Hyppää pääsisältöön

Menetkö Blockfesteille? Lue tämä!

Blockfest järjestetään Tampereella 21.-22. elokuuta.

Blockfest

Blockfestin festivaalialueeseen kuuluvat tänä kesänä niin Ratinanniemi kuin myös Ratinan stadion. Festivaalin päälava, Stadion Stage by YleX, sijaitsee nimensä mukaisesti stadionilla. Tent Stage sijaitsee Ratinanniemessä ja Lakeside Stage puolestaan rantatiellä Ratinan suvannon vieressä.

LIPUT JA RANNEKKEIDEN VAIHTO:

Blockfesteille on kaksi eri sisäänkäyntiä sen mukaan, millä lipulla tulet sisään.

STADIONIN SISÄÄNKÄYNTI:

Koskikeskuksen suunnalla Suvantokadulla sijaitseva sisäänkäynti on tarkoitettu ainoastaan niille, jotka ovat ostaneet normaalin kahden päivän lipun Blockfesteille. HUOM! Exclusive-, Veikkauksen Voittajakatsomo-, VIP- ja yhden päivän lipun hankkineet eivät siis pääse tästä portista sisään.

LAUKONSILLAN SISÄÄKÄYNTI:

Laukontorin suunnalla sijaitseva sisäänkäynti on tarkoitettu kaikille normaalin yhden päivän sekä erikoislipun (VIP-lippu, 2 tai 1 päivän exclusive-lippu) ostaneille. Täällä rannekkeenvaihto myös Veikkauksen Voittajakatsomoon. Täällä sijaitsee myös esteetön sisäänkäynti esimerkiksi pyörätuolilla liikkuville kävijöille. HUOM! Kahden päivän normaalin lipun ostaneet eivät siis pääse tästä portista sisään.

Festivaalin portit aukeavat perjantaina klo 14 ja lauantaina klo 12. Samaan aikaan avautuu myös rannekkeenvaihtopisteet. Blockfest suosittelee nopeamman sisäänkäynnin vuoksi vaihtamaan rannekkeet tapahtumaviikolla jo ennakkoon Tampereen keskustan pisteissä. Rannekkeenvaihto ja sisäänkäynti ovat molempina päivinä auki klo 21 asti, minkä jälkeen tapahtumaan ei ole enää mahdollista saapua sisään.

Rannekkeella alueelta voi poistua ja palata saman päivän aikana. Turvatarkastus tehdään jokaisen sisäänpääsyn yhteydessä ja se saattaa kerryttää jonoja. Yhden päivän lipulla ei voi poistua ja palata myöhemmin alueelle, vaan lipulla pääsee ainoastaan kerran sisään. Yhden päivän lippuja (perjantai ja lauantai ostettuna erikseen) ei ole mahdollista yhdistää kahden päivän rannekkeeksi, eikä yhden päivän lipuilla saa minkäänlaista ranneketta.

Ydinkeskustassa sijaitsevien festivaaliolosuhteiden vuoksi porteille saa tulla jonottamaan aikaisintaan tapahtumapäivinä klo 9 alkaen.

Blockfest 2014: Mikael Gabriel jne // Kuva: Julius Konttinen

TAPAHTUMAN PÄÄTTYMINEN JA JATKOBILEET:

Blockfestin viimeiset keikat loppuvat klo 23:30 mennessä. Tämän jälkeen festivaalialuetta aletaan tyhjentämään. Bileet jatkuvat Blockfestin jatkobileissä. Tämän vuoden virallisina jatkopaikkoina toimivat Fat Lady, Koskikeskuksen Ravintolamaailma (Hullu Poro, Miami & Skål), Nightclub Ilves, Roska ja Union. Jatkoille ei ole mahdollista ostaa lippua ennakkoon. Blockfestin rannekkeella ikäraja jatkopaikkoihin K18, muutoin kunkin yökerhon normaalin käytännön mukaisesti.

IKÄRAJA:

Blockfest on ikärajaton tapahtuma, mutta kaupunkifestivaali on suunniteltu palvelemaan erityisesti täysi-ikäisiä kävijöitä. Festivaalin suositusikäraja on 14 vuotta.

VALOKUVAAMINEN JA VIDEOINTI:

Matkapuhelimen, pienen automaattikameran tai Go Pron saa tuoda festivaalialueelle. Järjestelmäkamerat, ammattikäyttöön tarkoitetut kamerat, videokamerat, nauhurit sekä selfiestickit eivät ole sallittuja.

OMAT EVÄÄT JA JUOMAT:

Alueelle on mahdollista tuoda 0,5 litran kokoinen tyhjä muovinen juomapullo. Alueelta löytyy vesipiste juomapullon täyttämiseksi, minkä lisäksi tapahtumassa myydään vesipulloja. Omien alkoholijuomien tuominen alueelle on ehdottomasti kielletty.

Omia eväitä ei ole mahdollista tuoda alueelle. Poikkeuksena ainoastaan esimerkiksi allergioiden vaatimat erityisruokavaliot. Varauduthan todistamaan erityisruokavalion portilla. Festivaalialueelta löytyy anniskelualueiden lisäksi monipuolinen ruokamaailma, joka palvelee kävijöitä aamusta iltaan tapahtuman ollessa käynnissä.

