Hyppää pääsisältöön

YleX mukana ensimmäisessä blogeista ja vlogeista kertovassa kotimaisessa elokuvassa – pääosissa Olavi Uusivirta ja Minka Kuustonen

Onnenonkija on komedia tytöstä, joka ei osaa olla köyhä ja pojasta, joka ei osaa olla rikas.

Onnenonkija-elokuvan tähdet Olavi Uusivirta ja Minka Kuustonen. // Kuva: YleX / Samppa Rautio

Se tunne, kun kauan tavoiteltua unelmaa ei pystykään saavuttamaan. Kun tekisi mieli olla joku muu.

Vuoden 2016 pääsiäisenä ensi-iltansa saava suomalainen Onnenonkija-elokuva kertoo juuri tästä.

Minka Kuustonen esittää elokuvassa muoti- ja lifestylebloggaaja ja -vloggaaja Marjaa, joka ei tienaa kirjoittamalla ja kuvaamalla tarpeeksi pystyäkseen elättämään itsensä. Siitä huolimatta hän pyrkii pitämään kulisseja yllä ja elämään unelmaansa. Olavi Uusivirran hahmo Olavi Reipas on taas rikkaan suvun vesa, joka joutuu elämään sen kanssa, ettei ole itse ansainnut miljooniaan. Reipas haluaisi vain hakea kaupasta pari olutta, syödä sipsejä ja katsoa Netflixiä.

Elokuva on ajankohtainen blogien ja vlogien hurjan suosion vuoksi. Suosituimmilla suomalaisvloggaajilla on YouTubessa satoja tuhansia seuraajia, suosituimmat kotimaiset muoti- ja lifestyleblogit keräävät kuukausittain yli 100 000 uniikkia kävijää.

Roolia varten Minka Kuustonen päätti ottaa blogi- ja vlogiskenen haltuun.

- Se on mielenkiintoinen maailma. On jännittävää, että sellainen media on saanut niin paljon valtaa ja on niin iso juttu mediakentässä, Kuustonen sanoo YleX:lle elokuvan kuvauspaikalla Turussa.

Kuustonen näkee roolihahmossaan itseään. Marja ei tienaa unelmallaan tarpeeksi ja joutuu velkakierteeseen. Marja on ikään kuin sellainen versio Kuustosesta, joka ei olisi saanut haluamiaan rooleja.

"Omalla kohdallani kyse on pelosta."― Minka Kuustonen

- Omalla kohdallani kyse on pelosta. Siitä, jos unelmani ei olisikaan lähtenyt kantamaan, Kuustonen sanoo.

Pääosien esittäjät Kuustonen ja Uusivirta tuntevat toisensa jo 15 vuoden takaa. Kun Uusivirsta oli abiturientti Kallion lukiossa, Kuustonen tuli ensimmäiselle luokalle. Siitä lähtien näyttelijät ovat olleet toistensa ystäviä. Onnenonkija on kuitenkin ensimmäinen tuotanto, jossa he näyttelevät yhdessä. Osasyy tälle on se, että Uusivirta on näytellyt viime vuosina lähinnä teattereissa ja keskittynyt musiikkiin.

Olavi Uusivirta esittää Onnenonkija-leffassa hahmoa, jonka nimi on Olavi. - Se on hauskaa ja vähän perverssiä, Uusivirta sanoo. // Kuva: YleX / Samppa Rautio

Musiikki onkin pitänyt Uusivirran kiireisenä kuluvan kesän ajan. Lomasta näyttelijä-muusikko ei silti haaveile.

- Tällä alalla työn ja vapaa-ajan välinen ero on kuin veteen piirretty viiva. Duunissa tulee tehtyä sellaisia asioita, joita tekisi muutenkin, Uusivirta kertoo.

Toisin kuin Kuustonen, Uusivirta ei löydä roolihahmostaan itseään. Elokuvan Olavi haluaa naamioitua tavikseksi, mutta oikean elämän Olavin ei sitä tarvitse tehdä.

- En onneksi ole Vesku Loiri -kaliiberin julkisuuden hahmo, joka raitiovaunuun asuessaan pysäyttää ajan. Tuntuu, ettei minua ikinä tunnistetakaan – ja se on tärkeää, Uusivirta sanoo.

Uusivirran ja Kuustosen lisäksi Onnenonkijassa näyttelevät muun muassa Satu Silvo, Emmi Parviainen, Pamela Tola ja Taneli Mäkelä. Elokuvan ohjaa Pussikaljaelokuvan ohjannut Ville Jankeri ja sen käsikirjoituksesta vastaa Pekko Pesonen, joka on aiemmin käsikirjoittanut muun muassa Napapiirin sankarit.

Skip Instagram post

YleX toimii elokuvan yhteistyökumppanina. Kerromme yhteistyöstä lisää myöhemmin.

Muokattu 21.8. klo 8:04 Kuustosen hahmon nimi on Marja, ei Maria, kuten jutussa aiemmin väitettiin.

Lue myös:

Olavi Uusivirta tähdittää YleX:n kesänukketeatteria – tulkinnassa Sannin Pojat-biisi

Olavi Uusivirta: Joskus fanit pöllivät vaatteitani lavalta

Olavi Uusivirta veti Ruisrockissa keikan ja tuttuun tapaan flirttaili yleisön kanssa – katso video!

Minka Kuustonen: Iina olisi meistä kahdesta parempi poistamaan umpisuolen

Yläosaton Kuustonen ei kelvannut kuvaajalle: Sun body ei vaan toimi