Hyppää pääsisältöön

Shetlandsaarten murhat

shetlandsaarten murhat, yle tv1
Komisario Jimmy Perez (Douglas Henshall) palaa lapsuuden maisemiin Shetlantiin. shetlandsaarten murhat, yle tv1 shetlandsaarten murhat

TV1 maanantaisin 6. - 13.6.2016 n. klo 22.25 - 23.20 (1. tuotantokausi uusintana, Yle Areenassa vain suorana)
TV1 maanantaisin 20.6. - 25.7.2016 n. klo 22.55 - 23.20 (2. tuotantokausi uusintana, Yle Areenassa vain suorana)
TV1 maanantaisin 1.8. - 5.9.2016 n. klo 23.00 - 00.00 (3. tuotantokausi uusintana, Yle Areenassa 10 päivää)

Komisario Jimmy Perez (Douglas Henshall) palaa tyttärensä kanssa kotiseudulleen Shetlannin saarille, upeisiin skotlantilaismaisemiin. Brittidekkarisarjassa Perez tutkii tiiviissä shetlantilaisyhteisössä tehtyjä rikoksia.

Sarjasta uusitaan kesän ja syksyn aikana kaikki kolme tuotantokautta. Kahden ensimmäisen kauden jaksot ovat kaksiosaisia ja kolmannen kauden kuudessa jaksossa seurataan yhtä tarinaa.

Shetlandsaarten murhat perustuu suositun Anne Cleevesin osin suomennettuihin rikosromaaneihin.

Kovaa elämää tuulisella saarella

Kaukana Pohjanmeren sylissä Shetlandinsaarilla elanto raavitaan yhä pienestä peltotilkusta tai merestä, kuten on tehty vuosisatojen ajan, tai sitten on lähdetty työn perässä maailmalle.

Shetlandsaarten murhat. Kuvassa Sandy Wilson (Steven Robertson), Jimmy Perez (Douglas Henshall) ja Alison ‘Tosh’ MacIntosh (Alison O’Donnell)
Komisario Perez tutkii murhia tiiminsä Sandy Wilsonin ja Alison ‘Tosh’ MacIntoshin kanssa Shetlandsaarten murhat. Kuvassa Sandy Wilson (Steven Robertson), Jimmy Perez (Douglas Henshall) ja Alison ‘Tosh’ MacIntosh (Alison O’Donnell) Kuva: Yle Kuvapalvelu shetlandsaarten murhat
Harvaanasutuilla ja tuulen tuivertamilla saarilla elämä on kovaa. Se jättää helposti jäljen ihmismieleen.

Kaikkia saarelaisia ei ole onni suosinut; meri on vienyt monen miehen hautaan. Näissä alkuasetelmissa saarten oma poika, komisario Jimmy Perez kohtaa ensimmäisen juttunsa.

Yksin asuva vanha nainen surmataan yön pimeydessä oman kotitalonsa nurkalla. Mitä oikein tapahtui? Kun Perez penkoo seudun historiaa ja etsii motiivia menneisyydestä, hän on ymmällään sukulaisten vaitonaisuudesta ja uinuvasta eripurasta.

Kuusi jaksoa, yksi tarina

Kolmas kausi on aikaisemmista poiketen jatkuvajuoninen. Kuusi jaksoa seuraavat tarinaa, jonka alussa mies katoaa jäljettömiin autolautalla. Edellisenä iltana hän on tavannut nuoren naisen, joka tekee poliisille katoamisilmoituksen aamun valjettua.

Samoihin aikoihin Shetlandin saarilla pieni lapsi sairastuu syötyään rannalta löytämiään pillereitä. Onko jutuilla yhteys? Jimmy Perez törmää hiljaisuuden muuriin, sillä heitä kielletään seuraamasta tiettyä tutkintalinjaa.

Shetland. Tuotanto: ITV Studios, BBC Scotland, 2013 - 15. Sarja on esitetty Ykkösellä edellisen kerran vuosina 2015 - 2016.

Kommentit
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.