Hyppää pääsisältöön

Pidä tauko! Jo muutaman minuutin taukojumppa vetreyttää

Nainen pitelee kipeää niskaansa.
Niska ja hartiat jumissa? Pidä tauko ja jumppaa itsellesi parempi olo. Nainen pitelee kipeää niskaansa. Kuva: Yle, Tero Kyllönen taukojumppa

Päätetyötä kahdeksan tuntia päivässä? Istumista huonossa asennossa? Niska ja hartiat jumissa? Tuttu juttu monelle suomalaiselle. Taukojumppa työ- tai koulupäivän lomassa auttaa niska- ja hartiaseudun kireyksiin ja antaa päivään lisäpuhtia.

Istumatyöläisen kannattaa nousta ylös jaloittelemaan useamman kerran päivässä. Myös tehokas taukojumppa kesken päivän on hyvä lisä päivärutiineihin.

Joogaopettaja ja fysioterapeutti Kaisa Takatalon ohjeilla helppo ja nopea taukojumppa onnistuu omalla työpisteellä. Voit tehdä osan liikkeistä halutessasi myös seisten.


Video: kuvaus Marko Väänänen, leikkaus Paulus Markkula

Katso myös:
Juoksija, huolla lihaksesi – jo muutaman minuutin venyttely riittää
Keskivartalo kuntoon – nopea ja tehokas treeni haastaa lihakset
Aamuflow – aloita päiväsi energisoivalla ja kehoa avaavalla joogalla

 • Juoksu vapauttaa mielen – “Juoksulenkki voi olla meditatiivinen kokemus”

  Juoksulenkillä kannattaa liikuttaa kehon lisäksi myös mieltä

  – Ihminen on kokonaisuus, siksi juoksulenkillä kannattaa liikuttaa kehon lisäksi myös mieltä. Juoksun mahdollisuudet ovat valtavat ja se on fyysisten terveysvaikutusten lisäksi erinomainen väline ajatusten jäsentämiseen ja koostamiseen. Näin sanoo entinen kilpajuoksija ja psykoterapeutti Kirsi Valasti.

 • Juotko liikaa? Lue lääkärin vinkit alkoholin kohtuukäyttöön

  Lääkärin vinkit alkoholin kohtuukäyttöön.

  A-klinikan johtava ylilääkäri Kaarlo Simojoki on auttanut monta alkoholin suurkuluttajaa kohtuukäyttäjäksi – pienin askelin. Kohtuukäyttöön siirtyminen vaatii ennen kaikkea tukea ja lujaa tahtoa. Syyllisyyden tunteen Simojoki kannustaa heittämään romukoppaan.

 • Dengue-kuume kaatoi Tuulikin Thaimaassa: "Muistan ajatelleeni, ettei haittaisi, vaikka kuolisin tähän."

  Kerro meille kokemuksesi lomalla sairastumisesta.

  Muistatko sen ulkomaanmatkan, kun sairastuit vatsatautiin tai joku muu tauti laittoi lomasuunnitelmat uusiksi? Epäilemättä muistat. Akuutti kerää kesän ajan teidän tarinoitanne reissussa iskeneistä taudeista, oli sitten kyse Ruotsin risteilyn pilanneesta noroviruksesta tai jostain vakavammasta matkalla iskeneestä taudista. Julkaisemme kokemuksianne Akuutin verkkosivuilla kesän jälkeen. Tuulikki Viitaniemi sairastui vuonna 2002 Thaimaassa dengue-kuumeeseen. Hänen tarinansa voit lukea jo nyt.