Hyppää pääsisältöön

Historia: Hiroshiman painajainen

Dokumentti Hiroshiman painajainen kertoo atomipommin kauhuista ja epätoivosta silminnäkijöiden kertomusten ja vanhojen valokuvien avulla.
Mitä Hiroshimassa tapahtui 70 vuotta sitten, kun atomipommi tuhosi kaupungin. Dokumentti Hiroshiman painajainen kertoo atomipommin kauhuista ja epätoivosta silminnäkijöiden kertomusten ja vanhojen valokuvien avulla. Kuva: Yle Kuvapalvelu historia: hiroshiman painajainen

TV1 maanantaina 11.7. 2016 klo 19.00 - 19.55
Yle Areenassa 30 päivää

Elokuussa 2015 tuli kuluneeksi 70 vuotta ensimmäisten ja toistaiseksi viimeisten sodassa käytettyjen atomipommien pudottamisesta. Mitä Hiroshimassa todella tapahtui elokuussa 1945 kun atomipommi tuhosi kaupungin.

Hiroshiman pommituspäivänä 6.8.1945 otettiin viisi valokuvaa aivan pommin tuhoalueen ytimestä. Niitä ei ole koskaan näytetty julkisesti ja ne ovat ainoat säilyneet asiakirjat, jotka kuvaavat Hiroshiman asukkaiden reaktioita aivan hyökkäyksen aikoihin.

Käyttämällä uutta teknologiaa dokumentti herättää kuvat henkiin lisäämällä niihin väriä ja liikettä. Dokumentti palaa Hiroshiman tapahtumiin arkistomateriaalin, valokuvien ja silminnäkijöiden kertomusten kautta.

Inside Hiroshima. Tuotanto: Nilaya Productions/NHK, Ranska, 2015. Dokumentti on esitetty Ykkösellä edellisen kerran 2015.

Kommentit