faneille on luvassa ilouutisia, sillä sarja saa jatkoa, vahvistaa Nuorten vastaava tuottaja Hyppe Salmi.

– Tavoitteena on saada toinen tuotantokausi ensi kesän Summeriin ja samaan aikaan myös Yle Areenaan. Olemme saaneet sarjasta riemastuttavan positiivista palautetta. Ja vaikka Hullu hullumpi yläaste on tehty ensisijaisesti nuorelle yleisölle, naurattavat jutut yhtä lailla aikuisiakin, Salmi kertoo.

"Toisen kauden odotukset korkealla"

Ennen uutta tuotantokautta tosielämän tapahtumista kimmokkeen saaneen komedian syntymistä avataan myöhemmin tänä syksynä, kun Yle Areenassa esitetään kahdeksanosainen Näin tehtiin Hullu hullumpi yläaste -sarja. Siinä sarjan luoja Tuomas Toivainen avaa työskentelymetodejaan. Hän on tehnyt sarjan alusta loppuun: käsikirjoituksen, ohjauksen, animoinnin, editoinnin, äänitehosteet, musiikin, tunnusgrafiikan ja sarjan tunnusfontin sekä ääninäytellyt noin kymmenen roolia.

Toivaisen suosio yllätti täysin.

– Lähdin tekemään sarjaa sillä mielin, että en oleta mitään. Suosiota on edelleen hankala hahmottaa, kun ei ole mitään mihin suhteuttaa. Mutta ehkä parempi niin, ettei ala luulla itsestään liikoja, tekijä pohtii.

– Toisen kauden odotukset ovat korkealla, ja haasteena on, kuinka pitää sarja samanlaisena, mutta tarjota siitä huolimatta jotain uutta.

Katso Hullu hullumpi yläaste Yle Areenassa.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua