Hyppää pääsisältöön

Huippukuvaaja Minna Annola sai Cheekin heittäytymään autiotalossa ja koki uransa parhaat hetket PMMP:n kanssa

Minna Annolan Finnish Pop & Rock Stars -valokuvanäyttely on parhaillaan esillä Helsingissä. Annola on kuvannut vuosien varrella maamme eturivin tähtiä.

Cheek vuonna 2008. // Kuva: Minna Annola

Ennen kuin Cheek oli osallistunut Vain elämää -ohjelmaan ja julkaissut neljää tuoreinta hittialbumiaan, hän tapasi valokuvaaja Minna Annolan ja lähti seikkailemaan. Vuosi oli 2008, kun Jare Tiihonen vielä pukeutui löysiin housuihin ja piti korvissaan timantteja. Annola sai tyylistään tarkan räppärin heittäytymään. Kaksikko hyppi aitojen yli autiotaloon kuvaamaan.

- Oli aavemainen fiilis. Näytti siltä, että siellä oli asustellut laitapuolenkulkijoita. Menimme kellariin jännittäen, onko talossa joku. Yhtäkkiä kellarista lensi meidän päälle pulu. Säikähdimme niin, että otimme pari juoksuaskelta, Annola muistelee.

Annolalla on useita vastaavia tarinoita. Hän on kuvannut Cheekin lisäksi muun muassa Chisua, PMMP:tä, Antti Tuiskua ja Ville Valoa. Huippukuvaaja saa starat heittäytymään tilanteessa kuin tilanteessa.

Cheek vuonna 2008. // Kuva: Minna Annola

PMMP lopetti uransa lokakuussa 2013. Annola teki Paulan ja Miran kanssa lukuisia kuvauksia erilaisiin lehtiin ja piti heitä aina ilmeikkäinä poseeraajina. Valokuvaaja kertoo kokeneensa uransa parhaimmat hetket juuri PMMP:n kanssa.

- Näyttelyyn valittu otos on kuvattu Presidentti-hotellin uima-altaassa. Sain kuvauksissa idean, että mitä jos kuvaisin meren sinne taustalle. Menin seuraavana päivänä Helsingin Uunisaareen ja kuvasin erilaisia taustoja. Kuvat yhdistämällä tuli loistava juttu lehteen.

PMMP // Kuva: Minna Annola

Minna Annola kuvasi Antti Tuiskua jo silloin, kun peto oli vasta pentu. Kuvaaja tutustui Tuiskuun Idolsin yhteydessä vuonna 2003.

- Karisma välittyi heti. Tuli sellainen fiilis, että tuosta kundista tullaan vielä kuulemaan. Antti on oppinut vuosien varrella valtavasti, erityisesti kehonhallinta on kehittynyt huimasti. Hän poseeraa nykyään kuin huippumalli, ja jokainen ruutu on käyttökelpoinen.

Antti Tuisku // Kuva: Minna Annola

Finnish Pop & Rock Stars -valokuvanäyttely on esillä Helsingissä Lasipalatsin Akkunassa. Annola on koonnut näyttelyyn suosikkejaan kuvaamistaan suomalaisista artisteista vuosilta 1998–2011. Näyttelyn kuvissa esiintyvät muun muassa Andy McCoy, Antti Tuisku, Cheek, Chisu, Cristal Snow, Darude, PMMP, Ville Valo ja Von Hertzen Brothers.