Hyppää pääsisältöön

Hullu hullumpi yläaste nousi katsojahitiksi Yle Areenassa

Hullu hullumpi yläaste -sarkan ensimmäinen tuotantokausi.
Hullu hullumpi yläaste -sarkan ensimmäinen tuotantokausi. hullu hullumpi yläaste

Nokkela animaatiosarja Hullu hullumpi yläaste on löytänyt katsojansa Yle Areenassa. 17-vuotiaan Tuomas Toivaisen luoma kahdeksanosainen sarja on saanut käynnistyksiä Yle Areenassa jo lähes 800 000 kertaa.

Yläasteelle sijoittuvaa sarjaa esitettiin kesän Summerissa, mutta hitiksi viisiminuuttisista animaatioista koostuva sarja nousi Yle Areenassa. Faneille on luvassa ilouutisia, sillä sarja saa jatkoa, vahvistaa Nuorten vastaava tuottaja Hyppe Salmi.

– Tavoitteena on saada toinen tuotantokausi ensi kesän Summeriin ja samaan aikaan myös Yle Areenaan. Olemme saaneet sarjasta riemastuttavan positiivista palautetta. Ja vaikka Hullu hullumpi yläaste on tehty ensisijaisesti nuorelle yleisölle, naurattavat jutut yhtä lailla aikuisiakin, Salmi kertoo.

"Toisen kauden odotukset korkealla"

Ennen uutta tuotantokautta tosielämän tapahtumista kimmokkeen saaneen komedian syntymistä avataan myöhemmin tänä syksynä, kun Yle Areenassa esitetään kahdeksanosainen Näin tehtiin Hullu hullumpi yläaste -sarja. Siinä sarjan luoja Tuomas Toivainen avaa työskentelymetodejaan. Hän on tehnyt sarjan alusta loppuun: käsikirjoituksen, ohjauksen, animoinnin, editoinnin, äänitehosteet, musiikin, tunnusgrafiikan ja sarjan tunnusfontin sekä ääninäytellyt noin kymmenen roolia.

Toivaisen suosio yllätti täysin.

– Lähdin tekemään sarjaa sillä mielin, että en oleta mitään. Suosiota on edelleen hankala hahmottaa, kun ei ole mitään mihin suhteuttaa. Mutta ehkä parempi niin, ettei ala luulla itsestään liikoja, tekijä pohtii.

– Toisen kauden odotukset ovat korkealla, ja haasteena on, kuinka pitää sarja samanlaisena, mutta tarjota siitä huolimatta jotain uutta.

Katso Hullu hullumpi yläaste Yle Areenassa.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

  • Viisi tapaa pelastaa pörriäinen – valitse omasi ja merkkaa tekosi!

    Pölyttäjiä voi auttaa pihassa ja parvekkeella.

    Pölyttäjien määrä on vähentynyt uhkaavasti. Kimalaiset, mehiläiset ja muut pörriäiset tarvitsevat apuasi! Pelasta pörriäinen -kampanja kutsuu kaikki mukaan talkoisiin. Miten sinä haluat auttaa: kukkia, leikkaamaton nurmikko, hyönteishotelli vai myrkytön puutarha? Valitse, toteuta ja merkitse tekosi laskuriin.

  • Eurovision Diaries – Viisupäiväkirjat

    Viisupäiväkirjat näyttää maailman euroviisufanin silmin.

    Dokumenttikokonaisuudessa fanit ympäri maailmaa kuvaavat vuoden verran elämäänsä ja fanitustaan, odotuksen huipentuessa euroviisuihin Tel Avivissa Israelissa. Soraääniäkin kuuluu, politiikkaa pohditaan ja vähemmistöt saavat äänensä esiin viisujen glitterin alta. Päiväkirjoissa esiintyy faneja 25 maasta, Ukrainasta Turkkiin ja USA:sta Venäjälle. Tavalliselle pulliaiselle viisut ovat vuosittainen toukokuinen laulukilpailu, mutta viisufanit elävät euroviisuja ympäri vuoden, missä päin maailmaa tahansa. Fanit käyvät omilla viisuleireillä, viisuristeilyillä ja tekevät omia versioita lempibiiseistään. Olennainen osa viisuja on fanaattisten fanien pyörittämä viisufanimedia, joka suoltaa viisu-uutisia 24/7.