Sain vuosi sitten kurjan diagnoosin: KÄNNYKKÄNISKA.
Liiallisesta kännykän tuijottamisesta voi tosiaan seurata ryhtiongelmia. (Ryhtiin vaikuttaa toki moni muukin tekijä ja niistä lisää myöhemmin).
Itselläni on muutenkin kipeytyvä selkä ja kännykkäaddiktina tilanne on vain pahentunut. Täällä kännykän vaikutuksista ryhtiin.
Kännykkää selatessa pää roikkuu eteenpäin ja hartiat kääntyvät lysyyn. Kun tätä asentoa pitää staattisesti yllä tunteja päivässä, ei ole ihmekään, että selkä alkaa muokkaantua kyttyrään ja hartiat taipua eteenpäin - keholla on nimittäin taipumus muokkaantua sille määriteltyihin asentoihin.
Vuosi meni saamattomana, mutta nyt päätin tehdä asialle jotain!
Sain kesäkuun puolessa välissä Jyväskylän liikuntatieteellisen kolmelta nuorelta mieheltä Tuomakselta, Mikalta ja Ollilta (Athletica) tiukat ohjeet ryhdin suoristamiseksi. "Kesässä kuntoon" on ollut tämän kesän teemana.
Treeniohjelmaan kuuluu voimaharjoittelua kolme kertaa viikossa sekä kehonhuoltoa ja liikkuvuustreeniä päälle. Ryhtiä olen koettanut huomioida myös muualla kuin treenatessa: Työpöydän ääressä, kännykkää selatessa, liikennevaloissa, telkkarin ääressä, pyöräillessä… oikeastaan se kannattaisi aina muistaa.
Tässä fysioterapeutti ja pilateskouluttaja Jarmo Ahosen vinkit istumaryhtiin. Tärkeä pointti on saada palikat päällekäin eli lantio, rinta ja pää samaan linjaan.
Minulla on #ryhtihaasteessa tavoitteena terveellinen ryhti. Sillä on nimittäin iso liuta hyviä vaikutuksia (näistä lisää myöhemmin).
Voin kertoa, että huono ryhti voi olla myös kivulias!