NARIKKA JA LÖYTÖTAVARAT

Molempien sisäänkäyntien yhteydestä löytyy maksullinen narikka, jonne voi jättää omalla vastuulla esimerkiksi repun säilytykseen. Narikka maksaa 3 euroa ja lisäkäynneistä veloitetaan 2 euroa.

Narikan aukioloajat:

Perjantaina 21.8. klo 14:00 – 00:00

Lauantaina 22.8. klo 12:00 – 00:00

Narikkaan jätetyt tavarat saa takaisin ainoastaan narikkalappua vastaan. Järjestäjä ei ole vastuussa narikkalapun katoamisesta tai siitä aiheutuvista seurauksista. Narikasta hakemattomat yli 20 euron arvoiset tavarat toimitetaan Suomen Löytötavarapalveluun festivaalin jälkeisenä maanantaina 24. elokuuta. Festivaalin ollessa käynnissä kadonneita tavaroita voi tiedustella narikan henkilökunnalta.

Blockfest 2014 // Kuva: Julius Konttinen

ESTEETTÖMYYS JA AVUSTAJAT:

Blockfestin esteetön sisäänkäynti tapahtuu Laukonsillan kautta. Liikuntarajoitteisten ja muiden välttämätöntä avustusta tarvitsevien avustajat pääsevät tapahtumaan ilmaiseksi. Avustajan ja avustettavan on tällöin saavuttava alueelle samaan aikaan. Avustajakortti pitää esittää portilla.

Festivaaliolosuhteiden sekä Tampereen kaupungin ostoskeskustyömaan vuoksi esteettömyyteen liittyvät järjestelyt ovat tänä vuonna normaalia hankalampia. Stadionille, jossa festivaalin päälava sijaitsee, on kuitenkin varattu oma katsomolohko (A3) pyörätuolilla liikkuville kävijöille.

MAKSUVÄLINEET:

Käteinen nopeuttaa myyntipisteissä asiointia ja toimii suurten yleisömassojen aiheuttamien mahdollisten häiriöiden aikanakin. Useimmissa myyntipisteissä on myös korttimaksumahdollisuus.

KIELLETYT ESINEET:

Järjestelmäkameroiden, videokameroiden, nauhurien sekä selfiestickien lisäksi alueelle ei saa tuoda retkikalusteita, sateenvarjoja, tölkkejä, purkkeja, alkoholijuomia, huumausaineita, laser-osoittimia, aseita, ilotulitteita saati mitään muitakaan vaarallisia aineita tai välineitä.

TURVALLISUUS JA MUIDEN KUNNIOITTAMINEN:

- Huomioi oman viihtymisesi lisäksi myös muiden viihtyvyys. Hiphop-kulttuuri yhdistää ihmisiä ikään, sukupuoleen tai pinnallisiin seikkoihin katsomatta, ei erottele tai syrji.

- Tarpeeton ravaaminen alueen ulkopuolella edesauttaa jonojen ja ruuhkien syntymistä sekä rasittaa Ratinanniemen luonnonkaunista festivaalipuistoa. Muistathan, että alueelle palatessasi esimerkiksi turvatarkastukset joudutaan suorittamaan joka kerta uudelleen.

- Suurissa yleisötapahtumissa maltti ja paikan päälle ajoissa saapuminen ovat valttia.

- Muistathan juoda vettä etenkin helteisellä ilmalla ja huolehtia nestetankkauksesta pitkien festaripäivien aikana

- Ilmoita järjestyksenvalvojalle tai lääkintähenkilökunnalle mikäli havaitset vaaratilanteen tai tapaturman

- Vältä tiiviitä ihmismassoja erityisesti lavan edustalla mikäli tunnet olosi epämukavaksi ahtaissa paikoissa

- Suomen sääolosuhteet ja elokuun illat saattavat olla arvaamattomia, joten varauduthan asianmukaisella pukeutumisella festarille

- Massatapahtumissa kännykkä- ja verkkoyhteydet saattavat ruuhkautua jossain vaiheessa päivää, joten sopikaa kaveriporukkanne kanssa jokin tapaamispaikka esimerkiksi eksymisten varalta. Hyvä maamerkki on esimerkiksi tapahtuma-alueen keskellä sijaitseva vesipiste.

Blockfest 2014: Cheek 2 // Kuva: Julius Konttinen

KULKUYHTEYDET:

Tampereelle ja tapahtuma-alueelle on helppo saapua mistä päin Suomea tahansa. Hyvänä maamerkkinä voi pitää Ratinan stadionia, minne Blockfest tänä kesänä laajentuu.

Autolla: Keskustasta löytyy useita parkkihalleja, jonne ajoneuvo on helppoa ja turvallista jättää vaikka koko viikonlopun ajaksi.

Bussilla: Linja-autoasemalta on alle kilometrin kävelymatka tapahtuma-alueelle.

Junalla: Tullessasi ulos Rautatieaseman pääovista näet Hämeenkadun varrella sijaitsevan Stockmannin. Jatka samaa katua kohti Keskustoria, jonka kohdalta pääset suoraan Laukontorille kääntymällä vasemmalle.

Lue lisää Blockfestin saitilta!

Lue myös:

Blockfestin tarina: Kaveriporukan unelma kasvoi Pohjoismaiden suurimmaksi hip hop -festariksi

Lähteet: Blockfest