Hyppää pääsisältöön

Avaruuskadetit opastavat tien tähtiin

Pikku Kakkonen: Tie tähtiin
Pikku Kakkonen: Tie tähtiin Kuva: Yle/ Pikku Kakkonen tie tähtiin

3D-animaatio Tie tähtiin (Space Racers) vie perheen pienimmät katsojat Tähtilaakson avaruuskoulutuskeskukseen, jossa saamme tutustua avaruuden monimuotoisuuteen keskuksen oppilaiden Kotkan, Haukan, Rastaan ja Tirpan avustuksella. Kotka, Haukka ja Rastas ovat aina valmiita lähtemään uusille tutkimusretkille, ja niin on pienin, Tirppakin, mutta hänen täytyy vielä vähän kasvaa. Avaruusalukset tekevät saumatonta yhteistyötä ja yhteisvoimin selviävät kiperistäkin tilanteista.

Pikku Kakkonen: Tie tähtiin
Pikku Kakkonen: Tie tähtiin Kuva: Yle/ Pikku Kakkonen tie tähtiin

Kotka on joukon luonnollinen johtaja. Hän on nopein, ketterin ja luotettavan rauhallinen ystävä. Kotka jaksaa aina kannustaa muita. Haukka puolestaan on tavattoman voimakas, ja hänellä on lähes täydellinen muisti. Haukka on iso avaruusalus, jolla on vielä suurempi sydän. Rastas on joukon fiksuin ja älykkäin tiedenainen, joka yhdistelee asioita ja tietojaan ongelmien ratkaisemisessa.

Tirppa on ehkä pienin, mutta kunnianhimoisin ja innokkain kadetti - väsymättömästä rohkeudesta puhumattakaan. Korppi on Kotkan pahin kilpailija Tähtilaaksossa. Hänellä on karismaa ja loppumaton kilpailuvietti. Rehtori Kurki on viisas ja arvoituksellinen, mutta silti aina ymmärtäväinen ja ystävällinen mentori innokkaita kadeteilleen.

Tie tähtiin -sarja tarjoaa pienille lapsille kokemuksia tieteestä, teknologiasta, insinööritaidoista ja matematiikasta innostavien seikkailujen kautta. Sarja auttaa lasta ymmärtämään, miten avaruustutkimuksen avulla opimme ja löydämme uusia asioita. Tie tähtiin opettaa lasta näkemään ympäristömme kriittisesti ja tekemään siitä paremman paikan elää.

Ensimmäisessä jaksossa Kotka, Haukka ja Rastas lähtevät etsimään uusia planeettoja piittaamatta lähestyvästä aurinkomyrskystä. Aurinkomyrskyn vuoksi alusten paikannusjärjestelmä sammuu, eikä kadettiryhmä tiedä, mille planeetalle ovat laskeutuneet ja miten päästä takaisin Maahan.

Suomalaiset ääninäyttelijät ovat Henna Haverinen, Annituuli Kasurinen, Susa Saukko, Tuukka Leppänen, Henri Piispanen ja Antti Pääkkönen. Käännös ja ohjaus: Tuija Korhonen / Dub On. Äänitys ja miksaus: Asko Ahonen / Revolver Studios.

52-osaisen sarjan on tuottanut Cake Entertainment Ltd., Iso-Britannia.

Seikkailu
Seikkailu asiasanat,pikku kakkonen
Vauhti
Vauhti asiasanat,Pikku Kakkonen
Pikku Kakkosen asiasanat: ystävyys
Pikku Kakkosen asiasanat: ystävyys Pikku Kakkonen,asiasanat

Muokattu 1.2. Lisätty avainsanat.

Lisää ohjelmasta