Hyppää pääsisältöön

Rocket League

Autot pelaavat jalkapalloa
Autot pelaavat jalkapalloa Kuva: Psyonix Inc. rocket league

Mistä mahtaa olla kyse, kun ryhmä striimaajia kaahailee rakettimoottorein varustelluissa autoissa valtavan pallon perässä? No sehän on syksyn ensimmäinen FTW, jossa pelattavana Psyonixin huippusuosittu Rocket League.

Rocket League yhdistää autoilun ja jalkapallon viihdyttävän vauhdikkaaksi sekamelskaksi. Pelin tavoite on yksinkertainen. Puske pallo vastustajan maaliin. Yksinkertaisuus ei kuitenkaan tarkoita, että pelivälineen pussittaminen sujuisi helposti. Kentällä kaasuttelee samaan aikaan joukko vastustajia, jotka tekevät kaikkensa estääkseen sinun suunnitelmasi ja tilaisuuden tullen räjäyttävät autosi tuhannen päreiksi. Onneksi apunasi ovat omat joukkuetoverisi, mutta elleivät pelaajien ajatukset osu samalle aaltopituudelle, voi kaveri aiheuttaa yhtä paljon ongelmia kuin vastustajakin. Kentälle ripoteltuja energialaattoja keräämällä saa rakettimoottoriin lisää ytyä, jota voi käyttää auton vauhdittamiseen ja jopa lennättämiseen. Pelaajien taitojen todellisena mittarina toimii, kuinka hyvin he pystyvät kontrolloimaan autojaan niin maalla kuin ilmassakin.

Areenat vaihtelevat klassisesta nurmikentästä varastohalliin ja utopistiseen stadioniin, joiden näkymiä voi ihastella myös seiniä tai jopa kattoa pitkin ajellessa. Eikä autonkaan ulkonäköön tarvitse kyllästyä. Rocket League antaa pelaajilleen ison liudan erilaisia ehosteita, tehosteita ja koriste-esineitä, jolla pääsee personoimaan omasta autosta juuri sellaisen kuin haluaa. On se sitten pakettiauto silinterihatulla, joka syöksee lumihiutaleita tai vaikka sininen urheiluauto vihreillä raidoilla, jonka antennissa liehuu Ranskan lippu. Keskiviikkona nähdään, minkä näköisillä ajokeilla J0P, Lakko, Herba ja Glyffi ovat päättäneet syksyn FTW:n ensimmäiseen striimiin osallistua.